Carsten Grøndahl

Carsten Grøndahl

Carsten Grøndahl er dyrlæge – uddannet for 30 år siden og har en Ph.d. i bedøvelse og smertebehandling. Har arbejdet som lektor på den kongelige Veterinær og Landbohøjskole i en årrække og har været ansat i Zoo i 20 år. Carsten Grøndahl underviser andre zoodyrlæger i avancerede bedøvelser – giraf, elefant, næsehorn osv. ved workshops og summer schools og konferencer. Er i dag Zoos chefdyrlæge. Carsten er en rutineret foredragsholder for dyrlæger, dyrlægestuderende, læger, veterinærsygeplejersker og Zoovenner. I 2017 hændret med Danske Dyrlægers Forsikringsforenings Hæderspris.

Foredrag af Carsten Grøndahl:

Fra Zoodyrlægens dagbog

  • Hvordan flytter man en isbjørn tværs gennem landet, en tiger til USA eller to tons tunge elefanter til Syditalien?
  • Hvordan får man chimpansen til tandlæge, når den har knækket en tand?
  • Saver man virkelig noget af næsehornets horn, hvis det flækker?
  • Hjælper man elefanten med at føde, og hvor svært er det egentlig at holde en 50 kg åleglat flodhesteunge fast, mens den får sit første dyrlægetjek?

Det er nogle af de mange spørgsmål, du kan få svar på i foredraget Fra Zoodyrlægens dagbog, hvor chefdyrlæge i Zoologisk Have København Carsten Grøndahl fortæller om sine oplevelser med hvæsende, snappende, brummende, blide, pelsede og skællede patienter gennem mere end 20 år. Det handler om fødsel og død, sygdom, behandling og forebyggelse hos mere end 250 forskellige dyrearter med vidt forskellige behov, udfordringer og temperamenter. Fra pilegiftfrøer på 5 gram til elefanter på 5 ton. Det handler om dyrenes velfærd, om et godt liv bag tremmer – og om at bevare det vilde og naturlige i dyrene og deres adfærd i et menneskeskabt miljø. En beretning om et usædvanligt job, der undervejs illustreres med et væld af casestories.

Foredrag med Carsten Grøndahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen