Jørgen Lange Thomsen

Jørgen Lange Thomsen

22Jørgen Lange Thomsen : Professor Emeritus i Retsmedicin. Jørgen Lange Thomsen er læge og retsmediciner. Efter ansættelser i kirurgi…

Læs mere
Book Jørgen

22Jørgen Lange Thomsen : Professor Emeritus i Retsmedicin.

Jørgen Lange Thomsen er læge og retsmediciner. Efter ansættelser i kirurgi og medicin retsmediciner i 1972 og har han været ansat i retsmedicin i København, London og Odense. Professor, institutleder og statsobducent i Odense siden 1992. Specialist i retsmedicin og patologisk anatomi. Doktordisputats om alkoholisme. 200 videnskabelige artikler. Deltog i arbejdet i Tsunamien og efter Twin Towers i New York. Har udført retsmedicinske opgaver over hele Verden. Har været redaktør af tre udgaver af den danske lærebog i retsmedicin. Stiftede Dansk Selskab for Retsmedicin i 1992. Har holdt talrige foredrag på biblioteker, skoler, rotary clubs o.a. om retsmedicinske emner igennem 25 år. Har siden 2002 skrevet adskillige bøger om retsmedicinske emner og om døden, især på Gyldendal, men også på Forum og på de lægestuderendes forlag FADL. Den seneste bog skrev han sammen med Gry Senderovitz. ”Mødommen” udkom på Gyldendal i oktober 2017. Den omhandler vor nyeste erkendelse om mødommen, det første samleje, jomfruelighed etc. Seneste udgivelse: “Liv og død – en retsmediciner ser alt” (2019).

Foredrag af Jørgen Lange Thomsen:

Foredrag 1: Mit arbejde som retsmediciner
Jørgen Lange Thomsen har arbejdet som retsmediciner i mange år og vil i dette foredrag berette om sager, som har gjort et særligt indtryk. Ud over anekdoterne vil Jørgen berette om de aspekter af døden han er i kontakt med, forholdet til de pårørende og arbejdets betydning for familieliv og hverdag.
Varighed 2 timer.

Foredrag 2: Berømte dødsfald
Jørgen Lange Thomsen Har sammen med Maria Helleberg publiceret bogen med ovennævnte titel. Jørgen gennemgår en række kendte, historiske dødsfald og beskriver dødsårsagerne for Karen Blixen, Oscar Wilde, Jim Morrison, Alexander den Store, Tove Ditlevsen, Henrik d. 8., Elizabeth d. 1. m.fl.
Varighed 1,5 time

Foredrag 3: Historien set af en retsmediciner
Jørgen Lange Thomsen har sammen med Maria Helleberg skrevet to bøger, hhv. ”Hvad døde de kongelige af?” FADL 2015 og ”Berømte dødsfald”, FADL 2016. I foredraget vil han fortælle om retsmedicinerens opdagelser om sygdom og død hos kendte personer. Det er ikke så lidt en erfaren retsmediciner kan få ud af det ved at se tilbage i historien.

Foredrag 4: Begrebet jomfruelighed
Begrebet jomfruelighed omhandler jomfrubegrebet, jomfrutest, blødning eller ej ved første samleje, mødommens udseende m.m. Foredraget tager udgangspunkt i bogen ”Mødommen” oktober 2017, Gyldendal, forf. Jørgen Lange Thomsen og Gry Senderovitz.

Foredrag med Jørgen Lange Thomsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular