Bettina Tammaro

Bettina Tammaro

Bettina Tammaro er eventyrer og mor helt ind til benet. Bettina er uddannet folkeskolelærer med en bachelor i specialpædagogik og har arbejdet som lærer i 14 år efterfulgt af 7 år som specialpædagog på et botilbud, for voksne autister og andre udfordrede mennesker. Bettina er livsstilscoach og naturelsker på alle niveauer. Bettina er forfatter af bogen ”Lev Forhelvede” som er en selvbiografi om bl.a. Bettinas begivenhedsrige liv med kræft, rejser og reality tv. Bettina tager på lange rejser både med og uden sine børn og oplever ud over det sædvanlige. Bettina har 3 børn på 28, 23 og 17 år som elsker at være med. Afrika, Thailand, key West alle lange rejser med Delfiner, løver, hajer, elefanter og børnehjem. Sovet på Mosesbjerget og været til ceremonier med Masaier og blod og boet i et træ i Thailand. Bettina nyder sin helt egen anderledes og simple livsstil og nyder den spirituelle side af livet. Det spændende er det vi ikke kan se, men kan mærke. Bettina bygger møbler i sin lejlighed af trækævler samlet på sin cykel. Bettina Urtejyt som børnene kalder deres mor, samler brændenælder, nælder, skvalderkål, mælkebøtter, tang, havtorn, hyben og meget mere og bruger det til at styrke sit og sine børns immunforsvar.

Foredrag af Bettina Tammaro:

Foredrag 1: Vind i sejlene! (forældrerolle – kan laves til en debat aften)
Bettina Tammaro er en erfaren foredragsholder og en kærlig provokatør, der udfordre vores måde at tænke opdragelse på. Bettina er en fremragende og meget levende historiefortæller der brænder for emnet. Bettina giver deltagerne oplevelsen af, at kunne gøre en stor forskel i familien, på en let og simpel og til tider humoristisk og lidt selvironiske måde.

Bettina har arbejdet med børn og familier i over 17 år og har bred erfaring både inden for normal og specialområdet. Bettina har ligeledes arbejdet på døgntilbud og har gennem alle år haft adfærd og kommunikation og relationsarbejde som kerne opgave. Tydelighed, udadreagerende adfærd, temperament og low arousal, anerkendende pædagogik, systemteoretisk metode, nærvær og tid, er blot få af de områder aftenen vil byde på. Hvorfor reagerer vi mennesker så forskelligt som vi gør og hvad kan du gøre? Styrk relationen og nyd det nærvær og samspil der opstår når vi ikke bare kigger, men ser hinanden.

Lad os blive nysgerrige sammen denne aften og hver især gå hjem med værktøjer der passer i egen familie. Barnets, teenagers og forældres behov. Bettina tager afsæt i relevant forskning og viden samt mange års erfaring som uddannet specialpædagogisk folkeskolelærer. Bettina har en merkonom i coaching og uddannet arbejdstrivsels konsulent. Bettina er eventyrmor til tre.

Foredrag 2: Reality tv – 4 gange medieluder? debataften/foredrag
Reality deltager gange 4, Bettina Tammaro er kendt for sin deltagelse i Robinson Ekspeditionen i 2013 og 2017. Hjælp jeg er i Japan i 2009 i 31 dage. Wipeout i 2008 i Argentina på vilde forhindrings baner. Bettina blev nomineret ved Reality awards som ”årets taktiker” i 2013 og nomineret til årets Reality deltager i 2017.

Bettina er en levende og dygtig historiefortæller der denne aften deler oplevelser omkring hvad realitygenren kan gøre ved deltagerede og hvad er du ikke ser som seer. Hvordan bliver du castet og kommer igennem nøglehullet? Hvorfor sagde Bettina ja til at deltage og hvorfor 4 gange?

Bettina har spist indvolde, sovet på stranden med rotter nippende af sne tær. Spist ris i 30 dage og brugt kræfter hun ikke anede eksisterede med Jakob Kjeldbjerg der råber SÆT I GANG. Hvordan er det der REALITY egentlig?

Fame, røde løbere, premiere, presse, fordomme og shitstorms.

Kan reality noget godt for deltagere? Som folkeskolelærer og forældre indrager Bettina deltagere i hvordan er det at blive slagtet eller anerendt af medierne. Bettina fortryder ikke og har som resultat af sine erfaringer kommet helt tæt på sig selv og lever nu tættere på sig selv og hvem Betina er helt inde til benet. Hvorfor lever Bettina i dag helt simpelt med 80% af sine møbler er selvhentede trækævler? Er reality fremtidens tv og hvad gør genren ved unges realitetsfornemmelse og egentilstand. Bekymring og begejstring. Elsker vi at hade? Bettina er foredragsholder i både ind og udland

Foredrag 3: Lev for Helvede (selvbiografi 2016)
Foredrag om at leve i nuet og hvordan Bettina kom igennem 2 gange kræft og 2. gang helbredte sig selv uden konventionel medicin. Bettina er nu 100 % rask på 6 år. Hør om hvilken målsætning og personligt lederskab der skal til for at opnå dine drømme og mål i livet. Bettina tænder lyset til mulige værktøjer så du kan vælge egen vej. Bettina og børn boede efter skilsmisse i husvildebolig i 14 måneder på lille værelse med små køleskabe med hængelås.

Bettina valgte selv husvilde bolig så børnene kunne forblive i skolen og ikke flytte by. Rejser til Afrika, Thailand, Key West i 3 måneder alene med sine børn hvor de alle er frivillige med løver, elefanter, delfiner og på børnehjem og er i skole i USA. Hør om og smag på de livsstrategier Bettina fulgte for at komme videre og stadig oplever lykke indeni. Har børnene taget skade? Spørg dem selv, da mindst en af banditterne er med. En aften hvor Bettina levende deler ukueligt ud. Vil du med?

REJSEBERETNINGER

Foredrag 4: Dit mit og børnenes Afrika
Bettina Tammaros medrivende og intense Afrika foredrag om 7 uger med børnene alene i Afrika.

I 2015 rejser familien til Johannesburg og er frivillige og går ture med løver m.v. Kultur og historie fortælling omkring deres besøg på Robben Island hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 ud af 27 år. Se cellen som Mandela sad fanget i og hør om de tidligere fanger som sad inde med Nelson Mandela. Hør om apartheid der stadig lurer i Afrika. Bettina og børn kom ind i det berygtede område kaldet townships og besøgte fattige familer i deres blikhytter. Til Kenya tæt på byen Narok, hvor familien Tammaro bor et par dage med medicin kvindens søn Salaton, som er høvding i Masaii landsbyen. Overnatning i bushen, besøg på den lokale landsbyskole som unge piger var flygtet til. Masaiiernes brændemærker der beviser, at de har kæmpet med løver, buffalo og hyæner. Ceremonier i bushen i Masaii Mara, hvor Bettina og børn fik tilbudt en kop blod under overnatning på blade og den døde ged. Kultur møder anden kultur.

Bettina og børn dykkede med den store hvidhaj og sprang fra fly. Hør om hvordan Bettina blev overfaldt af en abe. Kom og oplev dette underholdende, medrivende og selvironiske foredrag. Få evt. konkrete værktøjer skulle du ønske en tur i det vilde. Billeder, lyd og sten fra turen
indrages.

Foredrag 5: Tammaros Thailand
Bettina Tammaro tager dig og sine 3 børn, med på sin rejse igennem Thailand i 2012 7 uger fra Thailands nord til syd. Familien var frivillige på den hjertelige Elefantfarm i Chiang Mai og passede den ny ankomne elefantunge natten igennem. Bade og fodre elefanter. Elefant slap væk fra sin mahut og løb efter os frivillig. En oplevelse svarende til Animal Planets vilde Afrika. En lang uge på børnehjemmet i Syd Thailand, hvor de som frivillige måtte blande foder der brændte hænderne pga brændende tissemyrer og andre kultur forskelle. Sove i trætoppe med abe sang natten igennem. Bo på den kendte ø Phi Phi Island, hvor mor snorklede med hajer imens børnene blev på stranden. Hør om den 8 timers lange vandretur igennem det tropiske fugtige skov, men igler overalt. Bavianen der truede familien. Billeder og dialogbaseret oplevelse i selskab med humor og selvironi. Du vil få konkrete værktøjer til selv at trylle din helt egen rejse eller blot komme med på eventyret i dette åbne, ærlige og humoristiske foredrag.

Foredrag 6: Tammaros delfiner i Key West
Efter en intens drøm i 2009, vågnede Bettina op og besluttede at opleve denne drøm i virkelighed. Dette lykkedes året efter hvor Bettina nåede målet. Nu skulle der søges legater og arbejde 3 jobs. Nu var tiden inde til at tage fri fra job, skole og gymnasiet og så det hele klart.

Bettina rejste alene med sine 3 børn til Key West i Florida hvor de boede 3 måneder. Denne oplevelse bliver fortalt med humor, energi og åbenhed. Børnene tog med skolebussen og Bettina var frivillig på et delfincenter imens. Børnene var 9, 14, 19 år og familien oplevede alt fra at fiske hver dag efter skole til at sejle ud og fange hajer. Ej at forglemme de besynderlige grise og fiskevæddeløb byen Marathon afholdte hvert år inden årets Seafood festival. De blev en del af lokalbefolkningen. Kulturforskelligheder på flere planer. Politiet blev tilkaldt da der var slåskamp på skolen og sort skole er ikke helt ude af systemet på kysten. Livet på den anden side gir stof til eftertanke. Få konkrete ideer til din egen oplevelser.

Foredrag 7: Tammaro på Mosesbjerget
Kom med og oplev et par timers sjov og berigende fortælling om Bettinas 2 rejser til Sinai ørkenen. Først i 2008 og senere i 2011 hvor det hele så helt anderledes ud. En flere timers vandretur til toppen af Mosesbjerget i Sinai ørkenen. Her, sov Bettina for åben himmel indtil hun blev vækket af en messende gruppe turister kl. 04.00 der skulle op på toppen og udfører ritualer for det hellige. Sinai ørkenen og kulturen kom under huden på Bettina der oplevede en følelse af ingen værdi at have, hvor kvinder ikke ligefrem fremhæves og Bettina besluttede sig for at kigge ned i jorden når mænd gik forbi. Overraskende og lærerig oplevelse. Oplevelsen af at komme helt tæt på beduinerne og sidde til bords hos den meget fattige familie som gav hvad de havde. Tur til Jerusalem og Bethlehem som på det tidspunkt ikke føles helt ufarligt. En tur til ur manden og eneboeren dr. Achmed der bor 4 timers vandretur i bjergene. Truet på livet, men kom helskindet hjem til sine børn igen. Delfinsvøm og meditationer. Få konkrete ideer til din egen rejser eller kom og bliv underholdt.

REFERENCER:

Kære Bettina,
Hermed feedback på dit foredrag: Det var et ualmindeligt godt, gennemtænkt og engagerende foredrag du holdt hos os i Kirke Værløse. Du formåede at fortælle din egen historie om at få kræft to gange og om at fravælge behandling i anden omgang på en så afbalanceret og pædagogisk måde, at alle kunne følge og forstå dig, uden at de tilstedeværende, som selv havde haft kræft inde på livet, på nogen måde følte sig provokeret. Snarere tværtimod. Du er en ekstraordinært god, inspirerende og levende formidler og dit budskab om, at man selv kan vælge og at man selv kan gøre noget, gik klart igennem. Som du i øvrigt registrerede, så var der ingen, der havde særligt behov for pause –alle hang ved dine læber og ville høre alt, hvad du havde at sige. Jeg vedhæfter RASK Magasinet nr. 2 2015 som pdf-fil, så du kan sende det i en mail til interesserede eller alternativt få printet de relevante sider.
Med venlig hilsen
Charlotte Søllner Hernø, Chefredaktør. Magasinet RASK

Kære Bettina
Tusind tak fordit fyldestgørende foredrag i går aftes. Du gav dig selv 100%, og vi fik alle sammen et fantastik og ikke mindst realistisk indblik i de plusser og minusser, der følger med behandlingerne af en så alvorlig sygdom som kræft er, uanset hvilken behandlingsform man vælger. Du er et udtryk for, at det kan betale sig at tage ansvar for sit eget helbred, og dit & Livshjulunderstregede din styrke og dit nærvær og gav inspiration til os alle, uanset hvilket niveau man befinder sig på. Tak fordi vi måtte komme så tæt på.
Kærlig hilsen, Vera – LNS, Vera Marcher, Landsorganisationen NaturSundhedsrådet LNS

Kære Bettina
TAK for i går. Alle der mødte op og jeg var i den grad MED. Derfor har jeg spredt budskabet om din optræden i Århus i Oktober til den lokale afdeling af Tidslerne. Som underviser gennem 30 år selv, vil jeg sige: Det klarede du fremragende! Der var stort engagement, og det kan publikum mærke. Det er vigtigt.
Kh Helene

Sagt af forbi passerende til: Cancer konferencen Københavns kulturhus
”Sikke et inspirerende, underholdende oplæg Bettina, du skulle ha haft meget mere tid”
”Du er simpelthen en autodidakt og fremragende formidler”
”Du får alle med”
”Bettina, der var medrivende oplevelse”
”Du er autodidakt”

Kære Bettina
Du er en god og meget levende fortæller, og det virkede faktisk fint at Lucas(min søn på 19) kunne byde ind med nogle ting. Det er ret vildt at tage sine børn med ud i bushen m.m. Hvis jeg må sige noget, så tænker jeg, at det ville være rigtig fint, hvis I kunne fortælle endnu mere om de sten I har med, og måske også en viden om, hvorfor de f.eks. drikker blod fra dyrene og deres andre ritualer. Der var en der foreslog at du og Lucas kunne lave foredraget som en dialog! Ellers har jeg kun godt at sige, det var spændende at høre om jeres oplevelser,og jeg synes der var en god stemning. Tak for denne gang .
Mange gode hilsener også til din søn.
Annette (Anette Hansen er tovholder for foredragsrækkerne i Provstegården i Vemmelev – Dit mit og børnenes Afrika foredrag for FOF Syd og vestsjælland)

Foredrag med Bettina Tammaro booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen