Jesper Stein

Jesper Stein

Jesper Stein er forfatter og journalist. I 2012 debuterede han som skønlitterær forfatter med sin første krimi, som blev første bind i en triologi om vicepolitikommissær Axel Steen. Den første roman foregår i marts 2007, ugen efter Ungdomshusets rydning. Jesper Stein har modtaget flere priser for sit første samt andet bind. Modtaget De Gyldne Laurbær for bogen “Aisha” – fjerde bind i den hårdkogte serie om Axel Steen. Seneste udgivelse “Solo” (2018).

Jesper Stein er født 1965 i Århus. Han er tidl. journalist på Jyllands-Posten og har i otte år arbejdet som rets- og kriminalreporter i København og har skrevet om alt fra afrikanske gadeprostituerede og hashklubber til nogle af de mest spektakulære mordsager i nyere tid i Danmark. I 2008 skrev han bestselleren og biografien ”Man jager et bæst og fanger et menneske” sammen med og om Bent Isager-Nielsen, tidligere leder af Rejseholdet. Jesper Stein Larsen har i sit job som journalist rejst verden rundt og blandt andet dækket krigene på Balkan i 90’erne og hungersnød i Afrika. I dag skriver han om litteratur og har lavet store interviews med mange af nutidens betydeligste krimi og spændingsforfattere som James Ellroy, Michael Connelly, Ian Rankin, Arnaldur Indridason, Jo Nesbø, Karin Slaughter, PD James, Henning Mankell, Liza Marklund, Jussi Adler Olsen, Mark Billingham, Arne Dahl, Peter Robinson, Jan Guillou, Gunner Staalesen, Robert Crais, John le Carré, Leif G.W. Persson, Leonardo Padura, Lars Kepler, Leif Davidsen, Håkan Nesser og Don Winslow. Medlem af Det Danske Kriminalakademi siden 2006.

Foredrag af Jesper Stein Larsen:

Foredrag 1
Forfatteraften. Giver svar på hvordan bøgerne er blevet til. Hvor inspirationen kommer fra. Blandingen af virkelighed og fiktion, og hvad en krimi skal indeholde.

Foredrag 2
Mine inspirationer: Mødet med nutidens største krimi- og spændingsforfattere.

Foredrag med Jesper Stein booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Ved brug af foto skal fotograf Steen Evald nævnes.

Del denne side på:
Til toppen