Birgitte Krejsager

Birgitte Krejsager er litteraturhistoriker og forfatter. Mag.art., cand.jur., phd. Foredrag af Birgitte Krejsager: Foredrag 1: På sommertogt i Odysseus’…

Læs mere
Book Birgitte

Birgitte Krejsager er litteraturhistoriker og forfatter. Mag.art., cand.jur., phd.

Foredrag af Birgitte Krejsager:

Foredrag 1: På sommertogt i Odysseus’ kølvand

Det er et særligt frydefuldt øjeblik hos Homer, da man efter den lange vandring på jorden endelig når frem til havet: Talata, Talata, Talata – hav, hav, hav! Fra Middelhavet kastes lyset ind på Europa og de mediterrane digtere langs Middelhavets kyster har drømt om Europa lige så længe Europas græsk- romerske verden har eksisteret.

I sommeren 2022 sejlede Birgitte Krejsager fire måneder i Odysseus’ kølvand. Fra La Grand Motte i Montpellier langs Korsika og Sardinien til Sicilien. I foredraget fortæller hun om at gribe eventyret og sejle ud som ny sejler i en 51 fods sejlbåd. Hvordan forbereder man sig på en sommer på vandet, når man ikke har sejlet før? Praktisk, mentalt og kulturelt?

Birgitte fortæller om at kaste sig ud i sejlerlivet på Pippi Langstrømpe-maner: ”Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt”. Om at bevæge sig ud på dybt vand, hvor alt er nyt og skal læres og udfordringer, der opstår, så hurtigt som en kastevind. Om at gå ombord i sejlerlivet med et skibsbibliotek som ballast, for at kunne læne sig ind i europæisk litteratur og de europæiske værdiers fundament. Middelhavet er sølvglitrende azurblåt vand, hvori der svømmer en mangfoldighed af fortællinger. Gennem Birgittes personlige blik åbner foredraget en lem til Middelhavets verden og giver stemme til kvinderne, hun mødte undervejs på sommertogtet i Odysseus’ kølvand.

Foredrag 2: Havehistorier i en nøddeskal

Haver er levende fortællinger. Selv den vildeste have gemmer på historier om de mennesker og planter, der har formet haven og fyldt den med liv. Det er fortællinger om menneskers samhørighed med havens natur og bogens havehistorier strækker sig fra de ældste haver til i dag.

Birgitte Krejsager er havemenneske og forfatter til bogen »Havehistorier i en nøddeskal«. I det populære foredrag fortælles i et farverigt kalejdoskop af ord og billeder om planter, passionerede havedyrkere og deres haver. Et væld af spændende historier om planter, kunstnere, der var passionerede havedyrkere og deres haver. I foredraget møder vi plantejægere og plantesamlere, forfatterne Jane Austen og Karen Blixen, Napoleon og hans kejserinde Joséphine, Vita Sackville-West fra Sissinghurst og rosengartneren fra Løve, Claude Monet og Karen Blixen og deeres inspirerende haver.

Det er et foredrag, som både haveelskere og kulturelt og historisk interesserede vil få stor glæde af.

Foredrag med Birgitte Krejsager booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular