Daimi med Louisiana Jazzband

Daimi Gentle (født 1. januar 1944 i København som Daimi Augusta Larsen) er en dansk sangerinde og skuespiller. I…

Læs mere
Book Daimi

Daimi Gentle (født 1. januar 1944 i København som Daimi Augusta Larsen) er en dansk sangerinde og skuespiller.

I 1949 flyttede hun med sine forældre til Esbjerg. Som en ung skolepige på 17 år blev hun stjerne for en aften i 1961. Daimi optrådte i en TV talentkonkurrence i Centralmagasinet, (senere Magasin ANVA) i Esbjerg. Hun sad i et telt og sang “Travelling Light”. Det blev til en række Brenda Lee- og Helen Shapiro-inspirerede singler for TONO, men hendes udtryk drev hende hurtigt over i det mere – efter datidens forhold – modne repertoire, først som sangerinde i Jørn Grauengaards orkester i 1964 og siden som revy-artist, bl.a. sammen med Dirch Passer og Preben Kaas. Sidstnævnte satte også Annie Get Your Gun op, og Daimi fik hovedrollen. Musikken findes på LP og CD.

Hun har også prøvet at optræde som Lommerpige på ABC Teatret. Herudover har hun fået roller på Det ny Teater og på Falkoner-scenen.

Siden 1975 har Daimi Gentle været fastansat på Jytte Abildstrøms teater på Riddersalen, og op gennem 1970’erne udgav hun en del plader med vidt forskelligt materiale, lige fra julesalmer til country-rock.

Gennem sin karriere har hun også optrådt på jazzfestivaler, bl.a. med Louisana Jazzband og Kansas City Stompers, og de mere poppede ting fremfører hun i dag kun sporadisk. Hun udgav på eget selskab en 40-års jubilæums-cd i 2001 og fik i 2006 rollen som kokkepigen Laura i musical-opsætningen af Matador.

“Daimi kom, sang og sejrede.
Hun var unægtelig i godt selskab. Louisiana Jazzband var en oplevelse i sig selv…… En flok garvede, kompetente jazzmusikere, der tager deres metier alvorligt, var en herlig helsebringende afveksling for det rutineprægede og amatøragtige trutteri man for ofte møder i det traditionelle miljø. Bent Haastrup …. har med sine arrangementer af standartrepertoiret skabt en ny sound. Intet mindre.” (JPÅrhus, juli 2005).

“…. et band, der …. takket være Bent Haastrup har fået et pift af tidløshed.” (Berlingske Tidende, juli 2005)

Daimi med Louisiana Jazzband booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular