Birgithe Kosovic

Birgithe Kosovic

Birgithe Kosovic er forfatter

Foredrag af Birgithe Kosovic:

Den inderste fare
“Den inderste fare” er et politisk-personligt romanportræt af den mand, som i manges øjne er danmarkshistoriens største landsforræder: Erik Scavenius. Hvordan kan vi forstå Scavenius i dag, hvor vi igen er konfronteret med spørgsmålet: Hvor meget af din frihed vil du opgive for freden? Og hvor meget af din fred vil du ofre for friheden? Hvor går grænsen mellem integritet og underkastelse? Scavenius svarer. Som politiker i krig. Som ægtemand i utroskab og dyb forelskelse. Og som det menneske, vi alle er, der kæmper med at få tilværelsens store regnskab til at gå op.

Det handler om værdier. Og hvordan vi kan håndtere de sværeste af alle spørgsmål i vores kærlighedsliv såvel som i det åbne samfund uden at forråde os selv og vores fællesskab. Hvad er vores idealer? Og hvilke idealer kræves hvornår?

Anbefalinger:

Birgithe Kosovic besøgte Hovedgård Bibliotek med et yderst veloplagt og engageret foredrag om sin roman, ’Den inderste fare’, om Erik Scavenius og forhandlingspolitikken under 2. verdenskrig. Hendes engagement blev desuden ført op i nutiden i en diskussion af hvordan ytringsfriheden forvaltes. Jeg tror alle tilhørere havde en udbytterig aften.
Hovedgård Bibliotek

En herlig aften i selskab med Birgithe Kosovic. Birgithe er både underholdende og vidende i sin levende måde at formidle på, og der var rigtig god dynamik mellem hende og publikum. En stor anbefaling herfra.
Vejle Bibliotekerne

Dit foredrag om ham var levende og medrivende og de mange fremmødte havde en spændende og stærk eftermiddag.
Tikøb-Gurre Kirke

Fra Lions Club Faaborg-Broby skal der lyde en stor tak for et interessant og medrivende foredrag. Hvis man tror, at et foredrag om Erik Scavenius er en tør forestilling med videregivelse af div. faktuelle oplysninger, så tager man grundigt fejl. Birgitte Kosovic er den fødte fortæller – ikke kun i skriftlig form, men også med det levende ord. Hun udstråler entusiasme og formidler sin viden på en meget charmerende og levende måde. Man bjergtages af personen og den historie, som hun brænder for at videregive efter sin mangeårige research om denne spændende person og hans beslutninger i en historisk vanskelig tid. Vi kan på det varmeste anbefale en aften med forfatteren og historiefortælleren Birgitte Kosovic.
Lions Club Faaborg-Broby

Birgithe fortalte meget levende og interessant om emnet, om Erik Scavenius og hans rolle som leder af regeringen i 1940, og om personerne omkring ham, og kvinderne i hans liv. Hun trak paralleller fra tiden i romanen til tiden i dag, og gjorde emnet meget aktuelt. Efter en kort kaffepause kunne man stille spørgsmål, og spørgelysten var stor! – En virkelig god aften, og med stor inspiration til at læse bøgerne!
Thorsø Høje Menighedsråd

CV:

Den inderste fare Roman i to bind, Politikens Forlag 2016 og 2018
Politikens Litteraturpris 2018

Det dobbelte land Roman, Gyldendal 2010
Danske Banks Litteraturpris 2011
Weekendavisens Litteraturpris 2010
Danmarks Radios Romanpris 2011
Præmieret af Statens Kunstfond
Oversat til serbisk og undervejs på makedonsk

Om natten i Jerusalem Roman, Gyldendal 1999
Oversat til tysk, fransk, spansk, italiensk, græsk, norsk, svensk og serbisk

Legenden om Villa Valmarana Roman, Gyldendal 1997

Ytringsfrihed
Medlem og i perioder talsperson for det tværpolitiske netværk Fri Debat, der forfægter ytringsfriheden. Tidligere medlem af Dansk PEN’s bestyrelse.

Foredrag med Birgithe Kosovic booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen