Carsten Jensen

Carsten Jensen

Carsten Jensen er aktuel med bogen “Øvelser i afsked – en Coronakrønike”

Om bogen: En måned før coronaen ramte, mistede Carsten Jensen sin stedsøn, som kun blev 25 år. Carsten forelæste på et universitet i Los Angeles, hvor han var engageret i en tæt dialog med sine unge studerende om deres håb og drømme for fremtiden. Tilbage i selvisolation i et nedlukket Danmark besluttede han sig for at dokumentere pandemien. Hvad tænkte vi, imens den stod på? Hvad er vores forventninger, når den slutter?

Øvelser i afsked er en bog om afsked, både den personlige og den globale, hvor vi alle er tvunget ud i en helt ny, udsat position. Sorg er et ukendt land, og det er en pandemi også. Ensomhed, eftertanke og en følelse af tab har de til fælles. Øvelser i afsked er også en bog om livsperspektiver, der lukker sig, mens andre åbner, og en historisk situation, der kræver nye spørgsmål og svar.

Foredrag af Carsten Jensen

Carsten Jensen er forfatter og debattør. Har bl.a. skrevet rejsebøgerne “Jeg har set verden begynde” og”Jeg har hørt et stjerneskud”, som er solgt i over 200.000 eksemplarer. De er nyudgivet under samletitlen “Horisonter” i 2011. Endvidere har han udgivet ”Vi, de druknede” og “Sidste Rejse”. “Vi, de Druknede” er solgt til udgivelse i 16 lande og har solgt en halv million eksemplarer. Har siden sommeren 2000 skrevet fast søndagskommentar i Politiken. Forfatterskabet omfatter ud over ovennævnte titler flere romaner og essaysamlinger. Seneste bogudgivelse “Øvelser i afsted – en Coronakrønike” (2020).

Carsten Jensen har i over 30 år rapporteret fra mange lande og flere kontinenter, flere gange fra krigsområder, seneste fra Afghanistan, hvor han også har engageret sig i den offentlige debat med en stærkt kritisk holdning. Bogen UD fra 2010 indeholder reportager fra hele karrieren.

Han har modtaget flere priser, bl. a. De gyldne laurbær, Holberg-Medaljen, Danske Banks litteraturpris og Bjørnsonprisen (Norge, 2019). I 2009 modtog han den internationale Olaf Palme Pris for sit politiske engagement.

Foredrag med Carsten Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen