Anna Eckhoff

Anna Eckhoff

Anna Eckhoff blev uddannet på Handelshøjskolen (CBS) i 1970. Hun arbejdede med edb blandt andet i ØK Data og på Datacentralen (CSC) og var med til at udvikle store administrative edb-systemer til ØK og SKAT. Hun skiftede i en alder af 56 år karriere og begyndte at arbejde i verdens brændpunkter i Afghanistan og Mellemøsten for Ngo’er, FN og EU. Hun arbejdede primært som administrationschef med ansvar for regnskaber, administration, personale, logistik, indkøb og IT. Hun har skrevet bogen ”Sporskifte et liv i verdens brændpunkter”, der udkom i november 2020.

Medlem af:
Udenrigspolitisk Selskab, København, Danmark
Middle East Institute (MEI), Washington D.C., USA.

Foredrag af Anna Eckhoff:

Foredrag 1: Magtskifte i Afghanistan – betydning for befolkningen og omverdenen
De amerikanske tropper har efter 20 år trukket sig ud af Afghanistan og Taliban har taget magten på ny i Afghanistan. Anna Eckhoff har boet i Afghanistan flere gange og arbejdet for NGO’er og EU. Hun har oplevet adskillige Taliban angreb i Kabul i de senere år, kender til korruptionen i landet og kan fortælle om kvindernes udvikling i de sidste 20 år.

I sit foredrag fortæller hun om sine erfaringer fra Afghanistan, og analyserer hvordan situationen vil påvirke terrorisme, både i landet og udenfor, hvordan antallet af flygtninge fra Afghanistan kan udvikle sig, og om kvindernes rettigheder under et fremtidigt Taliban styre.

Foredrag 2: Konflikten mellem Israel og palæstinenserne
Anna Eckhoff har boet i Mellemøsten og Afghanistan i 15 år. Hun har blandt andet boet i Østjerusalem i Sheikh Jarrah, hvor urolighederne mellem Israel og palæstinenserne eskalerede i foråret 2021. Konflikten bredte sig også til Gaza og Vestbredden, som er palæstinensiske områder, hun hyppigt har besøgt. Anna brænder for at fortælle om konflikten mellem Israel og palæstinenserne, sine personlige oplevelser og mulighederne for at finde en løsning.

Foredrag 3: Sporskifte til et liv i verdens brændpunkter
I barndommen drømmer Anna Eckhoff om at komme ud i verden og få en spændende tilværelse. Hun kommer fra en patriarkalsk familie, men kommer sammen med 50% af de gifte kvinder på arbejdsmarkedet i starten af 70’erne, hvilket åbner op for kvinders egne valg. Hun får seks børn, men efter at hendes mand er død, bryder hun med tidens normer, da hun forlader sine to yngste børn, medens de stadig går i gymnasiet og rejser som 56-årig til verdens farligste lande. Hun arbejder for ngo’er, FN og EU i perioden 2003 til 2018 blandt andet i Irak, Sudan, Palæstina, Afghanistan, Tunesien og Libyen.

Hun fortæller i foredraget om sit sporskifte og sine oplevelser i et eller flere lande.

Foredrag med Anna Eckhoff booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

OBS: Ved brug af foto(s) hvor hun er i hvid t-shirt, skal fotografen Peter Nørby nævnes.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen