Birgitte Warberg

Birgitte Warberg

Birgitte Warberg har skrevet bogen: ”At være menneske i et umenneskeligt system. Om at være pårørende til et barn…

Læs mere
Book Birgitte

Birgitte Warberg har skrevet bogen: ”At være menneske i et umenneskeligt system. Om at være pårørende til et barn med anoreksi.” Hun er egentlig ikke forfatter. Hun er cand. mag. i musikvidenskab med moderne kultur og kulturformidling. Hun arbejder som sanger, sangskriver, sang- og korunderviser og vokal lydterapeut. Hun har udgivet cd´en ”She keeps on running” med sin trio VARNA samt flere soloudgivelser. Men da hendes datter kom i det psykiatriske behandlingssystem pga. anoreksi, besluttede hun sig for at skrive en bog om deres oplevelser.

Foredrag af Birgitte Warberg:

At være menneske i et umenneskeligt system. Om at være pårørende til et barn med anoreksi.

Med udgangspunkt i sin bog ”At være menneske i et umenneskeligt system. Om at være pårørende til et barn med anoreksi”, som udkom i august 2022, fortæller Birgitte om sin oplevelse af at være mor til et barn med anoreksi og mødet med børne- og ungdomspsykiatrien, og den behandling der tilbydes der. En behandling der chokerede hende så meget, at hun var nødt til at skrive en bog om det.

”Da min egen datter blev indlagt, kunne jeg godt have brugt sådan en bog til at spejle mig i. Bl.a. den altopslugende følelse af afmagt. I første omgang overfor anoreksiens væsen. Senere afmagten overfor behandlingen og et system, hvor vi ikke følte os set eller hørt.”

Bogen indeholder historier fra pårørende, indlæg fra fagpersoner og forskellige artikler, som tilsammen tegner et billede af, hvad anoreksi er for en tilstand, hvordan hele familien påvirkes, og hvordan behandlingen i børne- og ungdomspsykiatrien ser ud i dag. Bogen er i Sundhedspolitisk Tidsskrift blevet kaldt ”en gyser” og i anmeldelsen står bl.a.: ”De
mange tvivlsspørgsmål, som bogen rejser, bør give anledning til et akut serviceeftersyn”.

Birgitte mener, at der er brug for et nyt paradigme, når det kommer til behandlingen af anoreksi i psykiatrien, og hun håber at være med til at starte og påvirke en dialog om, hvordan behandlingen kan blive bedre.

I foredraget vil hun bl.a. komme ind på, hvordan hun tror, at der kan komme mere menneskelighed i behandlingen, og hvordan man passer på sig selv som pårørende. Alle foredrag starter og slutter med en fællessang, og Birgitte vil synge nogle af sine egne sange undervejs, som hun har skrevet under forløbet.

Foredrag med Birgitte Warberg booker du via ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.


Foredrag af Birgitte Warberg og Puk Hoppe Søe:

Et foredrag om anoreksi – set fra to vinkler

Puk Hoppe Søe og Birgitte Warberg har begge skrevet en bog om anoreksi. Puk har skrevet ”Et monster flytter ind… og ud” om, hvordan det er at lide af anoreksi. Birgitte har skrevet ”At være menneske i et umenneskeligt system. Om at være pårørende til et barn med anoreksi”.

Puk fortæller om sin kamp mod ustyrlige, destruktive tanker, spiseforstyrrelse og tvangsmotion.

”Mange kæmper med spiseforstyrrelse, OCD, dårligt selvværd, angst og andre dumme hjernetriggere. Jeg er én af dem. Jeg er i dag 16 år, men min spiseforstyrrelse begyndte, da jeg var 11 år, og det skulle tage tre år med selvskade, tvangsmotion, livsfare, intensiv behandling og flere indlæggelser, før jeg fik styrken og modet til at stå imod spiseforstyrrelsens kræfter.”

Birgitte fortæller om sin oplevelse af at være Mor til et barn med anoreksi og mødet med børne- og ungdomspsykiatrien, og den behandling der tilbydes der.

”Da min egen datter blev indlagt, kunne jeg godt have brugt sådan en bog til at spejle mig i. Bl.a. den altopslugende følelse af afmagt. I første omgang overfor anoreksiens væsen. Senere afmagten overfor behandlingen og et system, hvor vi ikke følte os set eller hørt.”

Tilsammen giver de et ærligt og berigende indblik i anoreksiens væsen, behandlingen af den og spreder håb og indsigt. Bøgerne kan købes i boghandlere og på www.skriveboblen.dk

Om foredragsholderne:

Birgitte WarbergBirgitte Warberg er cand. mag. i musikvidenskab med moderne kultur og kulturformidling. Hun arbejder som sanger, sangskriver, sang- og korunderviser og vokal lydterapeut. Hun spiller koncerter med sin trio VARNA og har udgivet mange sange.

Puk Hoppe Søe er 16 år og går i gymnasiet. Hun bor sammen med sin mor og far. I sin fritid holder hun af at være kreativ, gå og løbe ture samt at være sammen med sine veninder og familie.

 

Foredrag med Birgitte Warberg og Puk Hoppe Søe booker du via ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular