Claus Bundgård Christensen

Claus Bundgård Christensen

Claus Bundgård Christensen er forfatter og medforfatter til en række anmelderoste og prisvindende bøger om besættelsen og de to…

Læs mere
Book Claus

Claus Bundgård Christensen er forfatter og medforfatter til en række anmelderoste og prisvindende bøger om besættelsen og de to verdenskrige. Claus betragtes som en af landets førende eksperter på Første Verdenskrig og besættelsen. Claus har bl.a. skrevet bøgerne: ”Den sorte børs-Krisekriminalitet i Danmark”, “Danskere på Vestfronten 1914-1918”, “Under hagekors og Dannebrog” og “Danmark besat” og ”Følg Wilfred! Radikalisering, revolution og nazistisk subkultur”. Til dagligt er Claus lektor i historie ved Roskilde Universitet og fast anmelder af fagbøger på Weekendavisen.

Foredrag af Claus Bundgård Christensen:

Foredrag 1: Følg Wilfred!
Foredraget er baseret på den anmelderroste biografi om nazisten Wilfred Petersen og hans gruppe. ”Følg Wilfred!” er fortællingen om Wilfred Petersen og hans folk, som vi følger fra mellemkrigstiden og ind i besættelsestiden, hvor de blev den mest kompromisløse af de nazistiske grupperinger. Wilfred Petersen var fører for et revolutionært politisk parti med få hundrede medlemmer, men alligevel fik han afgørende indflydelse på dansk nazismes historie. Med ham og folkene omkring ham som hovedpersoner udfoldes fortællingen om en radikaliseret subkultur og et miljø, hvor man udviklede sin egen version af nazismen, og hvor gadevold, gemen kriminalitet og aktivisme gik hånd i hånd. En skæbne uden fortilfælde i dansk politisk historie. Wilfred Petersen opnåede i både sin samtid og eftertiden status af fanatisk nazist, der samtidig var så uregerlig, at han ikke kunne sættes i bås. På den ene side var han en antitysk modstandsmand, på den anden side sendte han sine folk ud for at jage og afpresse jøder. Nu fortælles deres historie for første gang.

Foredrag 2: Waffen-SS. Europas nazistiske soldater
Foredraget er baseret på den anmelderroste bestseller “Waffen-SS. Europas nazistiske soldater”. Det er en historie om den militære gren af det nazistiske korps SS, Waffen SS – før, under og efter 2. Verdenskrig. Waffen SS udviklede sig i sin levetid fra at være en lille livgarde, som stod til Hitlers rådighed til at blive en massehær, som omkring en million soldater passerede igennem. I foredraget kan I bl.a. høre, hvordan Waffen SS frem til krigsudbruddet var indrettet på strenge racemæssige krav og benhård ideologisk skoling i en nazistisk krigerorden, men som under 2. verdenskrig udviklede sig til det 20. århundredes måske mest multietniske hær – et af den moderne militærhistories mest forbløffende paradokser!

Foredrag 3: Dansksindede i Første Verdenskrig
Foredraget handler om de mere end 25.000 dansksindede, som kæmpede på tysk side under Første Verdenskrig. De deltog i skyttegravskrigens værste slag fra Somme til Verdun. I foredraget følger vi dem og deres særlige krigserfaring som dansksindede i den tyske hær. Foredraget er baseret på Claus Bundgårds Christensen bog ”Danskere på vestfronten”, der i 2009 blev kåret som Årets Historiebog.

Foredrag 4: Den sorte børs og edderkopperne
Foredraget handler om den såkaldte krisekriminalitet under besættelsen og i efterkrigstiden. Krisekriminaliteten kom til udtryk på mange måder fra sortbørshandel på gadeplan til erhvervskriminalitet, der involverede svimlende formuer. I foredraget præsenteres man for de kriminelle og deres baggrund og bekæmpelse af lovovertrædelserne. Det vil også være udblik til de voldsomme begivenheder under den politiløse tid og ikke mindst dansk histories største kriminalsag: ‘Edderkoppesagen’. Foredraget er baseret på Claus Bundgård Christensens anmelderoste bog: “Den sorte børs”.

En byvandring i besættelsestidens København
Hvor i København kan man se tyske soldaters graffiti? Hvad skyldes det gabende hul i husrækken på hjørnet af Nørrebrogade og Ravnsborggade på Nørrebro? Hvor holdt de berygtede dansk-tyske terrorkorps til? Hvad er der egentlig tilbage af Værnemagtens mange militære anlæg? Claus Bundgård Christensen er medforfatter til “Turen går til besættelsestidens København”, der udkom på Politikens Forlag i 2015. Under byvandringen viser forfatteren, der betragtes som en af landets førende besættelsestidshistorikere, rundt til fysiske kulturspor efter den tyske besættelse i hovedstaden og fortæller om forskellige aspekter af de fem år fra 1940-45. Turens længde kan aftales, men den vil typisk tage 3 timer. Transport til fods, bybus og S-tog. Deltagerne betaler selv for transport og kost undervejs.

Claus Bundgård Christensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular