Ulla “Sniff” Neumann

Ulla Neumann

Ulla”Sniff” Neumann – foredrag på dansk:

“Neumann-dynastiet” startede for over 150 år siden med Sophus Neumann, der var med til at starte revyerne i DK. Han var bl.a. komiker og optrådte tit med sin søster Mathilde, ligeledes komiker samt seriøs skuespiller. Broderen Victor Neumann (Ulla og Mikaels oldefar) var også skuespiller. Hans datter Astrid (Casinoteatrets komedienne og sangerinde,bl.a.) var således mor til far Ulrik og Gerda der 1947, 31 år gammel, omkom sammen med sin mand i samme flyvemaskine som kronprinsen, (faderen til dagens svenske konge). Siden optrådte far Ulrik med deres svenske mor, Christina Sorbon, der fødte Ulla og senere Mikael. Derfor taler Ulla og Mikael både dansk og svensk.

De voksede op i København, hvor de gik i skole, og om sommeren i Stockholms Skærgård. I mange år har de nu boet i Skåne, så en del bliver forbavsede over, at de stadig kan tale dansk, hvad Mikael og hun jo altid taler sammen og således holder liv i. I Danmark er Ulla mest kendt som Sniff Neumann, men er døbt Ulla, som hun kaldes i Sverige.

Foredrag på dansk af Ulla Neumann:

Erindringer
Hør om Ulla og Mikaels far, showmanden, guitaristen, komponisten og sangeren ULRIK NEUMANN. I 25 år samarbejdede han med violinisten og showmanden Svend Asmussen. Bl.a.dannede de to med den svenske sangerinde Alice Babs den berømte trio “The Swe-Danes.”

Ulla”Sniff” Neumann arbejdede i totalt 27 år med faderen, i 20 år med trioen (med Mikael) 3 x NEUMANN. Ved siden af arbejdede alle tre ind imellem med andet.

Ulrik og Gerda fik under krigen et hit med optimist-sangen “Den lysegrønne sang “, senere indspillet af bl.a. Mikael og Ulla i fars originale arrangement.

Ulla er bestyrelsesmedlem i “Harry Arnold Sällskapet” (Harry A. var førhen en berømt bigbandleder,saxofonist og komponist) og hun har skrevet 15 artikler i medlemsbladet om fars liv og karriere.

Foredrag med Ulla Neumann booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen