Emil Arenholt Mosekjær

Emil Arenholt Mosekjær (f. 1990) er journalist og tidligere soldat. I løbet af i alt fem år i Forsvaret…

Læs mere
Book Emil

Emil Arenholt Mosekjær (f. 1990) er journalist og tidligere soldat. I løbet af i alt fem år i Forsvaret var han udsendt to gange, heriblandt til Afghanistan i 2012. Interessen for den store verden fulgte ham siden med over på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor han blandt andet tilbragte et semester ved Tel Aviv Universitet med at læse israelsk historie og mellemøststudier. Han har som journalist og redaktør især beskæftiget sig med forsvars- og veteranpolitik samt internationale forhold. Det er sket fastansat hos Dagbladet Politiken såvel som freelancer. I årenes løb har han ofte blandet sig i den offentlige samtale som debattør i både de skrevne medier samt på radio og tv.

I foråret 2023 udgiver Erik Arenholt Mosekjær ’Soldaterhjerte’ på Gads Forlag. I bogen forsøger han gennem samtaler med veteraner fra forskellige lande, konflikter og generationer at blive klogere på, hvad oplevelsen af krig gør ved os som mennesker. Fortællingen er ikke blot en rejse ud i verden, men også ind i ham selv.

Foredrag af Emil Arenholt Mosekjær:

Hvorfor savner soldater at være i krig?
Trods risikoen for død og tragedie har soldaterfaget altid haft en tiltrækning på nogle af os, og når vi vender hjem fra krigen, ender overraskende mange veteraner med at savne det. Dette skyldes ikke afstumpethed, men nærmere, at man i militæret finder en intensitet, mening og et kammeratskab ulig noget i det civile liv. Gennem mine egne erfaringer, såvel som mine mange samtaler med veteraner verden over, forsøger jeg i mit foredrag at svare på en række spørgsmål: Hvad får os til at blive soldater? Hvad gør krigen ved os undervejs? Hvordan er det at vende hjem igen? Og hvad siger alt dette egentlig om vores samfund?

Foredrag med Emil Arenholt Mosekjær booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular