Hugo Gaarden

Hugo Gaarden er journalist, født i 1949. Har rejst over det meste af kloden og været korrespondent i Bruxelles, Frankfurt og Shanghai. Har boet uden for Danmark siden 1999. Arbejdsområdet har primært været politik, udenrigspolitik, økonomi og erhverv på bl.a. Berlingske og Børsen. Har udgivet 11 fagbøger, bl.a. om Kina og globaliseringen.

Foredrag af Hugo Gaarden:

Foredrag 1: Europæisk renæssance
Europa står over for store udfordringer med intern uenighed, med den stærke vækst i Kina og Asien, og med konstants sammenstød med USA. Europa har brug for en renæssance med politiske og økonomiske reformer. Samtidig må Europa gøre sig selvstændig i forhold til USA og tage sin skæbne i egne hænder. Det vil skabe opbakning til det europæiske samarbejde og give Europa en ny international rolle – som formidler.

Fotoforedrag 2: En rejse med Land Rover gennem Asien, Mellemøsten og Afrika
Et møde med de fleste af verdens kulturer i græsrodshøjde. Et møde, der viser menneskers forskelligheder og ligheder. Et møde med naturfolk, der måske har et mere ægte liv end os? Mennesket er grænsebrydende. Vi skal ikke frygte andre kulturer. En rejsebeskrivelse af et enkelt, rigt liv med eventyr, der f.eks. går gennem
den nubiske ørken.

Foredrag 3: Kina – den nye supermagt
Kina bliver af mange anset som en trussel – politisk og økonomisk. Det er Kina ikke, men derimod en udfordring. Kina har skabt den største velstandsfremgang, verden har oplevet, og Kina har valgt sin helt egen samfundsmodel, der også i fremtiden bliver til et alternativ til Vestens. Kina løber foran os. Hvorfor, og hvilke konsekvenser får det? Forfatteren har arbejdet som korrespondent i Shanghai i otte år.

Fotoforedrag 4: Afrika – eventyr og udvikling
Afrika er stadig eventyrets kontinent med fantastiske rejseoplevelser og enestående naturrigdomme. Men det er også en økonomisk og menneskelig tragedie, i mange tilfælde selvforskyldt. 50 års vestlig bistand har kun skabt minimal fremgang. Der er behov for en helt anden udviklingsmodel. Befolkningsvæksten kan gøre Afrika til fremtidens største globale problem, men Afrika kan også blive stedet, hvor nye og bedre samfundsformer udvikles. Forfatteren har besøgt Afrika flere gange de seneste 50 år, senest med en Land Rover-rejse fra Cape Town til Cairo.

Foredrag med Hugo Gaarden booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen