Tove Hyldgaard

Tove Hyldgaard

Tove Hyldgaard sang som barn i Radioens Pigekor og fortsatte derefter i Radioens Underholdningskor. Er uddannet hos Kgl. Kammersangerinde Else Schøtt på Musikkonservatoriet i København og på Det Kgl.Teaters Operaskole. Har tillige studeret hos Vagn Thordal og Susanna Eken.

Efter yderligere studier hos Professor Karl Schmitt-Walter i München, Professor Erik Werba i Salzburg og Hans Gerz i Stockholm, debuterede hun i 1965 på Det Kgl. Teater, hvor hun i mere end 25 år fra 1967 – 1994 sang en lang række hovedpartier i det lyriske sopranfag.

Musikpædagogisk eksamen fra Det kgl. Danske Musikkonservatorium i 1974.

Tove Hyldgaard har medvirket i produktioner for dansk og svensk TV og radio, samt gæstespillet som Adele i Flagermusen ved Operaen i Malmø og som Gilda i Rigoletto ved Smetana Teatret i Prag.

Hun har desuden optrådt i Sverige, Tyskland, Tjekoslovakiet, England, Schweiz, Bangkok, Singapore, Syd-Afrika, USA og Grønland, samt på Den jyske Opera, Odense Teater, Scala, Amager Scenen, Lorry, Det danske Teater, Det ny Teater og Café Liva.

Hun har medvirket ved en lang række koncerter for Danmarks Radio og TV og indspillet adskillige grammofonplader og CD.

Tove Hyldgaard er medlem af Zonta international, en forening til støtte for kvinders vilkår. Hun er desuden siden 2013 næstformand i Dansk Solistforbunds bestyrelse.

Foredrag af Tove Hyldgaard:

NOGET OM EN PIGE MED MUSIK I !

Tove Hyldgaard fortæller om sit liv på og udenfor scenen.

Tove Hyldgaard har i mere end 40 år været en synlig brik i den danske musikalske mosaik. Fra radioens pigekor og 28 år på Det Kgl. Teater som en højt skattet solist med partier som bl.a. Violetta i “La Traviata”, Susanna i “Figaros bryllup”, Sophie i “Rosenkavaleren”, Adele i “Flagermusen og mange, mange flere – til gæstespil i udlandet og på danske scener.​
Hun har oplevet et inspirerende samspil med bl.a. Ib Hansen, Aage Haugland, Peter Lindroos, Tonny Landy, Frits Helmuth, Jørgen Reenberg, Ebbe Rode o.m.a.

Hun har sin “mindekiste” fuld af spændende og festlige oplevelser både på og bagved scenen, og er villig til at dele dem med publikum.

For at gøre foredraget endnu mere festligt medbringer hun gerne sin pianist, så de sammen kan give et troværdigt billede af “pigen med musik i”.​

Foredrag med Tove Hyldgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen