Torsten Grunwald

Torsten Grunwald

Torsten har siden 2004 skrevet om herremode, særligt i Børsen, men også i Weekendavisen. Torsten ved alt, hvad der er værd at vide om jakkesæt, skjorter, slips, lædersko, dresskoder mv. og klassisk herremode som sådan. Siden 2008 har Torsten også ført bloggen Stiljournalen, hvor han behandler stort og småt om god tøjstil. I 2014 udgav Torsten den anmelderroste bog Den velklædte mand, hvori Peter Lund Madsen, ”Hjernemadsen”, fungerer som model. Torsten har selv en håndsyet garderobe fra top til tå. Torsten arbejder til daglig i centraladministrationen.

Foredrag af Torsten Grunwald:

Foredrag 1: Den velklædte mand
Hvordan er det lige, man sætter jakkesæt, skjorte og slips rigtigt sammen, hvilke sko skal man købe, og hvornår og hvordan bærer man en smoking? Foredraget afslører de mange små regler og normer, der gør en velklædt mand. Tilhørerne indvies i de klassiske forretningssæt med tilhørende skjorte, slips og sko, og får at vide, hvordan man dresser ned med stil i fritiden og på ferier. Endelig løftes sløret for, hvordan man bruger festtøjet rigtigt, fx til et bryllup. Foredraget iklædes et væld af foto og eksempler.

Foredrag 2: Dresskoder i forretning og politik
Man er i udlandet. Man har været til møder tidligere på dagen. Nu venter en tur i baren og så middag. Hvad skal man tage på af tøj og sko? I morgen skal der besøges en ny kunde. Skal slipset på, eller skal skjorten stå åben øverst? … Vores møder med andre mennesker er fyldt med normer, herunder dresskoder. Foredraget ruller et repertoire af løsninger ud, der sikrer, man styrer igennem hverdagen sikkert påklædt og efterlader det stilindtryk, man ønsker, hos modtageren. Foredraget er fyldt med foto og eksempler.

Foredrag 3: Herremodens historie
Hvorfor er detaljerne så vigtige i herremoden, og hvor stammer jakkesættet egentlig fra? Tilhørerne får historien om herremodens udvikling siden 1600­tallet og mange af de anekdoter, den er fyldt med. Bla, servereres historien om Charles II’s utrolige tøjlov og historien om verdens første dandy, George Bryan Brummelll, der pudsede sine støvlesnuder i champagne. Foredraget runder også den i dag glemte Lars Peter Larsen fra Pandrup, der drog til Paris i slutningen af 1800­tallet og blev Danmarks største herreskrædder nogensinde. Foredraget rummer mange foto
og eksempler.

Foredrag 4: Personlig stil
Vi kan klæde os mere eller mindre, som vi vil i dag. Det er på den ene side rart og afslappende, og på den side dødbesværligt. For pludselig sidder vi selv med ansvaret – ansvaret for at klæde os selv ordentligt på. Foredraget demonstrerer i ord og billeder, hvordan man opbygger en garderobe, der afspejler ens personlighed, og som samtidig hænger sammen stilmæssigt. Tilhørerne får også fem pejlemærker med hjem, der hjælper på navigationen i herremodens hav.

Foredrag med Torsten Grunwald booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen