Einar Már Guðmundsson

Einar Már Gudmundsson

Pasfotos - foredrag med udgangspunkt i bog af samme navn Om bogen: Lys og varm roman, inspireret af forfatterens…

Læs mere
Book Einar

Pasfotos – foredrag med udgangspunkt i bog af samme navn

Om bogen: Lys og varm roman, inspireret af forfatterens egen rejse som ung fra Island til fastlandet. “Pasfotos” er en rejseroman, en kærlighedsroman og en udviklingsroman, der tager os tilbage til Einar Már Guðmundssons egen ungdom i 70’erne. Her er boblende menneskeliv, glødende ungdom, sjove historier og grumme skæbner – det hele vævet sammen af Einar Már med velkendt snilde. Romanen er den unge mand Hallis beretning om en længst svunden sommer, hvor han og hans ven Jonni drager fra Island til Norges fjelde for at grave grøfter og spare penge op til at rejse Europa rundt. På vejen møder vi et utal af brogede skæbner, og da vi mindst venter det, dukker selveste kærligheden op. Hvem skulle have troet, at det var Oslo og ikke Paris, der var kærlighedens by? Som ung i 70´erne var Einar Már Guðmundsson en del af det aktivistiske miljø omkring undergrundsforlaget Galleri Suðurgata 7. Einars digtsamlinger blev duplikeret i kælderen og solgt på gadehjørner og værtshuse i Reykjavik. Traditionelt har islandske forfattere skrevet om naturen og livet på landet, men med Einar Már Guðmundsson fik det moderne Island, bylivet, rockmusikken og det politiske en litterær stemme.

Einar Már Guðmundsson (f. 1954) er en af Islands største nulevende forfattere. Han debuterede i 1981, og havde sit folkelige gennembrud med romanen “Universets Engle” (1993) der også vandt Nordisk Råds Litteraturpris. I 2009 ryddede han forsider med den politiske essaysamling “Hvidbogen – krisen på Island” der også blev en solid publikumssucces. I 2012 blev han hædret med “den lille Nobel-pris”, Det Svenske Akademis Nordiske Pris.

Einar Már Gudmudsson tager på foredragsturné i Danmark 2-4 gange årligt.

Foredrag med Einar Már Gudmundsson booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular