Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Anne-Sophie Lunding-Sørensen debuterede i 2010 med romanen Lette rejsende på Gyldendal, og på samme forlag fulgte romanen Fald (2014)…

Læs mere
Book Anne-Sophie

Anne-Sophie Lunding-Sørensen debuterede i 2010 med romanen Lette rejsende på Gyldendal, og på samme forlag fulgte romanen Fald (2014) og herefter romantrilogien om den svært overvægtige antiheltinde, Elvira Gregersen: Happy ending (2016), Happy family (2018) og Happy hour (2019).  Trilogien ligger til grund for tv-serien ELVIRA (Viaplay 2022). Så fulgte romanen Sanatoriet (2020, Politikens forlag), som foregår i den danske psykiatri mellemkrigstiden, hvor den Freud-inspirerede psykiater, Hannah Neumann, skal sætte stopper for en selvmordsepidemi. Anne-Sophies seneste bog er spændingsromanen Drengen i mørket (2023 Politikens forlag), første bind i serien om detektivparret Storm & Molin

Anne-Sophie er født i 1969, hun er uddannet Cand. Mag. i Film- og medievidenskab og arbejdede i mange år med kommunikation og ledelse, inden hun begyndte at skrive.

Foredrag af Anne-Sophie Lunding Sørensen:

Foredrag 1: Drengen i mørket
Anne-Sophie fortæller i foredraget om sit nye, umage detektivpar Storm & Molin: Om den overgangsalderramte advokat, Vivian Storm, der etablerer detektivbureauet, Storm Consulting i Sydhavnen, efter at have nået bunden i sit liv. Og om hendes assistent Bjørn Molin, som ikke kan komme i gang med sit speciale og som viser sig at have unikke evner som detektiv. Historien sættes i gang, da den hovedrige polske arving, Olga Draga, hyrer Storm Consulting til at finde sin forsvundne halvbror, Ludomir Draga, en ung mand, som – viser det sig snart – er omgivet af mennesker, der langt fra vil ham det godt. Eftersøgningsarbejdet fører Storm & Molin fra det hjemløse immigrant-miljø i København over narkobagmænd til Krakow i Polen og helt til samfundets top.

Anne-Sophie fortæller om sin skriveproces, om udviklingen af de unikke karakterer og om den omfangsrige research, der ligger bag bogen. Drengen i mørket er første bind i en serie, og forfatteren løfter lidt af sløret for, hvad det næste bind bringer.

Foredrag 2: Sanatoriet
Dette foredrag tager sit udgangspunkt i romanen Sanatoriet, som foregår i psykiatrien i 1920erne. Romanen handler om en selvmordsepidemi blandt de yngre, kvindelige patienter, som er indlagt på tredje forplejningsklasse på det fiktive ’Sølund nervesanatorium’. Dr. Hannah Neumann ankommer fra Wien med Freuds revolutionerende ’talekur’ som metode, og det bliver hendes opgave at hindre flere unge kvinder i at drukne sig. Hun får hjælp af den unge, ambitiøse sygeplejerske Dagmar, som forelsker sig hovedkulds i hende. De to indleder et forhold, som kan koste dem begge alt, hvis det afsløres. Et psykologisk detektivarbejde går i gang, et arbejde, som den store, stumme patient, der går under navnet Hesten, også kommer til at tage del i. Romanen er en fortælling om magt, om kønsroller og om datidens psykiatri.

Anne-Sophie fortæller om sin skriveproces og den øjenåbnende research, hun foretog i arbejdet med romanen, og som blandt meget andet indebar hypnose og indsigt i datidens patientjournaler.

Foredrag 3: Happy-trilogien
Anne-Sophie fortæller i dette foredrag om romantrilogien om den 148 kg tunge Elvira Gregersen, som er en slags underverdenens Miss Marple, der er drevet af et stort hjerte og en stærk retfærdighedssans. Egentlig vil hun bare leve under radaren i sin lille lejlighed i Københavns nordvest-kvarter og bruge sin energi på at passe på sin tvillingebror, Sixten, som har en kedelig forkærlighed for heroin og en evne til at rode sig ud i faretruende situationer. Tjene sine penge som telefonpasser på barndomsvennens bordel, passe sig selv og forhåbentlig før eller siden få tilkendt en livslang pension af kommunen. Men der kommer hele tiden noget i vejen: Nogen, som vil skære fingeren af Sixten, en forsvunden thailandsk prostitueret, som skal findes, tåbelige aktiveringskurser, som skal passes, en lille kinesisk katolik, som desperat leder efter sin forsvundne bror, en rockerhøvding der lider af stress, og en champagnepige fra Hellerup, som bliver truet med hævnporno. For nu bare at nævne nogle få af de problemer, som Elvira må tage sig af. Og så er der kærligheden, i skikkelse af Kluden, en sky antikvitetshandler fra Frederiksberg, som ikke vil give slip på Elvira.

Anne-Sophie fortæller om sin skriveproces og om sin fascination af antihelten. Hun fortæller om arbejdet med loyalt at skabe unikke og nuancerede karakterer, der bliver hængende i læserens bevidsthed. Romantrilogien, som både er alvorlig og humoristisk, er filmatiseret som tv-serien ELVIRA, som kan streames på Viaplay.

      

Foredrag med Anne-Sophie Lunding-Sørensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular