Georg Metz

Georg Metz
Foredrag af Georg Metz:

Foredrag 1. Hvorfor man ikke kan stole på os. Det er efterhånden svært at opfatte pressen og medierne som den fjerde magt i samfundet. Journalisterne går på omgang i ét stort mediecirkus og tjener efter tur flere herrer. Ikke for meget sagt en krise for folkestyret, hvor borgerne gerne skuile være nøgternt og neutralt oplyst. Hvad skal man gøre ved det, når alle vil fortælle den samme historie om egen fortræffelighed, og det gælder om at være “på” så meget og så længe som muligt!

Foredrag 2. Humor som overlevelse. Der er ikke noget som et godt grin, det renser og giver liv. Men grinet og humoren har sin modsætning i det sørgelige og tragedien, som giver latteren dybde, perspektiv og mening. Eller som manden, da han ikke mere kan holde det ud, går ud i skoven og hænger sig,men tager rebet under armene, fordi han ellers ikke kan få vejret.

Foredrag 3. Danmark, mit fædreland. Hvad dette nu indebærer af mere eller mindre bevidste misforståelser. Historien er afhængig af hvem der skriver den. National selvglæde har i flere år præget den hjemlige debat og den politiske kamp. Det er ikke noget nyt, men man skal være på vagt over for tendensen, skyde hjertet op i livet og se kendsgerningerne om danskerne i øjnene.

Foredrag 4. Guldalderen. Den mest særprægede periode i danmarkshistorien, hvor kongen alene vidste, og skønånder og genier gik rundt i København og faldt over hinanden med næsen i himlen og fødderne i gadernes ufattelige skidt og møg. Og mens de hver aften mødtes i Det Kgl. Teater og dyrkede dannelsen, døde den lille pige med svovlstikkerne lige udenfor, og det hemmelige politi holdt øje med dem allesammen.

Foredrag 5. København set fra vandet. Kanalrundtfart. En sejllads i Københanvs og Danmarks historie. Hvad havnefronten kan fortælle af stort og småt, og hvorfor batteriet Sixtus gemmer på en ukendt historie.Fordrer en bemandet overdækket båd med mikrofon og højtaler.

Foredrag 6. Den danske sang. At synge sig gennem danmarkshistorien. Den danske identitet kan aflæses af passende udvalg af numre i Højskolesangbogen. Sangenes historie og baggrund giver sangen dybde og mening, og foredraget veksler mellem ord og fællessang. Fordrer klaver og klaverspiller.

Foredrag 7. Os selv og andre fremmede. Den knubbede indvandrer og integrationsdebat som ofte fylder mere end problemerne, og hvor man roligt kan sammenligne fremmedfjendtligheden med den klassiske antisemitisme. Også herhjeme.

Foredrag 8. Mit forfatterskab. En vekslen mellem fiktion og fag, hakkelse i døgnets rejsestald og vredladne kommentater i avisen i snart mange år.

Foredrag med Georg Metz booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen