Jesper Stein

Jesper Stein

Jesper Stein er aktuel med bogen “Rampen”.

Det er en hudløst ærlig bog, der også berører egen erfaringer med med alkoholisme, skilsmisse og svigt:

Rampen er Jesper Steins personlige fortælling om en kernefamilie og dens opløsning, om bristede håb, svigt og druk, men også om stor kærlighed og længsel efter samme.

Efter seks anmelderroste krimier er Jesper Stein aktuel med romanen Rampen om sine forældre og deres skilsmisse og om at stå ung og fortumlet i det kølvand af svigt og alkoholmisbrug, som bruddet trækker efter sig. Litteraturanmelder, forfatter og gymnasielærer Finn Stein Larsen forlader efter 29 års ægteskab sin kone til fordel for en elev. I hjemmet på Rampen i Risskov står reolerne gabende tomme, og den unge Jesper Stein er ladt alene tilbage med en fortvivlet, bitter og bedøvet mor, der kræver hans uforbeholdne loyalitet. Han kommer i klemme mellem forældrene og lever et dobbeltliv udadtil som den festende pigeglade dødspilot og indadtil som sjælesørger for sin mor i en relation, der er grænseoverskridende tæt. Skilsmissen forandrer alles liv radikalt og sætter sit præg på dem i årtier efter – for forældrenes vedkommende helt frem til deres død. Hovedparten af romanen foregår i årene 1981-83 i Risskov, men den fører også læseren tilbage til forældrenes opvækst i Esbjerg i slutningen af 1920’erne, og frem til deres endeligt i Aarhus i 2010’erne. Rampen er fortalt og sat i scene af den voksne forfatter, der gennem livet har gjort sig sine egne erfaringer med at svigte, blive skilt og drikke sig væk fra det smertefulde i livet. Den kan læses som et forsøg på at forstå og forlige sig med fortidens svigt og finde fred med forældrene og med sig selv.

Jesper Stein er født 1965 i Aarhus. Han er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet som kriminalreporter og litteraturjournalist. Han debuterede som forfatter i 2012 og har skrevet i alt seks krimier om Axel Steen. Han vandt De Gyldne Laurbær i 2015, Harald Mogensen-prisen for årets bedste danske krimi i 2019 samt Læsernes Bogpris 2021 for romanen Rampen

Foredrag af Jesper Stein Larsen:

Foredrag 1: Forfatteraften med udgangspunkt i “Rampen” (bogforedrag)

Foredrag 2: Forfatteraften. Giver svar på hvordan bøgerne er blevet til. Hvor inspirationen kommer fra. Blandingen af virkelighed og fiktion, og hvad en krimi skal indeholde.

Foredrag 3: Mine inspirationer: Mødet med nutidens største krimi- og spændingsforfattere.

Foredrag med Jesper Stein booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Ved brug af foto skal fotograf Steen Evald nævnes.

Del denne side på:
Til toppen