Deniz Serinci

Deniz Serinci

Deniz Serinci bor i København, uddannet bachelor i historie fra Aarhus Universitet og kandidat i journalistik fra Syddansk Universitet. Han…

Læs mere
Book Deniz

Deniz Serinci bor i København, uddannet bachelor i historie fra Aarhus Universitet og kandidat i journalistik fra Syddansk Universitet. Han kommenterer jævnligt om Mellemøsten og islam-relaterede emner i medier som Radio24Syv, P1, Deadline og Tv2News.

Foredrag af Deniz Serinci:

Foredrag 1: Interviews med danske kvinder og mænd fra IS
Deniz Serinci har som en af de få herhjemme et indgående kendskab til jihadisme og terrorgruppen Islamisk Stat (IS). Han har besøgt Syrien og Irak 15 gange og fået danske kvinder og mænd fra IS i tale. Det er blevet til timelange og dybdegående interviews om: Hvorfor drog de i hellig krig? Hvordan forklarer de IS’ handlinger? Hvad synes de nu, hvor IS er nedkæmpet? Er de skuffede, fortryder de og vil de tilbage til Danmark? Hvem er Syrienskrigerne fra DK? Hvem er de 25 kvinder fra DK? Hvordan blev de radikaliseret og hvordan stopper vi radikalisering?
Kort om Deniz Serinci: 34 år, uddannet journalist fra SDU. Skrevet bøger om IS (2015, ’17), ”Fængslet i Erdogans Tyrkiet” (2018), ”Kurdistan”.
”Deniz er knusende dygtig til at formidle svært stof, så alle kan forstå det.” – Mads Brügger, programchef, Radio24syv

Foredrag 2: Hvordan modvirker man islamisk radikalisering?
Deniz har skrevet to bøger om IS. Han har interviewet danske Syrienskrigere og besøgt Islamisk Stat (IS)-områder i Irak og Syrien 12 gange på 3 år. Endvidere har Deniz været graverjournalist på Ekstra Bladet med fokus på danske Syrienskrigere. Han vil besvare: Hvem er de hjemvendte 67 Syrienskrigere? Hvem er de 21 kvinder fra Danmark, der tog til Syrien? Hvordan er de blevet radikaliseret og hvordan modvirker vi radikalisering?

Foredrag 3: Hvordan modvirker vi Social Kontrol?
Undersøgelser har påvist massiv social kontrol blandt nydanskere; eksempelvis føler hver tredje indvandrerpige ikke, at hun må få en kæreste. Deniz er barn af et fætter-kusine-tvangsægteskab, hvor genetiske problemstillinger har medført livsvarige skader for ham. Han udøvede selv social kontrol tidligere, indtil han selv blev ramt af det samme. Nu holder han foredrag om hvordan man modarbejder problemet og er i gang med at skrive en bog om emnet. Foredraget vil omhandle årsager, konsekvenser og løsninger på social kontrol, tvangsægteskaber og æresdrab.

Foredrag 4: Tyrkiet
Med udgangspunkt i sin bog ”Tyrkiet – Fra Atatürk til Erdogan” fører journalisten Deniz Serinci os gennem Tyrkiets moderne historie fra oprettelsen af republikken i 1923 til dagens Tyrkiet under Erdogan. Undervejs vil han blandt andet dykke ned i sharialovens afskaffelse, sekularismen, de mange militærkup og spændingerne mellem land og by. Desuden vil han belyse den kurdiske konflikt, både i Tyrkiet og i Syrien, hvor Tyrkiet nu har en militær konflikt kørende. Der vil også blive tid til at komme ind på ønsket om at blive en del af EU trods Erdogans konflikt med EU-landene, islams mere og mere fremtrædende rolle og landets varmere forhold til de andre lande i Mellemøsten. Kort sagt hvad sker der i Tyrkiet, det land, der indtil for nylig var i top tre af danskernes feriemål? Hvor er det på vej hen? Deniz Serinci beskriver jævnligt tyrkiske forhold i dansk tv, radio og aviser.

Foredrag 5: Kurdernes historie
Deniz har i 9 år været redaktør på den dansk-kurdiske netavis Jiyan.dk, som han har stiftet og skrevet bogen ”Kurdistan” (Mellemgaard, 2018). Hvad går den kurdiske konflikt i Tyrkiet, Syrien, Irak og Iran ud på? Hvordan påvirker den os i Danmark? Hvad er udsigterne til et selvstændigt Kurdistan?

Foredrag 6: Syriens borgerkrig
Hvad er årsagen til krigen? Hvordan er den sekteriske og etniske opdeling i Syrien? Hvorfor tog visse unge danskere til Syrien for at kæmpe med IS, al Qaeda-grupper, osv? Hvad er de forskellige landes – Tyrkiet, Iran, Rusland, USA, Saudi-Arabien og Qatars – interesser i Hvad er fremtidsscenarier for regimet?

CV
2017: Islam-ekspert hos Radio24syv
2017: Graverjournalist på Ekstra Bladet
2016: Tyrkiet-analytiker på Kristeligt Dagblad
2014-15: Seniorleder i anti-radikalisering, LIU, (Leader for Interreligious Understanding and Counter Extremism), støttet af dansk Udenrigsministerium.
2013: Journalist fra Syddansk Universitet, Odense
2011: Politics and International Politics in the Middle East, Valgfag i Mellemøststudier, SDU
2009: Bachelor i Historie, Aarhus Universitet
2010-: Stifter og redaktør på JIYAN.DK – Danmarks Kurdiske Avis.

Bøger
2018: “Fængslet i Erdogans Tyrkiet” (2018, Kontrovers)
2018: “Kurdistan – en historisk fremstilling“, Mellemgaard
2017: “Slave i Islamisk Stat“, Gyldendal
2015: “Terrorens kalifat – et indblik i Islamisk Stat (IS)“, Frydenlund
2013: ”Tyrkiets historie 1923-2012”, Frydenlund

”Han besvarede lytternes spørgsmål på en forbilledlig måde, som afslørede en dyb indsigt i Islam. Deniz Serinci er knusende dygtig til at formidle svært stof på en måde så alle kan forstå det.”
Mads Brügger, programchef, Radio24syv.dk

“Et af de mest kompetente indlæg, vi har haft længe, fra en meget vidende og velformuleret foredragsholder.”
Kai Kristoffersen, Vejle Nord Rotary Klub

”Deniz’ viden om Mellemøsten er imponerende. Taget hans alder i betragtning er hans indsigt og grundighed helt exceptionel. Han har en helt usædvanlig begavelse og analytisk sans.”
Anne Sofie Allarp, udenrigsredaktør, Radio24Syv.

Foredrag med Deniz Serinci booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular