Anders Jerichow

Anders Jerichow

Anders Jerichow er kronikredaktør og klummeskriver på Politiken. Hyppig analytiker af international politik, især Mellemøsten, menneskerettigheder, Afghanistan m.m. i…

Læs mere
Book Anders

Anders Jerichow er kronikredaktør og klummeskriver på Politiken. Hyppig analytiker af international politik, især Mellemøsten, menneskerettigheder, Afghanistan m.m. i elektroniske medier. Tidligere udenrigsredaktør i Weekendavisen og chefredaktør på Aktuelt. Har rejst som reporter i Nordafrika, Mellemøsten, Sydasiatiske stater og andre u-lande. Mangeårig kursusleder. Forfatter til en række bøger om den mellemøstlige verden, menneskerettigheder, stat og religion.

Foredrag af Anders Jerichow:

Foredrag 1: Hvad så, Afghanistan?
Anders Jerichow, skribent ved Politiken, har rejst i Afghanistan før, under og efter Talebans sidste regime i Kabul. Han har oplevet det krigsmartrede samfund og Taleban tæt på – og fulgt det vestlige engagement i landet, indtil Taleban nu vendte tilbage til magten. I dette levende foredrag beskriver han oplevelsen af mujahediner og talebanere, afgrundsdyb fattigdom og dynamiske markeder, hjemvendte flygtninge og risikoen for nye flygtningestrømme.

Foredrag 2: Syrien, flygtningene og krigen
Europa kløjes i ansvaret for de hundredtusinder af flygtninge, som er på vej fra Syrien og andre mellemøstlige konflikter. Men den syriske krig vil sende flere på flugt. Og den arabiske verden savner politisk ledelse til at tackle sine konflikter. Hvad gør Europa nu – og hvad kunne Europa gøre i morgen? Anders Jerichow, seniorkorrespondent på Politiken og forfatter, har rapporteret fra Mellemøsten i årevis og kender både Syrien og nabolandene indefra.

Foredrag 3. Mellemøsten lige nu!
Dagsaktuel fortolkning af den aktuelle udvikling i mellemøstlige konflikter og samfund

Foredrag 4. Den arabiske verden mellem fortid og fremtid
Om undertrykkelse, systemkritik og demokratisering – møder med arabiske ’dissidenter’ og konflikten mellem stat, religion og det civile samfund

Foredrag 5. Danske rejsende i den orientalske verden
Om danske vidner til Arabiens udvikling fra 1650-1950 – strejftog i deres bøger og oplevelser; egne rejser i Mellemøsten og mediernes dækning af mellemøstlig kultur og udvikling.

Foredrag 6. Medier og minoriteter
Muslimer i de danske aviser og debatten om det voksende mindretal.

Foredrag 7. Israel og naboerne
Hvorfor slås de? Får det nogen sinde en ende? Hvad driver parterne? Hvem støtter dem – og hvorfor?

Foredrag 8. Den muslimske verden og Vesten
Skal vi være bange for islam? Debatoplæg om religion og stat i Mellemøsten, om vestlige interesser og hykleri på flere planer.

Foredrag 9. Terror
Om Al-Qaeda og den ny tids terror. Om forholdet mellem Mellemøstens ekstremister og stater med totalitære regimer – og Vestens rolle.

Foredrag 10. Afghanistan
Hvad sker der? Fra Sovjets besættelse i 80erne til borgerkrig i 90erne, Taleban-bevægelsens undertrykkelse og nederlag frem til de internationale styrkers og Karzais magtovertagelse. Om oplevelsen af landet før, under og efter Taleban.

Foredrag 11. Ytringsfrihed og censurens røde linjer
Hvorfor censur, hvorfor ytringsfrihed? Om menings- og pressefrihed som motor for udvikling og forandring

Ordstyrer
Bred erfaring som ordstyrer og møde- og kursusleder, ikke mindst i debatmøder om politik og  internationale spørgsmål.

Foredrag med Anders Jerichow booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular