Lotte Andersen

Amalie Kestler

Foredrag af Lotte Andersen og Amalie Kestler. (sammen eller hver for sig) Carl & Marie Lotte og Amalie har udgivet…

Læs mere
Book Amalie

Foredrag af Lotte Andersen og Amalie Kestler. (sammen eller hver for sig)

Carl & Marie

Lotte og Amalie har udgivet bogen Carl & Marie; en portræt- og brevbog, der skildrer det for samtiden moderne ægteskab mellem komponisten Carl Nielsen og billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen. Her bliver det klart, at der midt i den dobbelte skaberkraft fra to mennesker, der hver især efterlader sig værker af monumental og historisk betydning, udspiller sig en passioneret, men også slidsom kærlighedshistorie.

I dette foredrag taler de to forfattere, skuespillerinden Lotte Andersen og journalist Amalie Kestler om arbejdet med bogen – om historien “Carl & Marie’” datidens kulturelitære powercouple, om Anne-Marie Carl-Nielsen som en i dén grad moderne kvinde i trit med sig selv og sine ambitioner, og om oplevelsen af nok engang at blive bekræftet i, at når det kommer til kunst, kærlighed og det menneskelige sind, så er 100 år slet ikke så længe endda.

Under foredraget indgår der fællessang, oplæsning af ægteparret Nielsens mange breve og i tilvalg kan foredraget suppleres med musikalsk ledsagelse af Carl Nielsen sange opført af klassisk pianist eller af performance og lydkollektivet WE LIKE WE.

Foredrag med Lotte Andersen og Amalie Kestler booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Amalie Kestler

 • 2018- Indlandsredaktør, Politiken
 • 2013-2018: Lederskribent og redaktør for Politikens lederkollegium, vært og tilrettelægger af Politikens ugentlige politiske podcast ’Kestlers Kaffeklub’, klummeskribent, anmelder mv.
 • 2012: Bidrag til bogen ’Christiansborg og journalistikken – åbenhed eller lukket kredsløb’med dogmeregler for politikere og journalister, skrevet i samarbejde med Marianne Jelved. Forlaget ajour
 • 2012-2013: Politisk redaktør på Dagbladet Information samt politisk kommentator i radio og tv
 • 2010-2012 Pressechef for overborgmester Frank Jensen, Københavns Kommune
 • 2007-2010 Nyhedsredaktør, Berlingske
 • 2005 Bogbidrag, ’Fra agressionskultur til indsigtskultur’ til bogen ’Politisk Kommunikation’, forlaget Samfundslitteratur, red. Peter Bro og Rasmus Jønsson om forholdet mellem politikere og presse.
 • 2003-2007 politisk journalist, senere souschef og politisk redaktør ved Ritzau
 • 1998-2003 Danmarks Journalisthøjskole Journalist

Lotte Andersen

 • Ejer af film, musik og teater-produktionsselskabet ”SONGBIRDS”, Produktion: Musikteaterforestillinger ”RADIUM” og ”Carl & Marie, sange fra et ægteskab” til operafestivallen 2015
 • Debuterede på Dr. Dantes teater i Allerød som 20-årig i musicalen ”Sort Hvid” og var engageret i teaterensemblet i perioden 1984 til 2002. Hovedkraft på sceneformatet ”Teaterkoncert-Gasolin, Beatles og Mozart. Har desuden optrådt på teatrene Østre Gasværk, Betty Nansen, Operaen, Teater Grob, Københavns Musikteater, Århus Teater, Glassalen i Tivoli, Barbican Theatre(London) Uppsala Stadsteater. Nomineret til Reumert i 2011 for bedste kvindelige hoverrolle i ”Lykkebjørn”.
 • Debuterede på film i Ole Bornedals ”Nattevagten” fra 1994. Hoved og biroller i andre film: ”Okay”, ”Se til venstre der er en svensker”, ”Min søsters børn”, ”Solkongen”, ”Oh Happy Day”, ”Undskyld jeg forstyrrer”, ”Flaskepost fra P” og ”Ditte og Louise på film”.
 • Har desuden medvirket i Tv-serierne: ”Juletestamentet”, ”Dybt Vand”, ”Den Serbiske Dansker”, ”Edderkoppen”, ”Hvor svært kan det være”, ”Jul i Valhal”, ”Krøniken, ”Album”, ”Forbrydelsen 2 og 3” og ”Rita”, ”Broen 2”, ”Bedrag” og Friheden.
 • Debuterede som idé- og manuskriptforfatter til spillefilmen ”Oh Happy Day” fra 2004, som åbnede og deltog i filmfestivaler i Locarno (Schweiz), Hamborg (Tyskland), Nagoya (Japan) og Säo Paolo (Brasilien) m.fl.
 • Debuterede som forfatter til brevroman ”Carl og Marie i kunst og i kærlighed” på forlaget Gyldendal.2018
 • Debuterede som dokumentarfilminstruktør i 2010 med filmen ”Sange fra Ilulissat”, om teenagerlivet i Grønland. Filmen blev nomineret i kategorien ”Bedste dokumentarfilm” ved Buster Filmfestivalen i 2010. Filmen blev vist på DR2 ”Dokumania” i nov. 2010. Produceret og Instrueret dok. filmen: ” Den sidste Udvej- beretninger om overlevelse”. Fire danskere med selvmord bag sig, bryder tavsheden og fortæller, hvorfor de valgte livet. Filmen er nomineret til bedste kortfilm på Nijmegen GoShort film festival. Filmen blev vist på DR1 sep.2012
 • Medejer og direktør af MOMO skuespillernes lydbogsforlag: Indlæst H.C. Andersen, Grimm, Selma Lagerlöf og eget værk Carl & Marie, i kunst og kærlighed
 • Udgivet musikproduktion ”Hjemmefra” i 2010 og Radiumusic 2015
 • Skuespiller på film, TV og teater 1984-2018

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular