Jørn Boisen

Jørn Boisen

Jørn Boisen (1962) er ph.d., uddannet i Fransk i Odense, Bordeaux og Paris. Han har arbejdet med Frankrig og franske forhold på Sorbonne, Københavns Universitet og Universitetet i Sydøst-Norge, og han har skrevet en række bøger og over 150 videnskabelige artikler, senest i Europas Mange Omveje (Columbus 2019) om Frankrigs forhold til det europæiske fællesskab. Ved siden af arbejdet på universitetet er han en meget brugt foredragsholder og kommentator om franske forhold i danske og udenlandske medier.

Foredrag af Jørn Boisen:

Frihed, lighed, mismod

Frankrig er på mange måder Europas syge mand, i hvert fald hvis franskmændene skal sige det selv. Tillid er en hård valuta i krisetider. Franskmændene er det folk i Europa, der har mindst tillid til hinanden, til staten og til politikerne og til fremtiden; Frankrig er blevet et mistillidssamfund.

Det er et paradoks og en gåde, for Frankrig er på mange måder en succes: en veluddannet befolkning, høj produktivitet, en stærk velfærdsstat og et sundhedssystem, der er blandt verdens bedste. Og så er det et land med generelt høj livskvalitet – gastronomi, kultur, natur. Frankrig er verdens mest søgte turistdestination.

Hvor kommer denne utilfredshed fra? Hvad er forklaringen bag de franskes mismod og mistillid? Hvad er gået galt? Og hvor er Frankrig på vej hen?

Det er de spørgsmål, som dette foredrag prøver at finde svar på.

Foredrag med Jørn Boisen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen