Anne-Marie Vedsø Olesen

Anne-Marie Vedsø Olesen er født og opvokset i Danmark, har boet en del år i Belgien og USA, og…

Læs mere
Book Anne-Marie

Anne-Marie Vedsø Olesen er født og opvokset i Danmark, har boet en del år i Belgien og USA, og mange år i København. Anne-Marie er oprindelig uddannet læge (Københavns Universitet 1993), men da hun debuterede med den prisvindende historiske roman Salernos sol i år 2000, skiftede hun karriere og har siden arbejdet fuldtid som forfatter. Anne-Marie Vedsø Olesen henter inspiration til sine bøger; særligt fra kulturhistorie og mytologi, og hun bruger ofte det mytologiske stof til at arbejde fantastiske elementer ind i fortællingerne. I trilogien Gudestorm digtede hun en nutidsfortælling over ægyptisk mytologi, og romanen Lucie er gennemsyret af nordisk mytologi. I den nuværende serie Vølvens vej – der foreløbig består af romanerne Snehild, Misteltenen og Ulvegabet – er ambitionen at udfolde hele den nordiske mytologis univers i en stor episk fortælling inspireret af Den poetiske Edda. Serien forventes at blive på fire eller fem bind.

Fotokredit: Pressefotos 2021 © Lindhardt & Ringhof, fotograf Katrine Gøth.

Foredrag om romanserien Vølvens vej og nordisk mytologi

 

Vølvens vej, Ulvegabet (2023)

Vølvens vej, Ulvegabet er bind tre ud af fem i serien Vølvens vej. Ulvegabet udkom på forlaget Lindhardt & Ringhof fredag den 25. august 2023.

Fenrisulven har sprængt sin lænke og udrydder i raseri hele landsbyer.

Vølven Snehild må drage til dværgenes storslåede underjordiske rige og bede om hjælp. For kun de ypperste mestre behersker kunsten at smede en ny lænke. Her forelsker hun sig i den smukke, kraftfulde dværgekonge Fafner, men det viser sig at være en farlig kærlighed.

I kongebyen Himlinge forsøger den nye hersker Roald at samle til kamp mod Fenris. Han er dog ved at miste grebet på grund af de magiske urter, som ypperstepræstinden Ragnfrid har gjort ham afhængig af. Magtkampen blusser op i et forsøg på at rive ham ud af præstindens kløer.

Ulvegabet er tredje del af Anne-Marie Vedsø Olesens serie Vølvens vej, der er inspireret af nordisk mytologi. Første bog, Snehild, modtog DR Romanprisen 2022. Serien forventes at blive på i alt fem bind.

Vølvens vej, Misteltenen (2022)

Vølvens vej, Misteltenen, udkom på forlaget Lindhardt & Ringhof den 31. august 2022. Romanen er andet bind i jernalderserien Vølvens vej, der er inspireret af nordisk mytologi. Første bind Snehild udkom i 2021 og vandt DR Romanprisen 2022.

Misteltenen kredser om de to myter Balders død og Odins selvofring og går i dybden med den nordiske dødsmytologi. Det er en roman om runemagi og om dåd og handlekraft; hvem finder modet til at handle i svære situationer, hvem tøver, hvem går i stå? Og nok så vigtigt undersøger romanen det at handle etisk og konsekvenserne af den uetiske dåd.

BAGSIDETEKST

Hvordan kommer man levende tilbage fra dødsriget?

Uroen breder sig i Himlinge, hvor den nye konge er ved at tabe besindelsen. Snehild, som står kongen nær, forsøger at afværge situationen, men da hendes ærkerival udsætter hende for runemagi, mister hun al sin livskraft. Dødssyg beslutter Snehild sig for at opsøge Hel, dødsrigets hersker, der som den eneste kan indvie hende i den gådefulde runekunst.

Misteltenen er anden bog i Anne-Marie Vedsø Olesens anmelderroste serie Vølvens vej, som er inspireret af nordisk mytologi og udspiller sig i Danmarks jernalder. Første bog, Snehild, vandt DR Romanprisen 2022 og er solgt til filmatisering. En stor fortælling om stærke skæbner, ære og hand

Vølvens vej, Snehild (2021)

Snehild kommer til verden midt under en blodig krig. Hendes mor flygter gennem skovene og videre til Himlinge, hvor Snehild vokser op. Da byens magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid får mistanke om, at Snehild har evner, der overgår hendes egne, beslutter hun, at Snehild må skaffes af vejen.

Det lykkes Snehild at flygte, men hvordan skal hun overleve i det golde ingenmandsland uden for Himlinges byporte? Én for én kommer nornerne hende til undsætning og hjælper hende til at forstå den særlige skæbne, hun er blevet givet. På sin vej møder Snehild både svirrende alfer, brovtende jætter, frygtindgydende og forførende ulve, der hver på sin måde indvier hende i deres visdom og styrke og forbereder hende til at kunne vende tilbage til Himlinge som en stærk og stolt krigerkvinde.

En medrivende pageturner for voksne læsere om stærke kvinder, blodhævn, skæbne og gudernes gunst. Vedsø Olesens nye serie er inspireret af nordisk mytologi.

Snehild er første bind af den stort anlagte serie Vølvens vej, som er baseret på nordisk mytologi og udspiller sig i jernalderen. Vi befinder os på Stevns i landskaberne omkring Tryggevælde Å, hvor Anne-Marie Vedsø Olesen selv bor.

Med en kvindelig hovedperson anslår Anne-Marie Vedsø Olesen en ny retning for det ellers mandsdominerede univers, der har præget fortællingerne om vores gådefulde oldtid.

Vølvens vej lanceres internationalt af Saga Originals, som udgiver serien digitalt på 8 forskellige sprog og som fysisk bog på tysk.

Vølvens vej er solgt til filmatisering hos Apple Tree Productions.

Foredrag med Anne-Marie Vedsø Olesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular