Ann Mariager

Har I brug for et par timer i festligt og reflekteret selskab, så er det Ann Mariager, I skal…

Læs mere
Book Ann

Har I brug for et par timer i festligt og reflekteret selskab, så er det Ann Mariager, I skal have fat i.

Ann Mariager er journalist med et bredt virke som forfatter, dramatiker, debattør og oversætter. Hun har senest skrevet komedien ”Modne damer i morgenkåbe – når den værste ungdom er overstået”, en forestilling om at blive ældre. Tre veninder, spillet af Ann Hjort, Sofie Stougaard og Pernille Schrøder, fejrer den enes 60 års fødselsdag på en spa i Skåne. Det bliver en weekend med op- og nedture. Forestillingen havde premiere 8. februar 2020 og turnerede med LandsTeatret Danmark rundt i foråret, før coronanedlukningen, og igen i efteråret 2020.

Ann er fast bagsideleverandør til ugebladet SØNDAG. Hun arbejder i øjeblikket på en essaysamling og en ny teaterforestilling.

Foredrag af Ann Mariager:

Foredrag 1: Inga Binga – John F. Kennedys danske kærlighed
22. november 2023 er det 60 år siden, en af USA’s største præsidenter, John F. Kennedy, blev myrdet i Dallas, Texas. Han blev kun 46 år. Da nyheden i 1963 nåede den dansk-amerikanske journalist, Inga Arvad, blev hun rystet og minderne væltede frem. Arvad trak sig tilbage til sit arbejdsværelse hjemme i Nogales, Arizona. Hun ville sørge i ensomhed over den mand, der i Washington ved 2. verdenskrigs start havde været hendes store beundrer, hendes ungdoms kærlighed. Og hvis portræt stadig hang på væggen i Arvads arbejdsværelse, 20 år efter deres affære blev forpurret, .

John F. Kennedy havde været Arvads store beundrer. Inga var en af de kvinder, der gjorde størst indtryk på JFK i de unge år. Ann Mariager fortæller den spændende historie om Inga Arvad, dansk skønhedsdronning, globetrotter og journalist, som var John F. Kennedys store kærlighed under 2. verdenskrig. Hendes fortid som journalist for danske aviser i 30rnes Tyskland vakte mistanke hos Jack Kennedys far, Joe Kennedy Sr., en af USA’s mest indflydelsesrige mænd. Joe Sr. kontakter FBI. Det amerikanske forbundspoliti forfølger Inga nådesløst, men Inga og JFK fortsætter deres kærlighedsaffære, også selv om han bliver forflyttet til South Carolina. Til sidst må parret dog bryde. Fra sin post i Stillehavet skriver John F. Kennedy, at Inga har været “det største lyspunkt” i hans liv. De mødtes siden i Hollywood, da Kennedy opsøger hende der. Efter nogle år som filmjournalist trak Arvad sig fra offentligheden, fordi nazi-rygterne blev ved med at dukke op. Hun giftede sig med en skuespiller, blev mor til to sønner og passede hus og hjem i grænsebyen Nogales i Arizona. Stadig med erindringen om Jack.

Ann Mariagers foredrag tager afsæt i hendes biografi om Inga Arvad, ”Inga Binga – den skandaløse skandinav”. Det er krydret med masser af billeder fra Arvads eventyrlige liv.

Foredrag 2: Foredrag 2: Velopdragne kvinder skaber sjældent historie – Kvinder og humor
Ann Mariager fortæller om sit arbejde med humor, om den evindelige Flinkeskole og om glæden ved at træne sin humoristiske sans. Sådan én har alle mennesker, siger hun, men nogen bruger den alt for sjældent. Foredraget tager udgangspunkt i Ann Mariagers citatbog “Velopdragne kvinder skaber sjældent historie”, som er kvindecitater fra Anns faste bagside i ugebladet SØNDAG, og i Anns eget liv, hendes erfaringer som kvindelig humorist og satiriker. I foredraget fortæller Ann også om den særlige, kvindelige humor før og nu og viser klip fra sin egen produktion af humor og satire. Foredraget rundes af med en fællessang, nemlig et af de sangnumre, der indgår i Anns seneste forestilling, ”Modne damer i morgenkåbe”.

Ann Mariager booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular