Victor Greve

Victor Greve

Victor Greve er født på Grønland i Scoresbysund 1968. Virket som sognepræst i Sydslesvig og nu i Nordsjælland. Feltpræst ved hæren med udsendelser til Afghanistan og Irak.

I 2012 kom han i mediernes søgelys og de bl.a. skrev. : ”feltpræsten der kastede bomber og skød mod Taleban”, ”En dansk feltpræst har deltaget aktivt i krigen i Afghanistan. Med håndgranater og automatvåben har han været med til at forsvare en dansk militærlejr. Desuden har han deltaget i en offensiv mod Taliban”.

Det stod ikke ligefrem skrevet i kortene, at Victor Greve skulle blive præst og feltpræst, idet han er opdraget pacifistisk, kommunistisk og ateistisk. Siden barndommen har han interesseret sig for det store eksistentielle spørgsmål: hvad er er meningen med livet?

Forerag af Victor Greve:

Afghanistan, tro og tvivl, eksistens – Med livet som indsats
Victor Greve er feltpræst ved hæren med udsendelser i nogle af verdens farligste brændpunkter. Ud fra personlige oplevelser og erfaringer med krigens dilemmaer, fortæller han levende om sine udfordringer fra kampzonen samt den vanskelige hjemkomst, hvor han kom i orkanens øje, da han skulle have deltaget aktivt i krig og stod til livstid fængsel.

Foredraget tager udgangspunkt i de menneskelige konsekvenser, valg og udfordringer der ligger i, at være i en krigszone. At være sjælesorger for soldaterne og sende døde danske soldater hjem i kister til deres elskede i Danmark. Den svære hjemkomst, hvor han pludseligt stod alene med en sigtelse på livstid. Han kommer ind på de store spørgsmål i livet: Hvad er meningen med livet? Hvorfor træffer man de valg, man gør? Hvad er et menneskeliv værd? At føle sig alene i verden? At miste alt mod, håb og tro! At være tro mod sig selv, når livet ser mest håbløst ud.

Foredrag med Victor Greve booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen