Iben Mondrup

Iben Mondrup

Iben Mondrup fik sit store gennembrud med den anmelderroste roman GODHAVN om tre børns opvækst i en lille nordgrønlandsk by starten i 1980’erne. Romanen vandt DR-romanprisen 2015.

KARENSMINDE, som udkom i 2016, er en selvstændig fortsættelse af GODHAVN. Her møder vi familien fra Grønland 20 år senere, men på Møn. Romanen vandt Blixenprisen 2017 for årets skønlitterære udgivelse. Seneste udgivelse er “Tabita” (januar 2020).

Iben Mondrup er en garvet foredragsholder, som sætter dialogen med sit publikum højt. Hun er ikke bleg for at bruge sin egen livshistorie i sine foredrag, noget som gør hendes optrædener nærværende og levende. Med sit indgående kendskab til det grønlandske samfund er hun yderligere en oplagt ressource for de mange danskere, som har Grønland som interesseområde.

Den 4. januar 2022 kommer Iben Mondrups nye bog “Vittu”.

Ved brug af foto skal fotograf Les Kaner nævnes.

Foredrag af Iben Mondrup:

VI ER BRØDRE
Kom med til efterkrigstidens Frederikshavn, hvor min farfar, kriminalassistent Kaj Mortensen, boede. Under krigen var han leder af modstandsbevægelsen i byen, og da jeg efter hans død kom i besiddelse af hans private arkiv, fik jeg pludselig et andet blik på hans historie. Det blev startskuddet til romanen VI ER BRØDRE, om brødrene Poul og Jens, som vokser op i lyset – eller skyggen – af den gode og kærlige, men også traumatiserede far og modstandshelt. Foredraget handler om fortielser, om at lægge låg på de ting, der foregik under krigen, og om hvad det har betydet for familierne rundt om i landet i et større perspektiv. I foredraget fokuseres der på den dramatiske, nære fortid og på de omstændigheder, der formede den store generation af efterkrigstidsbørn, som måtte leve med forældrenes tavshed. Foredraget ledsages rigeligt af billeder fra mit personlige album.

Anbefaling:

Kære Iben
…. Vi havde lidt svært ved at få armene ned efter dit besøg. Alle syntes, det havde været en super aften med en meget oplagt og en venlig og behagelig forfatter. Vi er stolte over, at verdenspremieren på nyt foredrag fandt sted her hos os. Det var dejligt befriende, at du sagde det og tyede til dine noter. Vi ønsker dig al mulig held og lykke fremover med både bøger og foredrag – og vi vil anbefale dig varmt til andre 🙂
Tina & co., Skanderborg Kommunes Biblioteker

Foredrag med Iben Mondrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen