Henrik Qvortrup

Henrik Qvortrup

Henrik Qvortrup er ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet. Han er tidl. politisk redaktør på TV2 og BT og tidl. chefredaktør for Se & Hør, tidligere spindoktor samt politisk kommentator. Henrik Qvortrup, født 1963, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Han har været politisk reporter på Jyllands-Posten, Berlingske Tidende og Ekstra Bladet. Tidligere medlem af chefredaktionen på B.T. Spindoktor for Anders Fogh Rasmussen. I næsten syv år chefredaktør på Se & Hør. Henrik Qvortrup er medforfatter til flere bøger – herunder en omstridt biografi om tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen. Han har undervist på Københavns Universitet i politisk kommunikation og er censor ved Danmarks Journalisthøjskole. Henrik Qvortrup er en hyppigt anvendt kommentator i såvel dagblade som på radio og i tv. Samtidig har han været fast paneldeltager i tv-udsendelsen “Jersild og spin”. Han er ydermere en meget anvendt og efterspurgt foredragsholder. Henrik Qvortrup holder foredrag både om sig selv og sin karriere – men også om den politiske situation, om kommunikation og om spin. Men han er også en kompetent og kontant ordstyrer.7

Foredrag af Henrik Qvortrup:

Foredrag 1: Krise-håndtering. En frontberetning fra virkeligheden
Han har selv prøvet det: At blive væltet omkuld af en medie-tsunami – og rejse sig igen. En personlig beretning fra manden, der kom til at personificere SE og HØR-skandalen. Et foredrag om fra én dag til en anden at se sin professionelle tilværelse blive vendt på hovedet. Men også om at smage sin egen medicin. Helt uden selvynk, men med knivskarp analyse, beretter Qvortrup om at stå midt i en mediekrise.

Foredrag 2: 25 år i danske medier og i dansk politik
Henrik Qvortrup er en af Danmarks mest kendte – og mest kontroversielle – journalister. Om nogen deler han vandene, men ingen efterlades ligeglade; alle har en holdning til Henrik Qvortrup. Han fortæller om sin karriere, der har været mere farverig end de flestes: politisk kommentator, spindoktor, tv-vært og så den fatale ansættelse på SE og HØR – sladderbladsjobbet, der med års forsinkelse væltede læsset for en mand, der ellers havde det hele. Foredraget er en tour de force gennem politik og journalistik i en periode, hvor landskabet for netop politik og journalistisk har været i forandring. Danskerne lærte begreber som spindoktor og fokusgruppe at kende, og journalisternes dækning af politikerne blev langt mere nærgående. Henrik Qvortrup tager læserne med hele vejen – fra tiden på Berlingske Tidende, Jyllands-Posten og Ekstra Bladets politiske redaktioner, over årene som spindoktor for Fogh og til den varme stol som chefredaktør på SE og HØR. Og han leverer et hudløst ærlig indblik i, hvordan det er at blive indhentet af fortiden.

Foredrag 3: Dansk politik – her og nu
Få en kompetent analyse af den politiske situation – med perspektiver såvel bagud som fremadrettet. Skarpt, underholdende og kontant.

Foredrag 4: ”Børnelokkerne”
Internettet er blevet et eldorado for mænd, der vil have sex med mindreårige. Som vært for TV3-programmet ”Børnelokkerne” har Qvortrup afsløret adskillige af disse pædofile mænd. I foredraget her fortæller han om arbejdet med programmet, og han beretter om mødet med de kriminelle.

Foredrag 5: Kommunikation og gennemslagskraft
Om betydningen af at kalde en spade for en spade.

Foredrag 6: Spin
Hvem bestemmer på Christiansborg. Er det politikerne? Journalisterne? Vælgerne? Eller spindoktorerne?

Foredrag 7: Tre år, 9 måneder, 3 dage (om Thorning-Schmidt regeringen)
Helle Thorning-epoken er slut. Tre år, ni måneder og tre dage varede den. Men hvad skete der egentlig bag kulisserne, da Danmark havde sin første kvindelige statsminister?  Det svar giver en af landets mest erfarne politiske journalister, Henrik Qvortrup, i en ny bog, der går tættere på end nogensinde før. På baggrund af samtaler med alle nøglepersonerne tager Qvortrup læseren i hånden og fører os med helt ind bag de lukkede døre i regeringens allerinderste. Vi er med til forhandlinger i Det Sorte Tårn på Amager og deltager som fluen på væggen ved alle de mange krisemøder.  Med afsæt i sin bog giver Henrik Qvortrup et medrivende og underholdende beretning om magtkampe, intriger, sejre og nederlag i dansk politik.

Henrik Qvortrup som ordstyrer:
Henrik Qvortrup er desuden en kompetent, erfaren og kontant ordstyrer.

Arrangement sammen med Mette Walsted:
Henrik Qvortrup er kendt som en journalist, der går til stålet. Nu er han også kendt som den første journalist, der har fået en ubetinget fængselsstraf for sit virke. Han blev selve personifikationen på den såkaldte SE og HØR-skandale. Nu har han afsonet sin straf, og det er er tid til refleksion. I denne foredragsrække interviewes Qvortrup råt for usødet af journalist og mangeårig TV-vært Mette Walsted, og der er nok at spørge om: Er der noget, han fortryder? Hvad ville han have gjort anderledes i dag? Har kendte fortjent at blive behandlet dårligere end andre mennesker? Hvor mange venner har han mistet som konsekvens af SE og HØR-skandalen? Hvordan kommer man som menneske overens med, at man nu må betragtes som kriminel? Hvordan rejser man sig igen efter at være skandaliseret? Hvordan er det at smage sin egen medicin? Hvorfor blev sagen så stor i andre medier? Henrik Qvortrup er journalist. I 2016 blev han dømt i den såkaldte SE og HØR-skandale. I dag arbejder han freelance som TV-vært på TV3, politisk kommentator på ”BorgenUnplugged”, foredragsholder og forfatter. Mette Walsted er journalist og professionel ordstyrer. Som tidligere vært på p1 og TVAvisen er hun trænet i at gå kritisk til politikere, erhvervsfolk og andre magthavere.

Henrik Qvortrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen