Erland Leth Pedersen

Erland Leth Pedersen
De danske Varulve – En politimands efterforskning i et stykke ukendt besættelseshistorie

Erland Leth Pedersen er 58 år, bor i Greve og har været politimand i København i snart 38 år. I 1987 blev han udnævnt til kriminalassistent og siden da, har han været í lang række specialafdelinger indenfor kriminalpolitiet herunder: tyveri/røveriafdelingen, narkotikaafdelingen, bedrageriafdelingen, drabsafdelingen samt flere københavnske politistationer. Gennem de sidste ni år har han ledet efterforskningen i en lille specialgruppe indenfor Københavns Politi ved navn S-100, der bekæmper hooliganisme i Fodboldmiljøet.  Pr. 1. februar 2016 er han endvidere blevet ansat som rundviser på Politigården i København.

Allerede som dreng fik han interesse for besættelseshistorie, fordi han havde en helt fabelagtig historielærer på Sankt Annæ Gymnasium i København. Han brændte virkelig for sig fag og var en fantastisk formidler af historiefaget. Erland har så siden haft denne glødende interesse for besættelsestiden, hvilket har medført meget frivilligt arbejde på Politihistorisk Museum i København ad flere omgange. Han har således været behjælpelig med at få etableret diverse udstillinger på museet. Rent arbejdsmæssigt, og i relation til besættelsestiden, har han efterforsket to gange mod den danske SS-mand Søren Kam i holdsvis år 2007-2009.

Foredraget tager udgangspunkt i en assistance hos drabsafdelingen i maj måned 2012. Han skulle hjælpe til med at afsløre motivet til, at tre uge arabiske mænd, der var født her i landet, forsøgte at indkøbe to AK-47 stormrifler, 500 patroner, magasiner til maskinpistoler samt flere håndgranater. De tre unge mænd havde ikke taget højde for at sælgeren af bemeldte våben var en politimand fra PET. Erland fik således et midlertidigt kontor på Politigården i København og en sen fredag eftermiddag fandt han en meget interessant pakke på et loft. Denne pakke bragte ham tilbage i tiden via arkiver og meget, meget andet, der til sidst endte med udgivelsen af bogen: De danske Varulve – En politimands efterforskning i et stykke ukendt besættelseshistorie.

Foredraget varer godt 1 ½ time, powerpoint med fotos, en del film m.v. der kronologisk beskriver han efterforskning både politimæssigt men så sandelig også rent historisk.

Foredrag med Erland Leth Pedersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen