Fotokredit Daniel_Hjorth_Gads_FineGråbøl_Highres_008

Fine Gråbøl

Fine Gråbøl (f. 1992) er en prisbelønnet dansk forfatter. Hun debuterede i 2021 med romanen Ungeenheden, som hun vandt…

Læs mere
Book Fine

Fine Gråbøl (f. 1992) er en prisbelønnet dansk forfatter. Hun debuterede i 2021 med romanen Ungeenheden, som hun vandt Bogforums Debutantpris for. Derudover er Gråbøl en del af skriftkollektivet BMS, som blev nomineret til Årets litterære talent ved Blixenprisen 2019. Fine Gråbøl har en baggrund inden for litteraturvidenskab og arbejder som skrivelærer for unge psykiatribrugere.

Foredrag for Fine Gråbøl:

Foredrag 1: Forfatterskab

I dette foredrag fortæller Fine Gråbøl om hvordan og hvorfor, hun skrev romanen Ungeenheden. Hun fortæller om det sproglige arbejde, om inspirationskilder og om hendes vision for, hvordan man kan skildre psykisk sygdom uden at reproducere gamle forestillinger og myter. Foredraget vil være en blanding af nedslag i romanen og en fortælling om litteraturens nødvendighed i skildringen af sårbare unge og særligt udsatte. Fine Gråbøl vil også komme ind på andre litterære værker om psykisk sårbarhed. Foredraget kan også bookes med moderator.

Foredrag 2: Psykiatri

Fine Gråbøl var sytten år, da hun fik sin første diagnose. Det blev ikke den sidste, og hun tilbragte sine sene teenageår på diverse psykiatriske afsnit og til sidst på et socialpsykiatrisk bosted. Et bosted for unge psykiatribrugere er netop rammen for Fine Gråbøls prisbelønnede romandebut, Ungeenheden. En både barsk, poetisk og øm skildring af en gruppe unge, vi ikke ofte møder i litteraturen, og af det fællesskab, de også er en del af. Foredraget giver med afsæt i romanens univers et unikt indblik og stiller kritiske spørgsmål til psykiatriens behandling af især unges psykiske problemer. Foredraget kan også bookes med moderator og kan målrettes sundhedsfagligt personale.

Om Ungeenheden

Ungeenheden er en omsorgsfuld og kritisk roman om en gruppe unge i psykiatrien og deres fælles liv på et bosted i København. Ungeenheden holder til på femte sal. Her møder vi Lasse, Marie, Waheed, Sara, Hector og den navnløse fortæller. De har alle fået tildelt ophold efter en paragraf i Serviceloven og bor nu i det tidligere plejehjem, der udgør bostedet. Over en lang, varm sommer følger vi de små rutiner og store katastrofer, der tegner de unges hverdag med hinanden, personalet
og det psykiatriske system.

Vinder af Bogforums Debutantpris 2021.

”Fine Gråbøl har skrevet en stærk debut om at stå svagt i samfundet, men dog at stå sammen.”
Politiken

”Fnuglet debut … Det er den poetiske og usentimentale tone, som gør Fine Gråbøls debut til en læseoplevelse, et sindslidelsens skatkammer.”
Information

”En utrolig rørende og gribende bog … Så sikker, tydelig, vibrerende, chiffon- og cigaretagtig.”
Olga Ravn

Foredrag med Fine Gråbøl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular