Anders Nolting Magelund

Anders Nolting Magelund

Anders Nolting Magelund er forfatter- og medforfatter til flere bøger om klima og bæredygtighed, bl.a. “Klimaguiden. Red verden lidt hver dag” (2019) udgivet på Politikens Forlag. Han er medforfatter til en kommende børnebog om klima også på Politikens Forlag, og derudover en erhvervsbog om klima på vej på DJØF Forlag. Han er hovedforfatter på bogen “Repaint the Future” (2017) om fremtidens bæredygtige samfund, som er anbefalet af nationale og internationale politikere og ledere, såsom Mogens Lykketoft, FN Global Compact direktør Lise Kingo, Connie Hedegaard, Olafur Eliasson og Livia Firth m.fl. Han er tidligere forskningschef i den grønne tænketank Sustainia, og arbejder i dag som forfatter, journalist, foredragsholder og rådgiver af virksomheder. Derudover podcaster han om klima på Danmarks nye podcast-platform Podimo, sammen med Anna Fenger Schefte.

Foredrag af Anders Nolting Magelund:

Foredrag 1: Klimaguiden. Kan vi bevare bøfferne og de varme bade? 
Klimaet er en dagsorden som efterhånden er overalt. Mange mennesker er bekymrede og ønsker selv at gøre det rigtige. Men desværre er der også stor forvirring omkring hvad der har effekt, om man virkelig selv kan gøre noget, og ikke mindst om det gør en forskel hvad lille Danmark gør. Med afsæt i bogen “Klimaguiden” går foredraget bag om alle myterne, giver gode råd og tips til at tage sagen i egen hånd, samt ikke mindst håb til at vi kan få løst udfordringen. Foredraget henvender sig til foreninger, uddannelsesinstitutioner, private samt virksomheder der gerne vil indarbejde en grundforståelse for klimaet og vores alle sammens rolle heri.

Foredrag 2. Klimaklar virksomhed. Kom igang – hurtigt!
Rigtig mange danske og internationale virksomheder er på vej ind i klimakampen. Men andre, særligt små- og mellemstore virksomheder står tøvende på sidelinjen og har ikke redskaberne til at komme rigtigt igang. Og der er nye krav fra politikere, forbrugere og investorer på vej. Men hvor starter man henne? Hvad kræves der for at omstille sig til den nye klimavirkelighed? Foredraget klæder både ledelse og medarbejder på til at tage de første vigtige skridt til at klimasikre deres virksomhed.

Foredrag 3. Fremtidens bæredygtige samfund. En positiv vision.
Hvordan ser rejsen til en fuldstændig bæredygtig verden ud? Hvordan kommer vi der hen, og hvad kræver det af den enkelte? Vi står i en brydningstid med store globale udfordringer, men et nyt mindset er grundforudsætningen for at vi bevæger os i den rigtige retning. Tænker vi ikke på en ny måde, sker der heller ikke noget nyt. Men hvordan skal vi tænke? Foredraget vil trække de helt store linjer op, og pege på en positiv vision for fremtiden.

Foredrag 4. Kritisk tænkning – den nye mega-trend? 
World Economic Forum og andre organisationer taler om kritisk tænkning som en ny megatrend, på linje med digitalisering, disruption og bæredygtighed. I en tid med overload af information, fake news, hastig ny teknologisk udvikling, robotter, kulturel polarisering og samtidig behov for hurtige beslutninger, er det ekstremt vigtigt at udvikle sin kritiske sans. Men hvad er kritisk tænkning i uddannelse, organisationer og privatliv? Hvordan kan man tilegne sig denne evne og ikke mindst integrere i sit arbejds- og privatliv?

Foredrag med Anders Nolting Magelund booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen