John Andersen

John Andersen har gennem 40 år foretaget mange forskellige spændende rejser. Bjergbestigning, arkæologiske ekspeditioner, isbjørnemærkninger samt kajakekspeditioner overalt langs…

Læs mere
Book John

John Andersen har gennem 40 år foretaget mange forskellige spændende rejser. Bjergbestigning, arkæologiske ekspeditioner, isbjørnemærkninger samt kajakekspeditioner overalt langs Grønlands kyster. Igennem 25 år har han lavet mange radioudsendelser (P1) om sine rejser og bl.a. udgivet bøgerne: ”Mit Grønland” 1998. ”Jorden Rundt” 1998. ”84° Nord, I kajak Nord om Grønland” 2001. ”Pakis og Fjerne Horisonter” 2002 (solgt til National Geographic 2003) ”Eventyrernes Klub” 2002 og ”Østgrønlands Perler”. John Andersen har været formand for Eventyrernes Klub. (1997 – 2001). ”Grønland”  Om Østgrønland 2005, genudgivelse af Knud Rasmussens ”Min Rejsedagbog” 2005 med langt resume af John Andersen, genudgivelse af Eigil Knuths ”Fire Mand og Solen” 2007, med forord af John Andersen, ”Rundt om Grønland” 2009 sammen med fotograf Ture Andersen,”Rejser til det lykkelige Arabien” (2012), “Silkevejen på motorcykel – 35.000 km fra Istanbul til Xian (2015). Seneste udgivelse: “En motorcykeltur gennem Rusland til Stillehavet – på sporet af Vitus Bering” (november 2017).

Foredrag af John Andersen:

Foredrag 1: Ad støvede veje rundt i Sydamerika. Med glimt fra Ernesto (Che) Guevara’s. ”En motorcykeldagbog”
Beretningen fra en tre en halv måneds motorcykelrejse fra december 2017 til april 2018 med start i Beunos Aires i Argentina til Chile, Peru, Ecuador og Colombia, hvor John og hans motorcykel makker Bodil, fulgte Ernesto Che Guevaras motorcykelrejse i 1952. Foredraget handler også om det at rejse langt, 13.000 km. på motorcykel, om den storslået natur og ikke mindst om de mennesker de mødte på den lange rejse.

Foredrag 2: En motorcykel rejse fra København til Rusland og Sibirien som sluttede i Kamtjatka ved Stillehavet
Fra april til medio september 2016 gennemførte John Andersen en motorcykelrejse fra Sct. Petersborg til Stillehavet hvor målet og opgaven var at beskrive den historiske rejse som Vitus Bering fra Horsens foretog fra 1725- 1743. Det var zar Peter den Store som ville have undersøgt om Sibirien var forbundet med Nordamerika eller om der var et stræde imellem. Samtidig ønskede han at få kortlagt de store ubeboede egne og dermed at kunne udvide Ruslands territorium. Det var spændende og farefuld, men med stor hjælp fra venlige russere.

Foredrag 3: Silkevejen fra København til Istanbul og videre til Xian og retur En motorcykelrejse på 27.000 km
Fra april til september 2014 rejste John Andersen 27.000 km på motorcykel fra Danmark til Istanbul i Tyrkiet, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Kirgistan, Kazakhstan , Kina og Sibirien, hvor han fulgte de gamle silkeveje. Målet var bl.a. at beskrive de mange karavanseraier (hoteller) som blev benyttet gennem 2000 år. I dag er de fleste ruiner, men især i Tyrkiet og Iran er mange restaureret og enkelte er indrettet som moderne hoteller. Opgaven var også at beskrive det nuværende liv og trafik på de historiske vej. Silkevejen fra Istanbul til Xian og retur. En motorcykelrejse på 35.000 km

Foredrag 4: Rundt om Grønland. Kajak og trekking ekspeditioner
John Andersen er kendt for som den første og eneste i verden, der har roet i kajak rundt om Grønland. Det har ikke været for at bevise noget eller at sætte rekorder, men det har handlet om stor nysgerrighed til at finde ud af hvad det enorme, smukke land indeholder. De mange rejser gennem et helt liv har sat mange af de problemer der eksisterer i Grønland ind i et større perspektiv. Hvorfor er det gået som det er? Hvordan former fremtiden sig for det tidligere naturfolk som har været i stand til at overleve på klodens yderste grænse. Foredraget tager afsæt i de bøger John har skrevet om Grønland. Fra mange kajakekspeditioner til fundet af de første indvandrere i det nordligeste Grønland eller om isbjørne hvor klimaændringerne har sat sine tydlige spor.

Foredrag med John Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular