Birgithe Kosovic

Birgithe Kosovic

Birgithe Kosovic er forfatter Foredrag af Birgithe Kosovic: Foredrag 1: Forfatterarrangement med udgangspunkt i romanen Det, du ikke vil vide…

Læs mere
Book Birgithe

Birgithe Kosovic er forfatter

Foredrag af Birgithe Kosovic:

Foredrag 1: Forfatterarrangement med udgangspunkt i romanen Det, du ikke vil vide

Kosovic det du ikke vil videOm bogen:

Birgithe Kosovic undersøger i sin dokumentarroman Det, du ikke vil vide, hvorfor hendes far for seks år siden
besluttede sig for ikke længere at have nogen kontakt med hende og hendes bror. Bogen tegner et danmarksbillede, som det ser ud for Kosovic, der vokser op i en dansk-jugoslavisk familie på Vestegnen i 80’erne, og som ender som romanforfatter og en af det frie ords forsvarere, da terroren rammer Danmark.

Den er en slægtsfortælling om to familier, som på hver deres måde er formet af Europas traumer. Undervejs rejser Birgithe Kosovic de samme spørgsmål til sin familiehistorie, som også er en del af demokratidebatten: Hvad vil det sige at høre til? Hvad må man sige, og hvad må man ikke sige? Hvad kan der
ske, hvis man gør det alligevel? Og hvis vi skal have fortællingen om Danmark til at hænge sammen, hvad er det så for nogle spørgsmål, vi skal svare på i dag?

Måske er dette en historie om mislykket integration. Måske er det fortællingen om en helt almindelig familie, hvor hemmeligheden blev sagt højt. Men hvad er det, der virker normalt, men som er en rædsel? Og hvad er det, der ligner gru, men som er mere almindeligt, end man skulle tro?

Birgithe Kosovic kredser sig ind på svarene, der alle peger ind på ét: Hvordan knytter man sig til nogen,
som bliver ved med at være vred?

Foredrag 2: Forfatterarrangement med udgangspunkt i romanen “Den inderste fare”
Birgithe Kosovic fortæller om Erik Scavenius med udgangspunkt i sin roman ”Den inderste fare”. Et ægteskabsdrama og danmarkshististorie i et.

Anbefalinger:

Birgithe Kosovic besøgte Hovedgård Bibliotek med et yderst veloplagt og engageret foredrag om sin roman, ’Den inderste fare’, om Erik Scavenius og forhandlingspolitikken under 2. verdenskrig. Hendes engagement blev desuden ført op i nutiden i en diskussion af hvordan ytringsfriheden forvaltes. Jeg tror alle tilhørere havde en udbytterig aften.
Hovedgård Bibliotek

En herlig aften i selskab med Birgithe Kosovic. Birgithe er både underholdende og vidende i sin levende måde at formidle på, og der var rigtig god dynamik mellem hende og publikum. En stor anbefaling herfra.
Vejle Bibliotekerne

Dit foredrag om ham var levende og medrivende og de mange fremmødte havde en spændende og stærk eftermiddag.
Tikøb-Gurre Kirke

Fra Lions Club Faaborg-Broby skal der lyde en stor tak for et interessant og medrivende foredrag. Hvis man tror, at et foredrag om Erik Scavenius er en tør forestilling med videregivelse af div. faktuelle oplysninger, så tager man grundigt fejl. Birgitte Kosovic er den fødte fortæller – ikke kun i skriftlig form, men også med det levende ord. Hun udstråler entusiasme og formidler sin viden på en meget charmerende og levende måde. Man bjergtages af personen og den historie, som hun brænder for at videregive efter sin mangeårige research om denne spændende person og hans beslutninger i en historisk vanskelig tid. Vi kan på det varmeste anbefale en aften med forfatteren og historiefortælleren Birgitte Kosovic.
Lions Club Faaborg-Broby

Birgithe fortalte meget levende og interessant om emnet, om Erik Scavenius og hans rolle som leder af regeringen i 1940, og om personerne omkring ham, og kvinderne i hans liv. Hun trak paralleller fra tiden i romanen til tiden i dag, og gjorde emnet meget aktuelt. Efter en kort kaffepause kunne man stille spørgsmål, og spørgelysten var stor! – En virkelig god aften, og med stor inspiration til at læse bøgerne!
Thorsø Høje Menighedsråd

CV:

Det, du ikke vil vide, Politikens Forlag 2020

Den inderste fare Roman i to bind, Politikens Forlag 2016 og 2018
Politikens Litteraturpris 2018

Det dobbelte land Roman, Gyldendal 2010
Danske Banks Litteraturpris 2011
Weekendavisens Litteraturpris 2010
Danmarks Radios Romanpris 2011
Præmieret af Statens Kunstfond
Oversat til serbisk og undervejs på makedonsk

Om natten i Jerusalem Roman, Gyldendal 1999
Oversat til tysk, fransk, spansk, italiensk, græsk, norsk, svensk og serbisk

Legenden om Villa Valmarana Roman, Gyldendal 1997

Ytringsfrihed
Medlem og i perioder talsperson for det tværpolitiske netværk Fri Debat, der forfægter ytringsfriheden. Tidligere medlem af Dansk PEN’s bestyrelse.

Foredrag med Birgithe Kosovic booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular