Erik Eriksen – Rebelkirurgen

Erik Eriksen er født 1947 i København. Han er gift med sygeplejersken Sennait f. i Eritrea. Børnene, Daniel og Rebecca,…

Læs mere
Book Erik

Erik Eriksen er født 1947 i København. Han er gift med sygeplejersken Sennait f. i Eritrea. Børnene, Daniel og Rebecca, er begge læger i USA og Sverige.

Erik Eriksen arbejdede i mange år som kirurg/ortopæd i både Sverige og den tredje verden, for det meste i Etiopien. Han blev kendt gennem dokumentaren “Rebelkirurgen” som handler om livet som kirurg i Etiopien. Der arbejdede han til han fyldte 67 år, da missionen ikke længere kunne påtage sig arbejdsgiveransvaret.

Tilbage i Sverige fik han ansættelse som ortopædkirurg. Efter et år stoppede han som læge i sundhedsvæsenet, og blev elev på Sommenbygdens Folkhögskola i Tranås, hvor han gik på musiklinjen med trumpet som hovedinstrument og fokus på jazz og improvisation.

I dag spiller han, holder foredrag og skriver bøger.

Foredrag af Erik Eriksen:

Foredragets titel afhænger helt af publikum:

Foredrag 1: Jeg skærer – Gud heler (i kirkeligt regi)
Foredrag 2: Stor kirurgi med Små midler (i sundhedsvæsenet)
Foredrag 3: Man tar hvad man har (offentligt foredrag)

Om bogen Rebelkirurgen:

Når dokumentarfilmen Rebelkirurgen blev vist på svensk tv 2017 skete det som overlægekollektivet i Sverige havde forsøgt at forhindre i fire decennier. Tornen i øjet, den opkæftede indvandreren som nægtede at rette sig i leddet blev fremstillet som det alle egentlig vidste han var. En virtuos med skalpellen som vendte på himmel og jord for sine patienter.

Lad den uafkortede historie tage dig fra barndommen på Amager, Palmetidens Sverige til Etiopiens landsby og Cambodjas jungle. En episk beretning om kampen mod fortrykkende autoriteter, ansigtsløse bureaukrater, håbløse odds og indre dæmoner.

Om dokumentaren Rebelkirurgen:

Efter at have arbejdet 30 år i Sverige har kirurgen Erik Eriksen sammen med sin kone Sennait flyttet til Etiopien. I landet der har 3 læger på 100.000 indbyggere (Sverige har 380) er resurserne meget begrænsede. Erik blev tvunget til at operere med det som var til rådighed: en billig borremaskine, slangeklemmer, cykeleger eller fiskesnøre i stedet for sytråd. Men på trods af de store udfordringer, så mener Erik og Sennait at alt i alt, så er hjemlandet Sverige ikke bedre: “Det åndelige behov i Sverige er større end den materielle nød i Etiopien. Det er meget vi kan lære os af den Etiopiske kultur.

Læs mere her.

Foredrag med Erik Eriksen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular