Anders Haahr Rasmussen

Anders Haahr Rasmussen

Anders Haahr Rasmussen (f. 1979) er journalist, forfatter og foredragsholder bosat på Nørrebro i København. Han skriver primært for Zetland…

Læs mere
Book Anders

Anders Haahr Rasmussen (f. 1979) er journalist, forfatter og foredragsholder bosat på Nørrebro i København. Han skriver primært for Zetland og Dagbladet Information. Derudover arbejder han som tenniskommentator for Eurosport og DR og er vært på Radio24syvs Wimbledon-programmer. Han er medstifter af og fungerende redaktør på Rabarberbladet. Bag sig har han en cand.publicgrad fra Syddansk Universitet og en MA i sociologi fra The New School for Social Research.

Anders Haahr Rasmussen er aktuel med bogen “Al den vrede. Serena Williams i en hvid verden”.

Om bogen: Al den vrede er en fortælling om racisme og om verdens største kvindelige sportsstjerne, Serena Williams.

Bogen tager afsæt i finalen ved US Open 2018, der endte i en skandale af sportshistoriske dimensioner: 23.000 tilskuere hylede, og Serena Williams råbte ad dommeren, følte sig bortdømt og diskrimineret. Den globale offentlighed fulgte trop med en ophedet debat om tidens varmeste emner: køn, race, sexisme og privilegier.

Journalist og forfatter Anders Haahr Rasmussen kommenterede finalen på tv, men uden at forstå dybderne af konflikten. På den måde handler Al den vrede både om en sort kvindes vrede og en hvid mands forsøg på at forstå den vrede. Vi følger Anders Haahr Rasmussens rejse til USA og hører om Serena Williams’ familiehistorie fra farmorens flugt fra racistiske plantageejere i de amerikanske sydstater til Serena Williams’ utrolige vej fra ghettoen i Compton til hendes nuværende status som superstjerne og kulturelt ikon.

Foredrag af Anders Haahr Rasmussen:

Foredrag 1: Al den vrede. Serena Williams i en hvid verden

Foredrag 2: En fandens mand
Med udgangspunkt i bestselleren En fandens mand fortæller Anders Haahr Rasmussen sin egen historie om at være hvid, heteroseksuel mand i en feministisk tidsalder. Anekdoter fra soveværelset kobles med humor og bid til større samfundsproblemer. Det handler om homofobi og mandevenskaber. Om at føle sig truet af #metoo, men samtidig se kampagnen som en gevinst. I det hele taget om hvordan man som mand kan få stor glæde ud af feminisme. Men også om de frustrationer, der kan opstå, når der ikke altid er sammenhæng mellem teori og praksis. Når man helst skal have skovhuggerskæg, store overarme og en selvsikker hånd i forførelsesspillet, men samtidig ikke må kigge på kvinders bryster eller gøre noget uden tilladelse. Det personlige er politisk i et foredrag, som de færreste kan gå fra, uden både at føle sig truffet og set.

Foredrag 3: En fortælling om at være træt
Med udgangspunkt i bogen “En fortælling om at være træt” (People’sPress 2017) fortæller Anders om at være syg uden at kunne få en diagnose. Om at sætte tempoet ned, lægge livet om og acceptere en krop, der ikke længere står til rådighed for viljen.  Han fortæller om at gå fra at kunne spille tennis i timevis til at blive forpustet af en tur i Netto. Om hans frustrerende rundtur i det danske sundhedssystem og rejsen til et lille ayurvedisk behandlingssted på et bjerg i Indien, hvor jeg mødte en række mennesker, der alle havde søgt tilflugt fra den vestlige vedens vrimmel for at finde ro og hjælp til at overvinde alt fra stress og overvægt til kræft og kronisk træthed.

Bogudgivelser:

Al den vrede. Serena Williams i en hvid verden
Gyldendal, 2021

En fandens mand
Gyldendal, 2019

En fortælling om at være træt
People’s Press, 2017

Modellen – #dayinthelife
Zetland, 2013

Mandens byrde – Moderne mænd, nye perspektiver
Informations forlag, 2013

Mikkels pik – en beretning om venskab og kønsorganer
Zetland, 2012

Én bold ad gangen – Wozniacki, US Open 2009
Gyldendal, 2010

Foredrag med Anders Haahr Rasmussen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Fotokredit: Fotograf Kasper Løftgaard

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular