Jørgen Lange Thomsen

Jørgen Lange Thomsen

Jørgen Lange Thomsen : Professor Emeritus i Retsmedicin.

Jørgen Lange Thomsen er læge og retsmediciner. Efter ansættelser i kirurgi og medicin retsmediciner i 1972 og har han været ansat i retsmedicin i København, London og Odense. Professor, institutleder og statsobducent i Odense siden 1992. Specialist i retsmedicin og patologisk anatomi. Doktordisputats om alkoholisme. 200 videnskabelige artikler. Deltog i arbejdet i Tsunamien og efter Twin Towers i New York. Har udført retsmedicinske opgaver over hele Verden. Har været redaktør af tre udgaver af den danske lærebog i retsmedicin. Stiftede Dansk Selskab for Retsmedicin i 1992. Har holdt talrige foredrag på biblioteker, skoler, rotary clubs o.a. om retsmedicinske emner igennem 25 år. Har siden 2002 skrevet adskillige bøger om retsmedicinske emner og om døden, især på Gyldendal, men også på Forum og på de lægestuderendes forlag FADL. Den seneste bog skrev han sammen med Gry Senderovitz. ”Mødommen” udkom på Gyldendal i oktober 2017. Den omhandler vor nyeste erkendelse om mødommen, det første samleje, jomfruelighed etc. Seneste udgivelse: “Liv og død – en retsmediciner ser alt” (2019).

Foredrag af Jørgen Lange Thomsen:

Foredrag 1: Retsmedicin
I foredraget fortæller han om livet som retsmediciner, om sager både med levende og døde ofre og gør rede for den retsmedicinske måde at se Verden på. Hvad gør dødens stadige nærvær og arbejdets karakter ved os. I foredraget beskrives bl.a. drabssager og vore metoder til at opklare årsagssammenhænge. Der vises fotos. Varighed efter ønske.

Foredrag 2: Døden i retsmedicinsk perspektiv
Retsmedicinerens forhold til døden beskrives sammen med en fortælling om vore samtaler med de pårørende, der har mistet. Dødens forskellige fremtrædelsesformer demonstreres igennem sagsbeskrivelser og fotos.

Foredrag 3: Historien set af en retsmediciner
Jørgen Lange Thomsen har sammen med Maria Helleberg skrevet to bøger, hhv. ”Hvad døde de kongelige af?” FADL 2015 og ”Berømte dødsfald”, FADL 2016. I foredraget vil han fortælle om retsmedicinerens opdagelser om sygdom og død hos kendte personer. Det er ikke så lidt en erfaren retsmediciner kan få ud af det ved at se tilbage i historien.

Foredrag 4: Begrebet jomfruelighed
Begrebet jomfruelighed omhandler jomfrubegrebet, jomfrutest, blødning eller ej ved første samleje, mødommens udseende m.m. Foredraget tager udgangspunkt i bogen ”Mødommen” oktober 2017, Gyldendal, forf. Jørgen Lange Thomsen og Gry Senderovitz.

Foredrag med Jørgen Lange Thomsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen