Anna Eckhoff

Anna Eckhoff

Anna Eckhoff blev uddannet på Handelshøjskolen (CBS) i 1970. Hun arbejdede med edb blandt andet i ØK Data og på Datacentralen (CSC) og var med til at udvikle store administrative edb-systemer til ØK og SKAT. Hun skiftede i en alder af 56 år karriere og begyndte at arbejde i verdens brændpunkter i Afghanistan og Mellemøsten for Ngo’er, FN og EU. Hun arbejdede primært som administrationschef med ansvar for regnskaber, administration, personale, logistik, indkøb og IT. Hun har skrevet bogen ”Sporskifte et liv i verdens brændpunkter”, der udkom i november 2020.

Foredrag af Anna Eckhoff:

Foredrag: Sporskifte til et liv i verdens farligste lande

I barndommen drømmer Anna Eckhoff altid om at komme ud i verden og få en spændende tilværelse. Hun kommer fra en patriarkalsk familie, men Anna Eckhoff kommer sammen med 50% af de gifte kvinder på arbejdsmarkedet i starten af 70’erne, hvilket åbner op for kvinders egne valg. Hun får seks børn, men efter at hendes mand er død, bryder hun med tidens normer, da hun forlader sine to yngste børn, medens de stadig går i gymnasiet og rejser som 56 årig til verdens farligste lande.

Hun arbejder for ngo’er, FN og EU de næste 15 år i blandt andet Irak, Sudan, Palæstina, Afghanistan, Tunesien og Libyen i perioden 2003 til 2018 ofte isoleret fra omverdenen på grund af sikkerhedssituationen i landet. Hun fortæller i foredraget om dagligdagen, arbejdslivet, økuller, farerne, konflikter og kontakten med de lokale på sine udstationeringer.

Hun fortæller om udfordringer ved at få organisationen til at fungere i lande som er præget af kaos og lovløshed efter krige som for eksempel i Afghanistan og Irak eller efter det arabiske forår som for eksempel i Tunesien, Libyen og Syrien. Gradvist erstattes ønsket om spænding med behovet for at være med til at genopbygge de skrøbelige lande i Mellemøsten.

I dag har Anna Eckhoff et indgående kendskab til Mellemøstens historie og politiske udfordringer.

Foredrag med Anna Eckhoff booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

OBS: Ved brug af foto(s) hvor hun er i hvid t-shirt, skal fotografen Peter Nørby nævnes.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen