Henrik Day Poulsen

Henrik Day Poulsen

Henrik Day Poulsen er speciallæge i psykiatri og arbejder i speciallægepraksis på Østerbro samt i medicinalfirmaet Birstol-Myers Squibb. Var som retspsykiater tilknyttet Justitsministeriets Retspsykiatriske Klinik i 4 år, hvor han udførte mentalundersøgelser af nogle af landets mest afvigende forbrydelser. Henrik Day Poulsen er bl.a. forfatter til bogen Psykopater – Når mennesker bliver hensynsløse og farlige. Har i øvrigt skrevet lærebøger og publicerets videnskabelige artikler i internationale lægetidsskrifter.

Henrik Day Poulsen har senest udgivet bogen “Medicin som dræber” (Maj 2013).

Foredrag af Henrik Day Poulsen:

Foredrag 1: Psykopater- når mennesker bliver hensynsløse og farlige.
Dette foredrag sætter fokus på psykopaten, som vi alle møder, men måske ikke har været opmærksom på. Psykopater sidder ikke kun i fængsel og er ikke blot de spektakulære mordere, som vi hører om i medierne. Vi møder dem alle på arbejdspladsen, i familien; måske er vi endda gift med en. Foredraget beskriver psykopatens væsen og kommer med bud på, hvad du kan stille op med hverdagens psykopater.

Foredrag 2: Fanatikere – når mennesker bliver ekstreme
Vi hører om fanatikere dagligt i medierne. 11. september 2001 satte for alvor fokus på fænomenet, men fanatisme er ikke noget nyt fænomen. Foredraget bringer dig ind i fanatikerens psyke og viser, at langt fra alle fanatikere er hensynsløse psykopater; men langt mere avancerede og interessante end vores umiddelbare stereotype forestillinger.

Foredrag 3: Det opmærksomhedskrævende barn
Vi kender det alle. Skolelæreren siger, at han er omgivet af 20 egoister, som alle kræver særbehandling støttet af forældrene. Unge mennesker forsøger i stigende grad at skade sig selv og samspillet mellem børn og forældre er i dag langt mere kompliceret end tidligere. Foredraget sætter fokus på, hvilke psykiske faktorer der spiller ind i unge menneskers vej til at blive voksne og hvad der kan gå galt.

Foredrag 4: Magt mellem mennesker
Hvorfor bliver nogen forfremmet og andre degraderet? Hvordan agerer man i en moderne virksomhed og hvad er vejen til en magtfuld karriere? Svaret ligger bland andet i de psykologiske metoder, som vi andre i mere eller mindre grad samt af vores evne til at overtale, manipulere og frustrere hinanden. Magt mellem mennesker giver et bud på, de psykologiske mekanismer, der er nødvendige for at opnå og bibeholde magt og kommer med bud på, hvilke typer af personer, der i særlig grad er egnet til at have magt og det modsatte.

Foredrag 5: Kvinder, der lever farligt
Hvorfor indleder nogle kvinder forhold til mænd, der er voldelige? Og hvorfor forlader hun ikke bare en mand, der slår? Vi kender alle historierne om kvinder, der lever i relationer, der er enten fysisk eller psykisk farlige for dem. Enkelte kvinder opsøger sågar svært kriminelle i fængslerne for at være sammen med dem. Foredraget kommer med bud på, hvorfor visse kvinder lever i disse forhold og hvordan man kan hjælpe dem til at komme videre.

Foredrag med Henrik Day Poulsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen