John Andersen

John Andersen har gennem 40 år foretaget mange forskellige spændende rejser. Bjergbestigning, arkæologiske ekspeditioner, isbjørnemærkninger samt kajakekspeditioner overalt langs Grønlands kyster. Igennem 25 år har han lavet mange radioudsendelser (P1) om sine rejser og bl.a. udgivet bøgerne: ”Mit Grønland” 1998. ”Jorden Rundt” 1998. ”84° Nord, I kajak Nord om Grønland” 2001. ”Pakis og Fjerne Horisonter” 2002 (solgt til National Geographic 2003) ”Eventyrernes Klub” 2002 og ”Østgrønlands Perler”. John Andersen har været formand for Eventyrernes Klub. (1997 – 2001). ”Grønland”  Om Østgrønland 2005, genudgivelse af Knud Rasmussens ”Min Rejsedagbog” 2005 med langt resume af John Andersen, genudgivelse af Eigil Knuths ”Fire Mand og Solen” 2007, med forord af John Andersen, ”Rundt om Grønland” 2009 sammen med fotograf Ture Andersen,”Rejser til det lykkelige Arabien” (2012), “Silkevejen på motorcykel – 35.000 km fra Istanbul til Xian (2015). Seneste udgivelse: “En motorcykeltur gennem Rusland til Stillehavet – på sporet af Vitus Bering” (november 2017).

Foredrag af John Andersen:

Foredrag 1: Mellemøsten
Med baggrund i John Andersens seneste bog ”Rejser til det lykkelige Arabien” På sporet af Carsten Niebuhr (Gyldendal november 2012) fortæller John Andersen om 2 års arbejde med at gennemrejse hele Mellemøsten, Iran og Indien hvor han opsøgte de lokaliteter hvor Niebuhr rejste fra 1761- 67. Det har været både fascinerende og lærerigt at møde mennesker og fremmede kulturer i en verden hvor der er meget urolighed. John har under de mange rejser ikke mødt fjendskab eller utryghede på noget tidspunkt, men mødt venlige og imødekommende mennesker som var meget interesseret i hans forehavende.
(velegnet til biblioteker, højskoler, kulturinstitutioner mm)

Foredrag 2: Grønland
Eventyrer, forfatter og arkitekt John Andersen har været så mange gange i Grønland, at han ikke ved hvor mange – 40 til 50 gange lyder hans bud. Gennem de seneste næsten 50 år har han udforsket de barske kyster, krydset indlandsisen på ski tre steder, mærket den storslåede natur på egen krop – fra kajakken – og udviklet et nært forhold til grønlænderne. John har på 6 ekspeditioner padlet rundt om Grønland, sammen med tre grønlændere og tre danskere. Foredraget tager udgangspunkt i Johns bog ”Rundt om Grønland”. Billederne i bogen danner omdrejningspunkt for historier, anekdoter og eventyr, der spænder over såvel en årrække som vidt forskellige områder. Der er beretningerne om kajakture og de barske bjerge i det vilde Østgrønland, fortællingerne om grønlænderne, bygderne og fangerne i det smukke Vestgrønland og anekdoter om Thule og ekspeditionerne i den barske natur i Nord- og Nordøstgrønland.
(Velegnet til efterskoler, gymnasier, foreninger med interesse for Arktis og Grønland, alm. underholdning, som eventyr)

Foredrag 3: Nordvestpassagen
Søvejen nord om Amerika, den såkaldte Nordvestpassage, er I de seneste år blevet aktuel pga. den globale opvarmning med deraf mindre is og mulighed for at kommer fra Europa Kina på en hurtigere og dermed billigere måde. Men den historie er på ingen måder ny. Den danske konge Chr. IV satte den unge kaptajn Jens Munk afsted med 69 mænd på to skibe, afsted i kampen om at finde den nye søvej. Jens Munk kom tilbage med et skib og 2 mand, resten var døde af skørbug. En dramatusk historie som forfatteren Thorkild Hansen har skrevet en klassikser om. Det er også her at polarforsknings største tragedie fandt sted. I 1846 under Franklin Ekspeditionen, hvor 129 mænd omkom på mystisk vis. Sidst var det den norske polarforsker Roald Amundsens som I 1903 som styrede sit lille skib Gjøa med kun 6 mand gennem ishavet til berømmelse. I 1988 gennemførte Polarforskeren og eventyreren John Andersen sammen med nordmanden Vidar Sie den første og hidtil eneste kajaksejlads gennem den is fyldte Nordvestpassage. Ekspeditionen varede i alt 9 måneder og der blev fundet historiske rester fra tidligere ekspeditioner og varder fra den berømte 5 Thule Ekspedition som Knud Rasmussen gennemførte i 1924.
(Velegnet til virksomheder – f.eks. motivation, peptalk, teambuilding og andre erhvervsemner, institutioner, biblioteker, gymnasier som temaindlæg)

Foredrag 4: Motorcykelrejser
John Andersen er en ældre ”klassisk motorcyklist”,. Han fik motorcykel som 18 årig, kørte til han var 35, børn, hus og bil med motorcyklen i garagen. Efter et ændret liv som 60 årig, købte han gen en motorcykel. Her erfarede han at mange ting var ændret. Flere biler, tættere trafik, men værst af alt – mobiltelefoner, med uopmærksomme bilister. John har lavet motorcykelrejser gennem Europa og Tyrkiet, Cuba og Island rundt, Chile og Argentina, en solotur til Mongoliet og retur – 17000 km i alt og senest en 35.000 km tur fra Istanbul til Xian. John beretter om motorcyklerne, udstyr, planlægning, historiske oplevelser og om at køre henover de mongolske stepper og mødet med hestenomaderne i deres hvide gir telte.
(Velegnet til virksomheder – f.eks. motivation, peptalk, teambuilding og andre erhvervsemner, skoler, foreninger)

Foredrag med John Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen