nne Lise Marstrand Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Født 18. juli 1971 på Frederiksberg. Opvokset i Nordsjælland. Debuterede i 1998 med digtsamlingen Vandring inden…

Læs mere
Book Anne

Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Født 18. juli 1971 på Frederiksberg. Opvokset i Nordsjælland. Debuterede i 1998 med digtsamlingen Vandring inden ophør og har siden udgivet yderligere tre digtsamlinger (Rygge som djævle 1999, Vi er vejret 2001, Helikopter igen 2002) samt tre romaner (Det vi ved 2004, Konventioner 2005, Ingen 2007). I oktober 2009 udkom romanen Hildegard, der er en roman om Hildegard af Bingen, som levede i Tyskland i 1100-tallet. Derefter kom romanen “Hvad man ikke ved” og den selvstædige fortsættelse “Hvis sandheden skal frem” (oktober 2013), romanen ”Dronningen af Saba & Kong Salomon” (2015). En stor roman om kærlighed, magt, strid og alliancer – og om hvor langt man vil gå for at nå sine mål og “Sorgens grundstof” (2017) som hun modtog Politikens Litteraturpris for, “En flod skal være i bevægelse. Erindringer og samtaler om angst og depression” (2018). Seneste udgivelse “Sange om stilhed og hjem” (Gyldendal, september 202224).

Anne Lise Marstrand-Jørgensen modtog i 2004 Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendie. Er cand.mag. i litteraturvidenskab og har siden 2004 været tilknyttet Berlingske Tidende som anmelder, først og fremmest af udenlandsk, oversat litteratur.

Foredrag med udgangspunkt i bogen Natten åbner sig som en port – Roman over Det nye Testamente.

Om bogen:

En ung kvinde vandrer gennem et åbent landskab. Hun må tale med nogen om det, der er ved at ske, tør ikke tale med nogen om det. Slet ikke med Josef, der elsker hendes rolige blik, men som ikke forstår, hvad det er, hun finder på. Hvad er det for et lys, Maria så? Hvad er det for et barn, hun skal bære?

Natten åbner sig som en port er Det Nye Testamente gendigtet som roman af Anne Lise Marstrand-Jørgensen.

Historien begynder med to fødsler omgærdet af mystik og slutter med en brændende vision for menneskelivet. Vi følger Johannes, der kaldes Døberen, og oplever festen, hvor hans hoved bliver serveret på et fad. Vi går blandt de mænd og kvinder, der lyttede til Jesus, en fattig tømrer fra en ubetydelig provins, og vi oplever begivenhederne sammen med dem – de hengivne, de nysgerrige, de søgende, de skeptiske og de vrede. Det er frugtbarhedens tid, natten åbner sig som en port.

Foredrag med udgangspunkt i bogen Tove Ditlevsen i billeder – En livsskildring (oktober 2023)

Tove Ditlevsen voksede op i en arbejderfamilie på Vesterbro i København i 1920’erne og 30’erne. Hun kom ud og tjene efter sin konfirmation, selvom hun var kvik, var det af økonomiske årsager udelukket at hun kunne komme i gymnasiet. Allerede som barn skrev hun i hemmelighed digte, men havde ingen anelse om, hvordan man kunne blive forfatter. Alligevel blev hun en af de mest læste og elskede danske forfattere. Tove Ditlevsens livshistorie er en fortælling om klassesamfund og om at være mønsterbryder, om et rigt forfatterskab og litterære priser. Og det også fortællingen om fire ægteskaber og lige så mange børn, om at være humorist på trods, om stor ensomhed, misbrug, psykisk sygdom, indlæggelser og selvmord. Gennem mere end 100 fotos, hvoraf flere aldrig har været offentliggjort tidligere, skriver Anne Lise Marstrand-Jørgensen om Tove Ditlevsens liv og forfatterskab.

Foredrag med udgangspunkt i romanen Sange om stilhed og hjem

Om bogen:

Få måneder før Anden Verdenskrigs afslutning tvinges et barn alene på flugt. En menneskeflok, der især består af kvinder og børn, vandrer gennem et snedækket Østpreussen i håb om at finde sikkerhed. Sammen med Fruen, et par småbørn og Renate, der påstår hun er voksen, men ligner en pige, kommer barnet ombord på et skib. De tror, de skal til Kiel, men ender i København. Dér oplever de på første hånd, hvordan Danmark tager sig af tyske flygtninge, i en tid fuld af bødler og ofre, af vrede og sorg, af venner og fjender. Selv drømmer barnet kun om ét; at blive genforenet med sin familie. I en flygtningelejr i København melder en ung, mand med jødiske rødder sig til at lave et kor for de internerede flygtninge. Hvorfor han gør det, forstår han knap nok selv. Danmark modtog ufrivilligt næsten 250.000 tyske flygtninge i begyndelsen af 1945. Efter befrielsen blev de samlet i lejre og afsondret fra resten af samfundet. Der kom til at gå flere år, før de sidste kunne sendes hjem. Men hvad stiller man op, når dem, der før var ens fjender, bliver ens ansvar? Hvordan forholder man sig til sin længsel efter at komme hjem, når hjemstavnen ikke længere findes? Og hvor langt strækker medmenneskeligheden sig i en verden med krig og frygt? Sange om stilhed og hjem er en grum og håbefuld fortælling om at bære andres liv i sine hænder.

Foredrag med Anne Lise Marstrand-Jørgensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Ved brug af foto, skal fotograf Sara Galbiati, Gyldendal Medie 2022 nævnes.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular