Fine Gråbøl

Fine Gråbøl (f. 1992) er en prisbelønnet dansk forfatter. Hun debuterede i 2021 med romanen Ungeenheden, som hun vandt…

Læs mere
Book Fine

Fine Gråbøl (f. 1992) er en prisbelønnet dansk forfatter. Hun debuterede i 2021 med romanen Ungeenheden, som hun vandt Bogforums Debutantpris for. Romanen udkommer i 2024 i syv lande, bl.a. USA og Tyskland. Hendes anden roman, Hundrede børn, er udkommet i 2024 og har fået fremragende modtagelse. Fine Gråbøl har en baggrund inden for litteraturvidenskab og arbejder som skrivelærer for unge psykiatribrugere.

OBS: Ved brug af pressebilleder skal fotograf Eliyah Mesayer nævnes.

FORFATTEREN PÅ BESØG

AKTUELLE FOREDRAG OG TALKS

Forerag 1: FÆLLESSKABER OG FORVANDLINGER – OM HUNDREDE BØRN
Foredraget tager afsæt i romanen Hundrede børn, som er en musikalsk, poetisk og dybt original skildring af et børnekor på en sangskole. Med afsæt i bogens univers, fortæller Fine Gråbøl, hvordan fællesskaber kan være både frisættende og vildt besværlige. I et samfund, der er præget af et stort fokus på at præstere som individ, er fællesskaber uundværlige, men i skolens prestigefulde kor oplever børnene både at blive til noget større og forsvinde. Hundrede børn giver en rørende og indsigtsfuld skildring af en gruppe børn på 11-12 år, og Fine Gråbøl vil også komme ind på denne særlige alder, på den ensomhed, der knytter sig til at være mellem barn og ung, og på hvordan denne overgang og forvandling er skildret i litteraturen.

HUNDREDE BØRN
Året er 2003. Karl og hans venner Theo, Hüseyin, Anna og Isa går i sjette klasse på en sangskole hvor regler og rum langsomt er ved at gå i opløsning. Vi følger dem til aftenprøver med drengekoret, hos øre-næse-halslægen, og når de mødes og spiser slik på skolens toiletter i frikvartererne, langt fra gårdvagter og de voksnes verden. En dag begynder skolebygningen at hælde, forviste brummerdrenge føres tilbage til koret, og englestøv daler ned fra himlen. Noget er ved at forvandles eller gå under. Hundrede børn er en roman om fællesskaber og en sangskole i frit fald. Det er en musikalsk romanfantasi om lydighed, oprør og børneliv, og om at være ensom blandt mange men aldrig helt alene.

Foredrag 2: SÅRBARHED I LITTERATUREN – OM UNGEENHEDEN
I dette foredrag fortæller Fine Gråbøl om hvordan og hvorfor, hun skrev sin debutroman Ungeenheden. Hun fortæller om det sproglige arbejde, om inspirationskilder og om sin vision for, hvordan man kan skildre psykisk sygdom uden at reproducere gamle forestillinger og myter. Foredraget vil være en blanding af nedslag i romanen og en fortælling om litteraturens nødvendighed i skildringen af sårbare unge og særligt udsatte. Fine Gråbøl vil også komme ind på andre litterære værker om psykisk sårbarhed. Foredraget kan også bookes med moderator.

Det vil også være muligt at booke et foredrag der kombinerer de to, og inddrager både Hundrede børn og Ungeenheden

Foredrag med Fine Gråbøl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular