Karen Lumholdt - fotokredit MEW

Karen Lumholt

Karen Lumholt er analytisk journalist og forfatter, tidl. DR-P1-journalist og tidl. direktør for Tænketanken Cura, redaktør for Selskabet for…

Læs mere
Book Karen

Karen Lumholt er analytisk journalist og forfatter, tidl. DR-P1-journalist og tidl. direktør for Tænketanken Cura, redaktør for Selskabet for Fremtidsforsknings publikationer og medstifter af Familiepolitisk Netværk. Hun analyserer og tolker tidens tendenser og sætter dem i perspektiv. Karen holder foredrag og rådgiver om fremtidens fællesskaber, fremtidens velfærd og fremtidens familie. Hun er en inspirerende kickstarter fx. når der skal holdes konferencer eller medarbejderdag.

Foredrag af Karen Lumholt:

Foredrag 1: Fremtidens fællesskaber
Det er veldokumenteret at det er i relationer og fællesskaber, menneskerfinder trivsel og livskraft. I nærsamfund, boligområder, kvarterer, landsbyer, kommuner, foreninger, på arbejdspladsen og på nettet genopfinder vi lige nu fællesskaberne. Også institutionerne og velfærdener under forandring. Hør hvordan.

Foredrag 2: Fremtidens landsbyer og lokalsamfund
Landdistrikter og småbyer er under pres. Trods udflytning af statslige arbejdspladser og stigende politisk fokus på landdistrikterne, går hovedstrømmen af unge stadig mod byernes uddannelser og jobs. Men en vigtig understrøm går den modsatte vej: “redebyggerne” og småbørnsfamilierne vil have luft, natur, bæredygtighed og fællesskab. I nyopførte bofællesskaber og gamle landsbyer realiseres drømmene. Det summer af entreprenørskab, opfindsomhed og vilje til det godeliv. Karen Lumholt analyserer udviklingen.

Foredrag 3: Fremtidens familie
Moderniteten giver frihed til at vælge sit eget liv – men børnene bliver nemt ofre. Det moderne liv med to fuldtids-udearbejdende forældre stiller store krav til alle familiens medlemmer. Børnene tilbringer mange timer i institution, hvor personalets muligheder for at give omsorg er hårdt presset. Men behøver det at være sådan?
Karen Lumholt er medstifter af Familiepolitisk Netværk og er en af de danskere, der ved mest om familiepolitikkens mange potentielle redskaber og muligheder. Foredrag om børn, familieliv, work/life-balance og hvordan børnene får en mere naturlig plads i samfundsfællesskabet og de voksnes livsverden.

Foredrag 4: Konstruktiv journalistik
Den konstruktive og problemløsende journalistik er en videreudvikling af journalistikkens rolle som 4. statsmagt: at understøtte borgernes demokratiske deltagelse og handlemuligheder. Som genre vil den konstruktive journalistik formidle nuancer, bygge bro, involvere, mobilisere og understøtte borgernes handlekraft. Den traditionelle journalistik har i nogen grad haft den modsatte rolle end den, den oprindelig var tiltænkt – den har bidraget til apati, opgivenhed og lede ved demokratiets institutioner.

Karen Lumholdt er også en kompetent ordstyrer.

Karen Lumholt har bl.a. skrevet følgende bøger:

  • Håndbog for forældre til skolebørn (m. Karin Hegelund), Borgen
  • Fra biks til business, BØRSEN
  • Børn skal da arbejde (m. Marie Kraul), Gyldendal
  • Historier der flytter mennesker, Lindhardt &Ringhof (Akademisk)
  • Det relationelle menneske (m. Jonas Norgaard), Vindelsti
  • Det personlige samfund (m. Jonas Norgaard), Vindelsti
  • Fremtidens Fællesskaber (1: 2018; 2: 2019), Selskabet for Fremtidsforskning
  • Det var så det (m. Bent Lumholt), Lumholt & Stahlschmidt
  • Det som du gør (m. Jens Raabye), Lumholt & Stahlschmidt

Foredrag med Karen Lumholt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular