Erik Valeur

Erik Valeur

Erik Valeur og Lise Ringhof er aktuel med bogen “Det er de danske som flygter”  (august, 2020)

Det er de danske som flygterOm bogen: Det er de danske som flygter er første selvstændige bind i Lise Ringhof og Erik Valeurs romantrilogi om familien Brinch og Danmark – fra begyndelsen af 1900-tallet og frem til i dag.

Fanø-drengen Erling Brinchs liv forandrer sig afgørende, da han syv år gammel mister sin lillebror ved en drukneulykke, som han kunne have forhindret. Kort efter ulykken møder han Hubert, en mærkværdig vanskabt dreng fra den lokale fattiggård – og de udvikler et hemmeligt venskab. Erling forlader både Hubert og sit barndomshjem, da han står til søs med den brutale fribytter Sivert, som bliver hans nye beskytter. Rejsen ender i København, hvor han læser til læge og forsøger at frigøre sig fra det lukkede fisker-samfund, han er rejst fra. Han tilbringer aftnerne på værtshuset Flynderen, hvis stamgæster er et broget sammenrend af bohemer og originaler, som diskuterer tidens store emner – ikke mindst danskernes lilleputsind – alt imens Første Verdenskrig raser udenfor.

I storbyen forelsker han sig i den oprørske Kate, men flygter fra hende og ender i Vejle, hvor han bliver gift med en af bygens rigeste piger. I fjordbyen opbygger han inden besættelsen i 1940 en blomstrende lægepraksis og forsøger at glemme alt det, der var: sin lillebrors død, sin familie, den fattige Hubert, sin store kærlighed Kate – og Sivert, der er blevet hans dødsfjende.

Lise Ringhof er datter af Gert og Hanne Ringhof, der er den ene halvdel af grundlæggerne af forlaget Lindhardt og Ringhof. I 1986 overtog hun forlagets kontakt til boghandlerne og har siden arbejdet med salg, marketing og presse på danske forlag, inden hun i 2017 stoppede på Politikens Forlag for at hellige sig arbejdet på romantrilogien sammen med Erik Valeur.

Erik Valeur er tidligere journalist på bl. a. Berlingske, Information, Månedsbladet Press og DR. Har modtaget Cavling-prisen to gange, Krygerprisen, P1-prisen og Publicist-klubbens Jubilæumspris. Debuterede i 2011 med Det syvende barn, der blev en markant bestseller. Modtog Debutantprisen, Weekendavisens Litteraturpris, DR Romanprisen, Harald Mogensen-prisen og Glasnøglen.

Foredrag af Erik Valeur:

Foredrag 1: Forfatterarrangement med udgangspunkt i bogen Det er de danske som flygter

Foredrag 2: Magtens Danmark – demokratiets udfordring. Foredrag og efterfølgende debat med Erik Valeur
Erik Valeur, der er forfatter til de roste romaner ’Det syvende barn’ og ’Logbog fra et livsforlis’, har som journalist skrevet en række bøger om Magtens Danmark. Han har gennem 30 år været tæt på de største sager i magtens absolutte centrum – blandt politikere, embedsfolk og i medierne. Et foredrag med fokus på magt og demokrati i Danmark Via et aktuelt og tankevækkende oplæg tilbydes publikum et service-eftersyn af magtens mekanismer i Danmark. Såvel de dunkle, der kan vælte regeringer, som dem, der udfoldes i fuld åbenhed – men alt for ofte ender uden for demokratisk rækkevidde.

Gennem konkrete eksempler fra virkelighedens verden oprulles en række hemmeligholdte beslutningsprocesser i demokratiets hjerte – dér hvor alt skulle være åbent og redeligt, men i mange tilfælde forbliver dunkelt og manipulerende. Kilderne hidrører både fra forfatterens egne erfaringer og fra samtaler med topfolk blandt danske embedsmænd og politikere.

Hør blandt andet om:

  • De 7 bærende motiver til magtbrynde: Bag kulissen i staten og kommunerne
  • Magtens stemme – sådan lyder den – fortalt af to ’deep throat’s fra nationens top
  • Sådan lammer man demokratiske undersøgelser og statslige kommissioner
  • Fra magtelitens værktøjskasse – tricks, manipulationer og mørklægning
  • Tre årtiers skandalesager med foruroligende ligheder: Fra Tamilsag til Tibetsag,
  • Dong-salg og Skatteskandale
  • Vejen til “verdens mest lukkede” offentlighedslov

Relevante erfaringer fra min egen baggrund:

Forfatter og initiativtager til ’Magtens Bog’, ’Magten og kunsten at styre en beslutningsproces’, ’Magtens Galleri’ på Galerie Asbæk’, ’60 skarpe skud mod pressen’, ’Nørrebro – sten på sten’, Dansk Journalistforbunds ’Hvidbog om Ministerbetjening’ og en lang række indlæg i samfundsdebatten. Mangeårig mediekommentator ved Jyllands-Posten og Politiken, samt konsulent på en række bøger om samfunds- og presseforhold fra danske forlag. Tidligere Berlingske, Information, Radioavisens Refleks, DR Dokumentar, medstifter af Månedsbladet Press. To gange Cavlingprisen og Krygerprisen, P1-prisen, Publicistklubbens Jubilæumspris. Censor på Journalisthøjskolen. Bestyrelsesmedlem i Tine Bryld-fonden.

Citat om foredrag og efterfølgende diskussion af ’Magtens Danmark’ (Næstved Bibliotek):
Knivskarpt oplæg med underholdende og barske pointer. Indblik i en verden, de færreste kender. En tænksom, lærerig aften med stor interesse fra de mange fremmødte og lang, intens diskussion. 
Peter Johannes Schjødt, tidl. medlem af Velfærdskommissionen og P1-redaktør, filosof og forfatter til en lang række samfunds- og debatbøger.

Foredrag med Erik Valeur booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

 

Fotos: Kissen Møller Hansen

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen