Yaqoub Ali

Yaqoub Ali

Yaqoub Ali er født 1991. Han har en fortid i det militante islamistiske miljø. Yaqoub har været en toneangivende…

Læs mere
Book Yaqoub

Yaqoub Ali er født 1991. Han har en fortid i det militante islamistiske miljø. Yaqoub har været en toneangivende figur i miljøet og har været en del af et ekstremistisk miljø i årevis. I dag er han ude af miljøet og læser til pædagog. Udover at have lagt ekstremismen bag sig har han gjort det til sin sag at forsøge at formidle sin historie med det formål at hjælpe andre unge, der måtte stå i en sårbar situation. Yaqoub Alis fortælling henvender sig både til unge, men også til fagpersoner, der arbejder professionelt med ekstremisme, samt til et bredere publikum, der måtte ønske at forstå ekstremismens natur og dynamikker i en tilgængelig kontekst.

Foredrag af Yaqoub Ali:

En unik rejse ind og ud af det militante islamistiske miljø

Ingen sikkerhedsdebat har fyldt mere det seneste årti end den militante islamisme. Alligevel står de mest fundamentale spørgsmål fortsat ubesvaret: Hvad driver et ungt menneske ud i en ekstremisme, der hylder vold og støtter angreb mod Danmark og Vesten? Hvad foregår der inde bag de lukkede døre i det militante islamistiske miljø? Hvordan ser en radikaliseringsproces konkret ud bag nedrullede gardiner?

Yaqoub Ali tilbragte ikke blot årevis i det militante islamistiske miljø. Han steg til tops og blev en af de mest betydningsfulde skikkelser i miljøet de seneste mange år. Han hyldede al-Qaeda, hadede Danmark og rekrutterede andre unge til det ekstremistiske miljø.

Men en dom og en lang rejse med svære erkendelser og nødvendig selvrefleksion har i dag ført ham ud af ekstremismen og ind i samfundets fællesskab. Fast besluttet på at forandre fremtiden med den fortid, han ikke kan ændre. Håbet er, at hans historie kan hjælpe andre med at forstå ekstremismens natur og forhindre unge i at blive radikaliserede.

I Yaqoub Alis unikke foredrag kommer du helt tæt på en personlig historie, der er unik i mere end én forstand: Meget få topfigurer fra de militante islamistiske miljøer i Europa og Vesten har ændret kurs som Yaqoub og deler ud af deres erfaringer.

Foredrag med Yaqoub Ali booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

 

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular