Anders Haahr Rasmussen

Anders Haahr Rasmussen

Anders Haahr Rasmussen (f. 1979) er journalist, forfatter og foredragsholder bosat på Nørrebro i København. Han skriver primært for Zetland og Dagbladet Information. Derudover arbejder han som tenniskommentator for Eurosport og DR og er vært på Radio24syvs Wimbledon-programmer. Han er medstifter af og fungerende redaktør på Rabarberbladet. Bag sig har han en cand.publicgrad fra Syddansk Universitet og en MA i sociologi fra The New School for Social Research.

Foredrag af Anders Haahr Rasmussen:

Foredrag 1: Foredrag 1: En fandens mand
Med udgangspunkt i bestselleren En fandens mand fortæller Anders Haahr Rasmussen sin egen historie om at være hvid, heteroseksuel mand i en feministisk tidsalder. Anekdoter fra soveværelset kobles med humor og bid til større samfundsproblemer. Det handler om homofobi og mandevenskaber. Om at føle sig truet af #metoo, men samtidig se kampagnen som en gevinst. I det hele taget om hvordan man som mand kan få stor glæde ud af feminisme. Men også om de frustrationer, der kan opstå, når der ikke altid er sammenhæng mellem teori og praksis. Når man helst skal have skovhuggerskæg, store overarme og en selvsikker hånd i forførelsesspillet, men samtidig ikke må kigge på kvinders bryster eller gøre noget uden tilladelse. Det personlige er politisk i et foredrag, som de færreste kan gå fra, uden både at føle sig truffet og set.

Foredrag 2: En fortælling om at være træt
Med udgangspunkt i bogen “En fortælling om at være træt” (People’sPress 2017) fortæller Anders om at være syg uden at kunne få en diagnose. Om at sætte tempoet ned, lægge livet om og acceptere en krop, der ikke længere står til rådighed for viljen.  Han fortæller om at gå fra at kunne spille tennis i timevis til at blive forpustet af en tur i Netto. Om hans frustrerende rundtur i det danske sundhedssystem og rejsen til et lille ayurvedisk behandlingssted på et bjerg i Indien, hvor jeg mødte en række mennesker, der alle havde søgt tilflugt fra den vestlige vedens vrimmel for at finde ro og hjælp til at overvinde alt fra stress og overvægt til kræft og kronisk træthed.

Bogudgivelser:

En fandens mand
Gyldendal, 2019

En fortælling om at være træt
People’s Press, 2017

Modellen – #dayinthelife
Zetland, 2013

Mandens byrde – Moderne mænd, nye perspektiver
Informations forlag, 2013

Mikkels pik – en beretning om venskab og kønsorganer
Zetland, 2012

Én bold ad gangen – Wozniacki, US Open 2009
Gyldendal, 2010

Foredrag med Anders Haahr Rasmussen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

 

Fotokredit: Fotograf Kasper Løftgaard

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen