Anna Libak

Anna Libak

Anna Libak er udlandsredaktør og lederskribent på Weekendavisen og har i mange år været en af Danmarks førende eksperter…

Læs mere
Book Anna

Anna Libak er udlandsredaktør og lederskribent på Weekendavisen og har i mange år været en af Danmarks førende eksperter inden for sikkerhedspolitik og politiske forandringer på globalt plan efter murens fald. Hun har skrevet bøger om Rusland, populisme og identitetspolitik, og har modtaget adskillige priser, senest i 2022 Berlingskes Fonsmarkspris på 250.000 kr, som hun donerede til den ukrainske hær.

Foredrag ved Anna Libak:

Foredrag 1: Populismens fremmarch
I hele Vesten er det politiske landskab i opbrud: Mange mennesker har fået nok de traditionelt magtbærende partier. Samfundsforskerne taler om, at der opstået en kløft mellem eliten og befolkningen, og at politikere aldrig før har været så hadede. Hvorfor sker det? Og hvad skal der til for at genetalere tilliden mellem befolkning og elite? I sit foredrag fortæller Anna Libak om magt og magtesløshed i en tid, hvor Vestens betydning svinder globalt, og hvor de vestlige befolkninger er kommet i tvivl om, hvad det vestlige værdigrundlag overhovedet er.

Foredrag 2: Konflikten mellem Rusland og Ukraine
Den 24. februar 2022 invaderede Rusland Ukraine. Ifølge EU og USA truer den russiske aggression med at undergrave den europæiske sikkerhedsarkitektur, som blev indstiftet med ophøret af den kolde krig i 1990’erne. Ifølge russerne er der aldrig blevet indstiftet en ny verdensorden siden Sovjetunionens opløsning. Tværtimod har EU og USA gennem NATO og EU’s aktive ekspansion mod øst undermineret alle forsøg på at etablere en ny kollektiv retsorden. Så hvad vil der ske? Går den vestlige verden i opløsning? Gør Rusland? Står vi på tærsklen til tredje verdenskrig? Kom til foredrag og diskussion med udlandsredaktør på Weekendavisen, Anna Libak, der har fulgt og advaret mod udviklingen i Rusland siden midten af halvfemserne.

Foredrag 3: Værdikampen raser i Vesten
Siden 1960’erne har vi haft en dominerende samfunds­ideologi, der gør krænkelse til en overlegen magtstrategi: den svages ret. Vil man have magt, må man give den som strukturelt undertrykt eller offer for eliternes forræderi. Ideologien har sejret i en grad, så højre- og venstrefløj er begyndt at ligne hinanden til forveksling. I 1968 var det venstrefløjen, der gjorde oprør, og højrefløjen, der moraliserede. I dag er det lige så meget venstrefløjen, der udskammer, og højrefløjen, der ikke vil vide af konventionerne. Resultatet er en rasende værdidebat, hvor man risikerer at blive dømt skyldig uden beviser og aldrig frikendt igen. Demokratiets grundlæggende principper er truet.

Foredrag 4: Kampen om sproget
Over hele den vestlige verden forsøger myndigheder, organisationer og virksomheder at ændre vores normer og værdier gennem sproget. Men er det muligt, og er det overhovedet ønskeligt? Og hvor går grænsen mellem sund fornuft og galimatias? Flere og flere politibetjente er kvinder, og derfor virker ordet ”betjent” naturligt for begge køn. Men hvad med voldtægtsmænd? De er – ifølge sagens natur – stort set altid mænd. Skal de så også hedde voldtægtspersoner? I dette foredrag skildrer Anna Libak den politiske og idehistoriske baggrund for udviklingen og giver sit bud på hvor grænsen for sproglig inklusion går, hvis vi stadig skal kunne tale ubesværet sammen.

Foredrag med Anna Libak booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular