Hanne Sindbæk

Hanne Sindbæk (f. 1962) er uddannet journalist og er forfatter til en række roste biografier, senest den historiske "August…

Læs mere
Book Hanne

Hanne Sindbæk (f. 1962) er uddannet journalist og er forfatter til en række roste biografier, senest den historiske “August og Marie – dansk videnskabs glemte stjerner” om August og Marie Krogh. Før det skrev hun “Seier – et roadtrip” (2020) om Lars Seier Christensen, “Comeback Kid” (2013) om Anders Samuelsen, mens tre andre af hendes bøger er kombinerede virksomhedsportrætter og personvirksomhedsbiografier. Det gælder “De renfærdige – fortællingen om Novo Nordisk” (2019), “Vi kan ikke sidde her til juleaften” (2015) om Herman Salling og Salling Group samt “Tyren, bjørnen og banken” (2009) om Saxo Bank og dets stiftere.

OBS: Ved brug af pressefoto skal fotograf Suste Bonnén krediteres.

Foredrag af Hanne Sindbæk:

Foredrag 1: August og Marie – dansk videnskabs glemte stjerner
Da August og Marie Krogh gik i land fra Amerikadamperen, Hellig Olav, den 12. december 1922, havde de noget i kufferten, der skulle ændre Danmarkshistorien. Det var opskriften på insulin og eneretten til at producere den i Skandinavien. Det blev starten på landets mest værdifulde virksomhed, og det blev starten på et nyt liv, ja garantien for et liv overhovedet, for tusindvis af mennesker med diabetes. Men August og Marie Krogh var meget mere end det. Hun blev Danmarks kun fjerde kvindelige dr. med. i 1914, året før kvinder fik stemmeret. Han fik Nobelprisen i 1920. Sammen gik de op imod den etablerede videnskab og løste lungernes gåde. Parret var for dansk videnskab, hvad Pierre og Marie Curie var for den franske. Historien om August og Marie Krogh er et stykke danmarkshistorie, der nu endelig bliver fortalt. Og det er en fortælling om to helt særlige mennesker, der med ydmyghed og stoisk ro tog livets tildragelser på sig under mottoet: Kærligheden til mennesker og kærligheden til sandheden er livets hovedhjørnesten.

Foredrag 2: De renfærdige – fortællingen om Novo Nordisk
“De renfærdige” er fortællingen om de mennesker, begivenheder og produkter, der skabte Novo Nordisk fra den spæde start i 1922, da nobelpristageren August Krogh kom hjem fra Canada med opskriften på det nye mirakelmiddel insulin og frem til i dag, hvor det er et af verdens mest værdifulde selskaber. Det er en beretning om brødrene Pedersens, der startede Novo som en konkurrerende virksomhed til Kroghs Nordisk Insulin, og om de to selskabers rivaliseren gennem 64 år, indtil de i 1989 fusionerede. Den handler om Mads Øvlisen, der byggede bro fra den familieejede til den børsnoterede virksomhed, om Erik Sørensen, der erobrede verden og om Lars Rebien, der globaliserede virksomheden, mangedoblede dens værdi og blev udnævnt til verdens bedste CEO af det estimerede Harvard Business Review. Under hele den fortælling løber der en stræben efter renfærdighed som et uudsletteligt spor i virksomhedens dna.

Foredrag 3: Vi kan ikke sidde her til juleaften – historien om Herman Salling og Dansk Supermarked
Er en fascinerende og underholdende fortælling om manufakturhandlerens søn fra Aarhus, der mere end nogen anden har sat sit præg på dansk detailhandel. Han åbnede Danmarks allerførste supermarked, det første lavprisvarehus, og han introducerede for alvor discountbutikkerne. Nok var Føtex, Bilka og Netto hans butikker, men de blev så sandelig også danskernes. Foredraget tegner et portræt af en usædvanlig erhvervsmand og stor personlighed, men fortæller sideløbende et stykke unik danmarkshistorie med familier, der i hobetal valfarter på indkøbsture, og kvinder, der slås om blomstrede vattæpper. Det er også beretningen om en mand, der angav forretning, kvinder, kortspil og lystfiskeri, som sine fire livsinteresser i prioriteret rækkefølge, og som på trods af et handicap, der blev værre med alderen, fortsatte sit arbejde uden at kny.

Foredrag med Hanne Sindbæk booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Pressen skrev om:

August og Marie:

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
Der er al mulig grund til at læse denne bog om videnskab, kærlighed, tragedier og personligt mod.
–  Berlingske, Bent Blüdnikow

Hanne Sindbæk har skrevet en mesterlig dobbeltbiografi om nobelprismodtageren August Krogh og hans mindst lige så imponerende hustru … August og Marie er en sjældent vellykket blanding af danmarkshistorie, videnskabshistorie, kønshistorie og kærlighedshistorie. En fascinerende fortælling om dansk videnskabs absolutte powerpar.
– Weekendavisen, Anne Sophia Hermansen

De renfærdige – fortællingen om Novo Nordisk:

❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Ny bog om Novo Nordisk tegner et fremragende portræt af Danmarks suverænt største virksomhed. 
Politiken, Aarøe Pedersen

Vi kan ikke ikke sidde her til juleaften:

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
Hanne Sindbæk skriver underholdende og indsigtsfuldt om den karismatiske erhvervsmand Hermann Salling. 
– Jyllands-Posten, Ulla Bechsgaard

Foredrag med Hanne Sindbæk booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular