Iselin Hermann

Forfatteren Iselin C. Hermann har et bredt kendskab til litteratur og kunst. Den ene halvdel af sit liv har…

Læs mere
Book Iselin

Forfatteren Iselin C. Hermann har et bredt kendskab til litteratur og kunst. Den ene halvdel af sit liv har hun været skrivende. Og i den anden halvdel var hun undervejs som cirkusartist, forlagsredaktør og rejsende.

Iselin er aktuel med bogen “Berninis øje” (september 2023)

Om bogen:

Kunst er som feberkurven over patientens seng.
BERNINIS ØJE er en roman om vidunderbarnet og barokbilledhuggeren Gian Lorenzo Bernini, der som 12-årig overgik sin far på værkstedet og som voksen endte med at blive gejstlighedens stjerne og byens store mand. Han udførte de berømte fontæner og springvand, der stadig risler igennem Rom, men berømmelsen krævede i sidste ende sin pris hos kunstneren med den martrede sjæl.
EN ROMAN om erotisk besættelse, kunstens storhed og et menneskes fald i 1600-tallets Rom. I de store omvæltningers Europa, hvor Galileis verdensbillede ændrede universet, paven havde magten, og Bernini skabte evigt liv i sten.
ISELIN COSMAN HERMANN debuterede med brevromanen Prioritaire, som blev oversat til 17 sprog, siden har hun blandt andet skrevet romanerne Der hvor månen ligger ned, Dampe, erindringsbogen Træer sår sig selv, Domino og en række romaner for børn.
Berninis øje er forfatterens første romanbaseret på historiske begivenheder.

Foredrag af Iselin C. Hermann:

Foredrag 1: Foredrag om romanen ”Berninis øje”
”Det tager ham lang tid at vandre fra Via Liberiana over til Peterskirken, og den by han går igennem, ligner langtfra det vi nu forbinder med Rom. Der er endnu intet springvand med de fire floder midt på Piazza Navona, ingen oval plads foran Peterskirken, ingen bronzebaldakin over højalteret derinde, ingen engle på broen over til Castel Sant’Angelo, ingen elefant som bærer en obelisk på Piazza Minerva, ingen kvinde som svæver i ekstase badet i gyldent lys. Alt dette og meget mere af det du ser for dig, når du tænker på Rom, ligger endnu sammen med tingene i drengens rygsæk, madpakken og en citron.”

Foredrag om romanen ”Berninis øje” er både en introduktion til kunstneren Bernini, men i lige så høj grad en fortælling om et dramatisk liv, lidenskabelig kærlighed, rå rivalisering og om hvorfor kunst er en nødvendighed. Et foredrag om Rom dengang og nu.

Foredrag 2: Foredrag om Henrik Nordbrandts forfatterskab.
Udover at have skrevet speciale på Københavns universitet om Henrik Nordbrandt – er jeg så heldig at jeg også var hans redaktør og nære ven. Nordbrandts mest berømte Novemberdigt: ”Året har 16 måneder: November/ december, januar, februar, marts, april/ maj, juni, juli, august, september/oktober, november, november, november, november” er blevet hans signaturdigt. Men Nordbrandt rummer og favner så meget andet.

Nordbrandt var længslens digter, den rejsende den søgende, sørgende, fortvivlede. Paradoxets excellence. Nordbrandts store lyriske forfatterskab er en klar og dirrende stemme i dansk digtning.

En introduktion til hans univers rummer både personlige erindringer om digteren, som desværre ikke er her mere, jeg vil blandt andet fortælle om tilblivelsen af hans tyrkiske kogebog ”Damelår og andre specialiteter”, hans forhold til spøgelser men først og fremmest vil jeg dele min dybe glæde ved digterens præcise og dirrende nærvær, om kærlighed, længsel og savn. Om at være et dirrende menneske. Om håndens skælven.

Ved brug af foto skal fotograf Phillip Pharsifal Nørgaard nævnes.

Foredrag med Iselin Hermann booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular