Christian Eugen-Olsen

Christian Eugen-Olsen

Christian Eugen-Olsen: Tidl. ceremonimester, kammerherre, oberstløjtnant, jazzmusiker og orkesterleder. Christian Eugen-Olsen (født 22. marts 1941) er en dansk officer…

Læs mere
Book Christian

Christian Eugen-Olsen: Tidl. ceremonimester, kammerherre, oberstløjtnant, jazzmusiker og orkesterleder.

Christian Eugen-Olsen (født 22. marts 1941) er en dansk officer og hofembedsmand. Chr. Eugen-Olsen er søn af landsretssagfører Eugen Olsen og Ida Marie født Knipschildt og dermed barnebarn af filmkongen Ole Olsen. Fra 1990-2012 har han været HM Dronning Margrethe 2.s ceremonimester. Han er desuden kammerherre og oberstløjtnant i Den Kongelige Livgarde. Ceremonimesteren er ansvarlig for modtagelser af ambassadører og fremmede statsoverhoveder og som arrangør af officielle festligheder. Ceremonimesteren er hofmarskallens stedfortræder og hjælper. Han planlægger regentparrets rejser til udlandet og sommertogter rundt i Danmark med Kongeskibet Dannebrog.

Eugen-Olsen har arrangeret regentparrets statsbesøg i USA og Canada i 1991, Tyskland i 1994, Sydafrika i 1996, England og Skotland i 2000 og Thailand i 2001. Og for de officielle besøg af Norges kongepar i 1991, det japanske kejserpar i 1998, Sydafrikas præsident Nelson Mandela i 1999 og den tyske forbundspræsident Johannes Rau i 2002.

Han har desuden stået for Prins Joachim og prinsesse Alexandras bryllup i 1995, Dronning Margrethes regeringsjubilæum i 1997, Dronningens 60 års fødselsdag i 2000 og dronning Ingrids begravelse samme år. Dertil kommer Kronprins Frederiks bryllup i 2004 med Mary Donaldson.

Han er også formand for flere fonde, bl.a. Garderhøjfonden og Rytmisk Musikkonservatoriums Venner og har forskellige bestyrelsesposter, bl.a. for plejehjemmet Holmegårdsparken, Radio Uptown og Fredningsrådet. I fritiden er han bl.a. jazzmusiker.

Foredrag af Christian Eugen-Olsen:

Kongehuset – hvorledes virker Hoffet?
Christian Eugen-Olsen kommer ind på Regentens virke og Hoffets organisation, og hvordan det hele spiller sammen. Han kommer også ind på, hvor man bor og de historier der knytter sig hertil.

Mange tak for en særdeles god eftermiddag i dit selskab. Som jeg sagde ved afrundingen, kom vi jo vidt omkring, men på en aldeles underholdende måde. Du formår virkelig at forene det saglige og kloge med den gode humor, som vi så godt kan lide. En lang række deltagere gav efterfølgende udtryk for meget stor tilfredshed med mødet med dig. Det er ikke alle, der får sagt det, men det er mit klare indtryk, at oplevelsen var kraftigt positiv for alle uden undtagelse. På Arrangementsudvalgets vegne vil jeg gerne takke dig varmt for et fint samarbejde og for den dejlige oplevelse, du gav os og de andre medlemmer i dag.
Henning Rostung, Ældre Sagen, Værløse

Foredrag med Christian Eugen-Olsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular