Anne-Grethe Bjarup Riis

Anne-Grethe Bjarup Riis

Anne-Grethe Bjarup Riis startede med at stryge skjorter på en skjortefabrik i Herning, kom ind på Statens Teaterskole i København. Debuterede på scenen som Peter Pedal i abekostume og stod tre år senere på den røde løber i Cannes sammen med Lars von Trier.

Anne-Grethe har siden spillet med i en række kendte film og tv-serier og er en del af satiregruppen Emmas Dilemma. Er samfundsdebatør i aviser og tv, billedkunstner, sanger, manuskriptforfatter og filminstruktør. i 2010 udkom hendes første roman SMS – send mere sex.

Sammen med Anders Refn har Anne-Grethe Bjarup Riis indspillet en film om modstandsgruppen Hvidsten Gruppen, som havde biografpremiere marts 2012.

Foredrag af Anne-Grethe Bjarup Riis:

Foredrag 1: I Guds rige (bogforedrag)
Om bogen: Da Anne-Grethes otteårige søn bliver dødeligt syg, forandrer hendes liv sig fra en velfungerende tilværelse til et ubærligt mareridt. Ægteskabet bliver sat på en hård prøve, familie og venner forsvinder, og bønnerne til Gud bliver ikke hørt. At se sin lille dreng være syg af cancer, at vide han kan dø, er for en mor en umenneskelig situation. Fanget i isolation på Rigshospitalet og afskåret fra omverdenen sniger følelser af ensomhed, uretfærdighed og svigt sig ind i Anne-Grethes hjerte. Følelser som hun kun kender alt for godt, og brudstykker fra hendes barndom dukker nu op i hendes erindring.

Vi møder den otteårige Anne-Grethe og hendes familie, som flytter fra det civiliserede Herning og ud til de øde og spøgelsesagtige brunkulslejre i Søby i 70’ernes Midtjylland. Mørke familiehemmeligheder trækkes frem i lyset og udspiller sig et gudsforladt sted blandt forsømte skæbner, svineavl og kviksand og åbenbarer, at en ætsende forbandelse hersker gennem generationerne.

I Guds rige er en rystende og rørende fortælling om forhold mellem mennesker og om at søge ned i barndommens mørke fortrængninger og møde sig selv. Romanen er en beretning om liv og død, om skyld og svigt og om at bevare et håb i selv – en roman, som opfordrer til at søge kærligheden trods smertelige mærker i sjælen og til at tilgive og være taknemmelig for livet

Foredrag 2: Hvidsten Gruppen
Anne-Grethe Bjarup Riis har instrueret filmen Hvidsten Gruppen som er den autentiske historie om en families sammenhold, oprør og insisteren på frihed. Det er historien om, hvordan ganske få mennesker kan gøre en enorm forskel – men ikke uden konsekvenser.

Anne-Grethe Bjarup Riis fortæller om hele rejsen med filmens tilblivelse og arbejdet med at få skuespillerne transformerede til historiske karakterer af kød og blod. Samt om det store ansvar som debuterende instruktør og de mange valg hun måtte træffe for at få et utrolig vigtigt stykke af danmarkshistorien til at blive nærværende og autentisk på det store lærred.

Foredrag 3: Du kan, hvad du vil!
Du kan, hvad du vil er Anne-Grethes mantra, men det kræver jernvilje, disciplin og udholdenhed, for selv at skabe det liv man gerne vil leve.

I sit foredrag fortæller Anne-Grethe om sin private rejse fra skjortefabrikken og dertil hvor hun er i dag, om hendes insisteren på hele tiden at forny sig, tænke kreativt og knække fastlåste rutiner. Hun fortæller om begrebet inspiration og om at få tingene til at lykkes og hvordan man får styrke til at komme op på hesten igen, når tingene ikke lykkedes.

Anne-Grethe deler ud af sin store erfaring som skuespiller og giver os et indblik i de metoder hun bruger, for hele tiden at være i kontakt med sig selv og derved få større gennemslagskraft, mere livskvalitet og mod til at sige rungende JA til de forskellige udfordringerne her i livet. Men i høj grad også til at finde modet til at skabe udfordringerne selv.

Foredrag med Anne-Grethe Bjarup Riis booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen