Henning Kirk

Henning Kirk
Henning Kirk er forfatter, læge dr.med. og en meget anvendt foredragsholder.

Som aldringsforsker har han bl.a. været leder af Gerontologisk Institut hvor han skrev disputats om lægernes opfattelse af alderdommen i historisk lys. Han har desuden skrevet en lang række artikler og bøger, bl.a. “Længst mulig i egen krop”, “Det grå guld” (1999) samt 4 bøger om hjernens vedligeholdelse, sidst “Sådan holder du hjernen i gang” (2009). I 2012 udkom han sammen med forfatter og journalist Lone Kühlmann med bogen “Afskaf alderdommen – bliv i de voksnes rækker”, efterfulgt af “En kort guide til et langt liv”. Han har yderligere bidraget til flere erindringsantologier med kolleger i Forfatterforeningens seniorgruppe, som han er formand for. Hans nyeste bog er netop en erindringsbog. I “7 sind” genoplever han sit første skoleår i midten af 1950’erne. Samtidig demonstrerer han, at erindringsarbejde er en god vej til at vedligeholde sin hjerne. Om erindringsbogen skrev Kristeligt Dagblad: ”For ældre læsere byder bogen på et gensyn med en tid, der ikke findes længere, men som fandtes, da de var børn – med sporvogne og bivognens slingren på skinnerne, sparemærker, lærere, der slog, Pernille-chokolade, Richs-album og klodser på pedalerne på den første cykel”.

Foredrag af Henning Kirk:

Foredrag 1: Afskaf alderdommen – bliv i de voksnes rækker
Vi bærer stadig rundt på en masse fordomme og klicheer om alder og aldring. Lad os fjerne aldersgrænser, og lad os blive fri for nedladende ord som “ældremad” og hundrede andre “ældreord” der er med til at placere “de” ældre ved siden af voksensamfundet. Lad os udnytte alle de muligheder vi kan opnå i moden alder. Forskningen viser at alderen ikke er hvad den har været! 

Foredrag 2: Sådan holder du hjernen i gang
Hjernen styrkes ved at blive brugt: Ved fysisk aktivitet og læsning, samtale, fremmedsprog, musik, leg og latter. Selv om hjernen skrumper lidt med årene, kan vi “få mere ud af mindre”. Vi kan blive klogere og klogere – selv om vi taber til børnene i memory-spil. Og forskningen viser at aktiv brug af hjernen forebygger demens.

Foredrag 3: Seniorkompetencer – alt det vi kan blive bedre til med årene
Hvis medarbejdere har gode arbejdsvilkår og udvikler sig, kan deres kompetencer fortsat forbedres. Det gælder viden, håndelag, erfaring, ekspertise, overblik, kommunikationsevne og empati. Modenhed og moderne visdom. F.eks. det der betyder at en pilot i moden alder er bedre end de yngre til at håndtere en katastrofesituation. Den nye viden om seniorkompetencer bygger på spændende forskning om hjerne og psykologi.

Foredrag med Henning Kirk booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen