Carsten Juul

Carsten Juul

Stress koster milliarder hvert år i sygefravær, og op mod 35.000 personer melder sig syge med stress hver dag i Danmark. Sådan behøver det ikke at være, og Carsten Juul har løsningen på, hvordan vi kan få bragt disse tal ned.

Carsten Juul har selv prøvet at være sygemeldt med stress, som han troede, var udløst af ydre omstændigheder; voldsomt press på arbejdet, og pludselig opståede problemer i privatlivet. Han lå søvnløs om natten, og havde voldsomme stresssymptomer. Flere omkring ham advarede om, at det var ydre omstændigheder der var årsagen og de mente at hans tilstand var farlig.

Da Carsten Juul selv begyndte at læse psykologi, fandt han ud af, at det ikke forholdt sig sådan. I 2012 mødte han Professor i psykologi, Adrian Wells, som har forsket i og udviklet metakognitiv terapi, og det er via hans forskning om, hvordan sindet fungerer, Carsten Juul er blevet motiveret til at skrive bogen “Stress dig sund”.

Kort fortalt, viser forskningen, at løsningen på stress meget simpel, for stress handler kun om én ting: bekymringer. Uden bekymringer eksisterer langvarig stress ikke.

Kom med til et spændende og livligt foredrag med Carsten Juul, som giver dig løsningen på, hvordan du undgår stress og hvad du skal gøre, hvis du selv eller en du kender er havnet i en situation, hvor stressen har overtaget hverdagen. Han giver indsigt i, hvad metakognitiv terapi er, hvordan det virker og hvordan det positivt kan forandre dig. En berigende aften, hvor du får vitaminer til hjernen og et smil på læben.

Foredrag af Carsten Juul

Foredrag om stress:

Hvad er stress? Kan du definere det?
Hvorfor vi mangler en definition af stress, og hvorfor det er et problem?. At Den danske stressindustrivi behandler en lidelse vi ikke kan definere. Vi har flere og flere stresssygemeldte I Danmark og samtidig flere og flere stressbehandlere. Vi må gøre noget forkert når førende stressbehandlere behandler en lidelse vi ikke kan definere og tydeligvis fejler I løsningen og behandlingen.

Stress er sundt
Der er masser af forskning der viser at stress slet ikke behøver at være usundt. Forskning fra USA viser at stress kun er usundt, hvis vi ser på det som usundt. Stress kan ligefrem forlænge livet, hvis vi bruger den. Foredraget vil komme med en masse eksempler på forskning der understøtter denne nye måde at anskue stress på.

Ny definition af stress – stress handler ikke om rammeoptimering og færre krav – og vi kan nemt behandle det
Stress handler kun om én ting, og det beviser jeg på dette foredrag. Meget simpelt. Stress er KUN bekymringer, og dem kan vi lære at begrænse, så vi ikke bliver syge af det. Vi skal altså hverken nedsætte kravene til os selv, reducere arbejdsopgaver, meditere eller noget andet for at undgå at blive syge af stress. Vi skal blot begrænse bekymringer. Forklaringen på stress er altså ikke for høje krav eller andre af de gængse forklaringer. Gennem metakognitiv terapi kan vi få styr på bekymringerne og grublerierne og på den måde lære at styre stress og bringe os ud af offerrollen. Foredraget giver nogle tips til styring af bekymringer.

CV:
Fra 1996 var Carsten Juul I erhvervslivet som uddannet HD I afsætning og bestred forskellige leder stillinger inden for afsætningsfunktionen. I 2012 startede han på psykologistudiet som han færdiggjorde I 2013. Herefter har Carsten taget uddannelser I både kognitiv terapi og Metakognitiv terapi på højeste niveau. Carsten er den 3. I Danmark der uddannede sig I metoden og han er den mest erfarne I metoden herhjemme. Carsten har haft mere end 3.000 klienter igennem forløb I metakognitiv terapi, både individuelt og I grupper.

Han grundlage I juni 2019 Heypeople sammen med Psykolog Sisse Find Nielsen, kendt fra Gift ved første blik. Heypeople er en ambitiøs psykologvirksomhed med udgangspunkt I metakognitiv tilgang til både privat og arbejdsliv.

Fra 2012-2018 var Carsten tilknyttet et stort psykologhus mens han dygtiggjorde sig inden for den metakognitive metode. Carsten er uddannet på højeste niveau. I 2018 påbegyndte Carsten en PhD ved Manchester Universitet, hvor han, som den eneste dansker, får supervision direkte hos grundlæggeren af Metakognitiv terapi. 2018 bliver Carsten formand for MCT Institute Danish Branch, den danske brancheforening for metakognitve terapeuter.

Siden 2013 har Carsten deltaget I flere TV og Radio programmer, bl.a. Slip Angsten på Kanal4, hvor Carsten hjalp 12 årige Nova ud af Generaliseret angst. Derudover har Carsten medvirket I flere nyhedsudsendelser som ekspert og også på TV2 der fulgte en gruppe af børn der fik gruppebehandling for stress, angst og depression.

13. september 2019 udgav Carsten Juul bogen “Stress dig sund – et opgør med stressmyterne”, som er en selvhjælps og debatbog, som gør op med vores hidtidige antagelser og behandling af stress.

Foredrag med Carsten Juul booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen