Benn Q Holm

Benn Q. Holm

Benn Q Holm er aktuel med romanen "Boi Wagner" Den midaldrende og engang så succesrige forfatter Boi Wagner er…

Læs mere
Book Benn

Benn Q Holm er aktuel med romanen “Boi Wagner”

Den midaldrende og engang så succesrige forfatter Boi Wagner er på en større researchtur i Centraleuropa, da corona-pandemien bryder ud og skaber frygt og lægger gader og bycentre øde hen. Det bliver begyndelsen på en længere odyssé gennem et surrealistisk sygt og nedlukket kontinent. Mens Boi Wagner etapevist bevæger sig hjemad op gennem Europa, rejser han samtidig tilbage i tiden, til stedet og byen, hvor det hele i sin tid begyndte: Valby Bakke i København. Her voksede Boi alene op med sin selvforsørgende mor og vi følger ham fra barnsben gennem universitetet, forfattergennembruddet med slægtsromanen Kød & blod, til den pludselige deroute med skilsmisse og alt for mange skrivesjusser.

Adskillige romaner og et nyt ægteskab senere møder vi ham som en halvplaget og skyldbetynget mand, fanget i pandemiens eksil langt fra det København, hvor han har efterladt sit hjerte. Boi Wagner er en ægte københavner- og eksilroman, og en klassisk kunstner- og udviklingsroman, som med djævelsk energi fører historien helt frem til vores skræmmende nutid.

Benn Q. Holm (f. 1962) første roman udkom i 1994. Han brød igennem med Hafnia Punk (1998), der i dag står som en nyklassiker om København i 90’ere. Storværket Album (2002) står som et andet højdepunkt, en ambitiøs kollektivroman med episk fortællekraft, der skildrer Danmark igennem tre årtier fra 1970’erne og frem. I de senere år har Benn Q. Holm i stigende grad vendt blikket bagud i historien, og Anden Verdenskrigs-romanen De døde og de levende (2016) blev en stor succes både hos læsere og kritikere og introducerede forfatteren for et nyt publikum.

Benn Q. Holm debuterede i 1994 med romanen “Til verdens ende”. Har skrevet to børnebøger (Det seje sjak), fodboldessays (Verdens 25 bedste fodboldspillere) og en lang række romaner, bl.a. Hafnia Punk, Album (filmatiseret som tv-serie af Hella Joof), Københavns mysterier, Den gamle verden, Byen og øen fra 2011, Et stykke af tiden og senest “Boi Wagner”. Benn Q. Holm er oversat til flere sprog og har været litteraturanmelder ved Dagbladet Det Fri Aktuelt og klummeskribent hos bl.a. Bo Bedre og Euroman. Han taler primært om sit forfatterskab, herunder skriveproces, eksponering, medie- og kulturforhold, m.m.

Foredrag med Benn Q. Holm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

FOTO: Thomas A.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular