Janne Aagaard

Janne Aagaard

Janne Aagaard er tidligere krimireporter på Ekstra Bladet og fhv. kommunikationschef ved politiet, nu forfatter og true crime podcaster.…

Læs mere
Book Janne

Janne Aagaard er tidligere krimireporter på Ekstra Bladet og fhv. kommunikationschef ved politiet, nu forfatter og true crime podcaster. Hun er uddannet journalist og har efteruddannet sig i kriminologi og retslingvistik i henholdsvis USA og Australien. Sidstnævnte sted har hun boet i flere år, og opholdet gav Janne Aagaard inspirationen til tre bøger om australske drab. I efteråret 2023 udkommer Jannes første nonfiktion bog på Gyldendal, en kombineret true crime og slægtshistorie om det hvide snit og dets udbredelse i Europa.

I dag ejer Janne Aagaard sit eget produktionsselskab, Meow Production, der specialiserer sig i true crime og historie podcast. Hun står bag nogle af landets største serier som Mord i Nord, der udkommer på otte sprog og er streamet mange millioner gange. Senest har hun udviklet serien Dobbeltliv og Løgne, der er oversat til fire sprog. I dag er hun bosat i Lissabon i Portugal og deler sit liv sammen med vinbarsejeren, Joaquim.

Foredrag af Janne Aagaard:

Det hvide snit – en grumt stykke Danmarkshistorie

Foredraget er især for de historisk interesserede, der er nysgerrige efter, hvordan Danmark har håndteret mennesker med psykisk lidelse – og i hvor høj grad, der er blevet grebet efter kniven, når indlagte patienter ikke var medgørlige nok. Janne  Aagaard beskriver sin mors mosters historie, fra hun blev født i en fattig bondefamilie i Himmerland i 1915, fik amputeret sit ben som ung, mistede sin kæreste i krigen og endte med at få det hvide snit og være indlagt på Risskov Psykiatriske Hospital i over 15 år. Det er et grumt stykke Danmarkshistorie fortalt med indlevelse og indsigt i sundhedsvæsnets fejl og mangler.

Foredrag med Janne Aagaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular