Jens Blendstrup

Jens Blendstrup

Jens Blendstrup er novellesamlingen Sorgens Balalajka. En flok oldinge vender tilbage til den gade, som de voksede op i,…

Læs mere
Book Jens

Jens Blendstrup er novellesamlingen Sorgens Balalajka.

En flok oldinge vender tilbage til den gade, som de voksede op i, og leger barndommens lege.

Dåseskjul er sin sag, når bentøjet svigter. Men de leger til langt ud på natten, indtil de kaldes hjem for sidste gang. På Urukaiplateauet på sibiriske tundra vågner en mand mirakuløst efter årtusinders nedfrysning i permafrosten. Han bliver en sensation og et sexsymbol. Unge kvinder strømmer til tundraen. Men det er svært at omstille sig til moderne kvinders krav efter 25.000 år på is.

Mød Blendstrups fantastiske figurgalleri. Mød manden, der åd af mørket. Mød udbryderkongen Sarkofag-Ole, der brød ud af tusindvis af pengeskabe, dusinvis af ægteskaber og til sidst brød ud af døden. Mød optimistjollesejleren Bo, der rundede den forkerte bøje og endte med at sejle jorden rundt.

I sine sublime og humoristiske noveller fortæller Jens Blendstrup med sprudlende originalitet om mennesker, der pludselig befinder sig i uvante situationer.

Når Sorgens Balalajka er bedst, danser man på grænsen mellem oprigtigt vanvid og ren sjov.

Information
Blendstrups noveller går kompromisløst fantasiens planke ud

♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎
Politiken
Skæg, rørende og begavet

★★★★★★
Børsen
Skæg, rørende og begavet

Foredrag af Jens Blendstrup:

Jens Blendstrup vil i sit foredrag tage os med ind i sit forfatterskab, med oplæsning fra både sin roman Om Gud taler ud, soldaterromanen Bombaygryde, og Luskefise fortællinger og Slagterkoner og bagerenker. Det bliver en aften i erindringens tegn. Hvem pokker er vi? Hvor meget er vi os selv og hvor meget har vi arvet af Moster Ingegerd og farbror thage? Hvor meget er sandt når man husker tilbage på 30 års afstand.  Jens blendstrup vil til lejligheden lade sig besætte af sin jungianske psykolog far og ikke mindst Heino den skoletrætte elev fra luskefisefortællingerne. Der er plads til spørgsmål undervejs. Ligesom latter og eftertænksomhed også accepteres. Kom som du er din luskefis af en læser. Jens glæder sig.

Foredrag med Jens Blendstrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

CV Jens Blendstrup

Forfatter, og cand. Mag i litteraturvidenskab og historie (odense universitet 1997)

Bøger han har skrevet, de mest kendte:
1994 Mennesker i en mistbænk (Debut: noveller, Borgens forlag)
2004 Gud taler ud (roman, Samlerens forlag)
2007 Pludselig flæben (noveller, Samlerens forlag)
2008 Bombaygryde (roman, Samlerens forlag)
2014 Luskefisefortællinger (rosinante og co.)
2014 Berlin, øjenvidnevariationer (samarbejde med Lars gundersen, Rosinante og Co.)
2018 Havelågebogen (Rosinante og Co.)
2019 Egeekspeditioner (Rosinante og co.)
2021 Sorgens Balalajka

Derudover har han skrevet en række radiospil til Danmarks Radio. Mest kendt er nok Pinden (som vandt prix Italia i 2004)

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular