Ann Mariager

Har I lyst til et par timer i festligt og reflekteret selskab, så er det Ann Mariager, I skal…

Læs mere
Book Ann

Har I lyst til et par timer i festligt og reflekteret selskab, så er det Ann Mariager, I skal have fat i.

Ann Mariager er journalist med et bredt virke som forfatter, debattør og oversætter. Hun har senest skrevet komedien ”Modne damer i morgenkåbe – når den værste ungdom er overstået”, en forestilling om at blive ældre. Tre veninder, spillet af Ann Hjort, Sofie Stougaard og Pernille Schrøder, fejrer den enes 60 års fødselsdag på en spa i Skåne. Det bliver en weekend med op- og nedture. Forestillingen havde premiere 8. februar 2020 og turnerede Danmark rundt i foråret, før coronanedlukningen, og igen i efteråret 2020. Den kommer forhåbentligt op igen i 2023.

Foredrag af Ann Mariager:

Foredrag 1: MAGELØS PÅ MATRIKLEN – HAV DET GODT ALENE
Et muntert og eftertænksomt foredrag om kunsten at leve alene og holde sit eget selskab ud. Over en million danskere bor alene, og gruppen vokser, specielt af folk over 45. En af dem er Ann Mariager. Når Ann bliver spurgt, om hun så laver mad til sig selv hver aften, svarer hun: “Ja, for der er ikke andre, der gør det”. Spørgsmålet har hun hørt til hudløshed, og det tyder på, at folk ikke aner, hvad de taler om. Som om et liv alene kun må vare, til køleskabet er tomt. Men Ann Mariager lever ikke et liv i undtagelsestilstand. Hun spiser ikke en klapsammen hver aften. Og hun går ikke og vrider hænder i fortvivlelse over, at der kun står ét navn på hendes husdør. Foredraget er en opmuntring til og en anvisning på at få et godt liv alene og finde nære, menneskelige relationer på nye måder.

Foredrag 2: VELOPDRAGNE KVINDER SKABER SJÆLDENT HISTORIE
Med afsæt i sin faste citatside i ugebladet Søndag og i bogen “Velopdragne kvinder”, der er fuld af kloge, eftertænksomme og sprudlende citater af kvinder – og en enkelt mand, Dame Edna – fortæller Ann Mariager om de tanker, kvinder gør sig om ægteskab og familie, karriere og venskaber. Og om penge og skønhed. Som et af citaterne lyder: “Jeg lånte min veninde 25.000 til en ansigtsløftning. Nu aner jeg ikke, hvordan hun ser ud”. Eller hvad med Joan Rivers: “”Jeg hader husligt arbejde. Man reder senge og vasker op, og et halvt år senere kan man begynde forfra”. Ann Mariager fortæller om sine erfaringer med at bruge humoren som overlevelsesteknik, både som privatmenneske og professionel skribent.,

Foredrag 3: INGA BINGA – JOHN F. KENNEDYS DANSKE KÆRLIGHED
Det er 100 år siden, at en af USAs største præsidenter. John F. Kennedy kom til verden 29. maj 1917, og en af de kvinder, der gjorde størst indtryk på ham i de unge år, var dansk. Ann Mariager fortæller den spændende historie om Inga Arvad, dansk skønhedsdronning og journalist, som var John F. Kennedys elskerinde under 2. verdenskrig. Hendes fortid som journalist i Tyskland vakte mistanke hos faderen, Joe Kennedy Sr., en af USAs mest indflydelsesrige mænd, som kontakter FBI. Det amerikanske forbundspoliti forfølger Inga nådesløst, men Inga og JFK fortsætter affæren, også selv om han bliver forflyttet. Til sidst må parret dog bryde. Fra sin post i Stillehavet skriver John F. Kennedy, at Inga har været “det største lyspunkt” i hans liv. De mødtes siden i Hollywood. Arvad trak sig fra offentligheden, fordi nazi-rygterne blev ved med at dukke op. Hun giftede sig med en skuespiller, men havde altid et foto hængende af Kennedy i sit soveværelse. Ann Mariagers foredrag er krydret med masser af billeder fra Arvads eventyrlige liv.

Ann Mariager booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular