Karsten Skov

Karsten Skov

Karsten Skov (f 1963) er lektor på Erhvervsakademi Sydvest og ekstern lektor på Center for Grænseregionsstudier på Syddansk Universitet(SDU). Han har en lang række udgivelser bag sig og senest har han udgivet to anmelderroste historiske romaner, Knacker og Enkeland samt en bog om filmen ”I Krig og Kærlighed”.

Foredrag af Karsten Skov:

Fra romanen Knacker til filmen I Krig og Kærlighed
Den 11.11 2018, var det 100 året for 1. verdenskrigs afslutning, dagen for premieren på den danske storfilm ”I Krig og Kærlighed”. Fridthjof Film stod bag den 42 millioner kroners store filmsatsning med kendte skuespillere som Sebastian Jessen (Mens vi lever), Rosalinde Mynster, Thure Lindhardt, Natalie Maduenõ og Ulrich Thomsen på rollelisten. Filmen foregår i Sønderjylland, der på den tid var en del af det krigsførende Tyskland. Tyskland tvang tusindvis af sønderjyder kæmpe for sig i de blodige skyttegrave, og mere end 6000 betalte den højeste pris. Filmen er inspireret af Karsten Skovs roman ”Knacker” fra 2013. Romanen skildrer historien om en dansksindet desertør, som på en orlov under 1.verdenskrig beslutter sig for at flygte fra militærtjeneste. Romanen er historien om desertørens dramatiske flugt og den vanskelige tid i skjul for de tyske myndigheder.

Til foredraget vil Karsten Skov fortælle om sit arbejde med romanen og filmprojektet, og give eksempler på hvorledes hans romaner tager udgangspunkt i virkelige personer og faktiske historiske begivenheder.

Foredrag af Karsten Skov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen